Communiqué de presse
Communiqué de presse

DANIIL KVYAT VERVOEGT ALPINE F1 TEAM ALS RESERVEPILOOT

Alpine F1 Team kondigt met veel genoegen de komst van Daniil Kvyat als reservepiloot aan. Daniil, die afkomstig is uit Ufa (Rusland), brengt zijn rijke ervaring in de hedendaagse F1 met zich mee: 110 keer gestart, 202 punten, drie podiumplaatsen en een beste ronde in de race op zijn actief na zes seizoenen met Alpha Tauri, Scuderia Toro Rosso en Red Bull Racing. De zesentwintigjarige Rus zal racepiloten Fernando Alonso en Esteban Ocon en testrijder Guanyu Zhou bijstaan.

Le 02 Maart 2021

Daniil maakte in 2014 zijn F1-debuut na een jaar als testpiloot van Scuderia Toro Rosso. Als voormalig lid van het Red Bull Junior-programma toonde hij zijn talent op alle niveaus van de promotieformules door in 2012 de Formule Renault 2.0 ALPS te winnen en in 2013 de titel in de GP3 Series te veroveren.

Laurent Rossi, algemeen directeur van Alpine: “Daniil heeft in zijn hele carrière een reputatie opgebouwd als een snelle piloot met een grote veerkracht. We zijn enorm verheugd een nieuwe getalenteerde en vastberaden piloot in onze rangen te mogen verwelkomen, net voor we onze eerste Formule 1-campagne lanceren onder het vlaggenschip Alpine F1 Team. ”

Daniil Kvyat: "Ik ben heel blij dat ik deel kan uitmaken van de Alpine F1 Team-familie. Het team behaalde vorig jaar uitstekende resultaten en is koploper op het gebied van technologie. De ontwikkeling is intens geweest en ik wil bijdragen aan deze positieve trend. Ik zal proberen mijn ervaring zowel op het circuit als daarbuiten  uit te spelen, om te helpen bij de ontwikkeling van de A521 en toekomstige wagens. Als reservepiloot moet je altijd scherp blijven en ik kijk ernaar uit om op veel verschillende vlakken deel uit te maken van de renstal. ”

Documenten

DANIIL KVYAT VERVOEGT ALPINE F1 TEAM ALS RESERVEPILOOT

Voir les documents Voir la médiathèque

Documenten

DANIIL KVYAT VERVOEGT ALPINE F1 TEAM ALS RESERVEPILOOT
DANIIL KVYAT VERVOEGT ALPINE F1 TEAM ALS RESERVEPILOOT