Communiqué de presse
Communiqué de presse

De Renault-Groep en Al-Futtaim ondertekenen een raamcontract voor de assemblage en distributie van Renault-voertuigen in Pakistan

Le 20 November 2017

  • De Renault-groep en Al-Futtaim hebben zopas een exclusief raamcontract ondertekend voor de assemblage en distributie van Renault-voertuigen in Pakistan.
  • De Renault-groep krijgt daarmee voet aan wal in Pakistan en zet zijn geografische expansie voort.
  • De assemblage zal gebeuren in een volledig nieuwe en hoogtechnologische fabriek in Karachi.

 

De Renault-groep en Al-Futtaim kondigen aan een exclusief raamcontract te hebben ondertekend voor de assemblage en distributie van Renault-voertuigen in Pakistan.

 

“De Renault-groep is verheugd zijn geografische expansie te kunnen voortzetten in Pakistan, een sterke groeimarkt met een jaarlijks groeitempo van 10 procent. Door samen te werken met Al-Futtaim, een autopartner die bekend staat om zijn professionalisme, wil de Renault-groep een belangrijke speler worden in Pakistan. We willen niet alleen onze nieuwste producten en spitstechnologie bijbrengen maar ook nieuwe veiligheids- en kwaliteitsnormen vestigen op de markt, ” verklaarde Fabrice Cambolive, Directeur operaties voor de Regio Afrika – Midden Oosten – India van de Renault-groep.

 

“Met een bevolking van meer dan 200 miljoen inwoners, een sterk groeiende economie en een dynamische middenklasse is Pakistan een essentiële, strategische groeimarkt voor Al-Futtaim Automotive. We zijn verheugd de Renault-groep te mogen vertegenwoordigen. Het gaat om een belangrijke Europese autoconstructeur en een van de grootste automerken ter wereld op deze markt. We zullen dan ook alles in het werk stellen om een echte meerwaarde te bieden in de autosector en aan de Pakistaanse klanten, en om in Pakistan een organisatie van wereldklasse uit te bouwen. Al-Futtaim kijkt ook uit naar een geslaagd en langdurig partnerschap met de Renault-groep, ” zo verklaarde Len Hunt, president van Al-Futtaim Automotive.

 

In het kader van de afgesloten akkoorden zal de Renault-groep zijn nieuwste modellen en technologische knowhow inbrengen. Al-Futtaim van zijn kant zal via zijn nieuwe filiaal Al-Futtaim Automotive Pakistan (Private) Limited een nieuwe productie- en assemblagefabriek bouwen en zal de modellen van Renault exclusief verdelen door een beroep te doen op zijn onberispelijke marktkennis. Al-Futtaim heeft een uitstekende reputatie verworven door via zijn talloze ondernemingen in 29 landen een kwalitatieve klantenervaring te verzekeren. De wereldwijde activiteiten van Al-Futtaim in de autosector omvatten elf markten in het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Azië. Pakistan is een van de meest dynamische en aantrekkelijke landen in deze regio, mede dankzij het nieuwe beleid voor automobielontwikkeling.

 

Zoals dat gewoonlijk gebeurt bij dergelijke projecten is de definitieve implementatie onderworpen aan de realisatie van bepaalde opschortende voorwaarden, waaronder de aflevering van de noodzakelijke toelatingen door de Pakistaanse overheden.


De partners verwachten dat de bouwwerken van de fabriek in Karachi conform de normen van de Renault-groep van start zullen gaan in het eerste trimester van 2018. De eerste wagens zullen verkocht worden in 2019 en de eerste leveringen zijn gepland voor 2020.

 

 

Over Al-Futtaim

Al-Futtaim, dat in de jaren dertig van de vorige eeuw werd opgericht als onderhandelingsbedrijf in Dubai, is vandaag de dag een van de snelst groeiende commerciële ondernemingen in de regio. Met meer dan 42.000 werknemers oefent Al-Futtaim zijn activiteiten uit via meer dan 200 ondernemingen in 29 landen. De groep heeft zijn activiteiten gevoelig uitgebreid dankzij een strategisch overnameplan en veroverde een bepaald aantal territoria door zijn aanwezigheid te vergroten tot buiten de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten en het Grote Midden-Oosten, zodat het ook Noord-Afrika, Azië en Oost-Afrika omvat. Al-Futtaim, dat werd opgesplitst in vier operationele afdelingen (automobiel, financiële diensten, vastgoed en handel), is een welvarende onderneming die wist te anticiperen op veranderingen en zijn klanten in het dagelijkse leven kan bijstaan/ Tegelijk blijft het zijn waarden – respect, uitmuntendheid, samenwerking en integriteit – bevestigen. De meeste ondernemingen van Al-Futtaim, die hun activiteiten baseren op een sterke portefeuille van grote, internationale merken, zijn marktleiders in hun vakgebied. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.alfuttaim.com

 

 

Over de Renault-groep

De Renault-groep, autoconstructeur sinds 1898, is een internationale groep die in 127 landen aanwezig is en in 2016 bijna 3,5 miljoen voertuigen verkocht. De Groep telt vandaag ruim 120.000 medewerkers en beschikt wereldwijd over 36 productievestigingen en 12.700 verkooppunten. Om de grote technologische uitdagingen van de toekomst aan te gaan en een strategie van rendabele groei te voeren, steunt de Groep op haar internationale ontwikkeling. De Groep zet in op de complementariteit van haar vijf merken (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine en LADA), elektrische voertuigen, en haar unieke alliantie met Nissan. Met een nieuwe renstal in de Formule 1 en een sterk engagement in de Formule E is de autosport een uithangbord voor de innovatie en de naambekendheid van Renault.

Documenten

De Renault-Groep en Al-Futtaim ondertekenen een raamcontract voor de assemblage en distributie van Renault-voertuigen in Pakistan

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

De Renault-Groep en Al-Futtaim ondertekenen een raamcontract voor de assemblage en distributie van Renault-voertuigen in Pakistan
De Renault-Groep en Al-Futtaim ondertekenen een raamcontract voor de assemblage en distributie van Renault-voertuigen in Pakistan