Communiqué de presse
Communiqué de presse

De comeback van Alpine gaat door

  • Op het autosalon van Parijs stelt Alpine verscheidene versies van de A110 tentoon

  • Er werden al 5.000 exemplaren gereserveerd

  • Levering aan de gang voor de A110 Première Edition

  • Modernisering van de fabriek van Dieppe met het oog op de productie van de A110

Le 02 Oktober 2018

 

Oktober 2018 – Ter gelegenheid van het autosalon van Parijs stelt Alpine zijn A110-modellen voor op eigen bodem. En terwijl de eerste Europese klanten hun A110 Première Edition in ontvangst nemen, overschreed het aantal reserveringen zopas de drempel van 5.000 exemplaren.

 

De A110 is een rasechte sportwagen met een volledig aluminium koetswerk en plaatst rijplezier bovenaan het lijstje met prioriteiten. Hij werd dan ook met open armen ontvangen door klanten en de pers. De A110 Première Édition is de lanceringsversie van de eerste nieuwe Alpine in twintig jaar tijd. Tot op vandaag werden al meer dan 1.200 van de 1.955 exemplaren – een verwijzing naar het oprichtingsjaar van het merk – geleverd.

 

Op het autosalon van Parijs stelt Alpine twee versies tentoon, de A110 Pure en A110 Légende, evenals een GT4-model als ultieme A110-versie voor de competitie. Ook is er een naakt koetswerk in aluminium te zien, dat perfect aangeeft hoe licht de wagen is.

 

Alpine, dat in 1955 in Dieppe werd opgericht door Jean Rédélé, wierp zich decennialang op als een specialist in lichte sportwagens die volledig in het teken van rijplezier stonden. Het merk wist de grootste internationale racewedstrijden naar zijn hand te zetten, tot de productie in 1995 werd stopgezet.

Documenten

De comeback van Alpine gaat door

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Médiathèque

Documenten

De comeback van Alpine gaat door
De comeback van Alpine gaat door