Communiqué de presse
Communiqué de presse

Dacia zet zijn offensief door met Nieuwe Logan MCV

Na Nieuwe Dacia Logan, Sandero en Sandero Stepway vervolledigt Dacia zijn aanbod met de lancering van Nieuwe Logan MCV, de maxibreak aan miniprijs.  Logan MCV zal vanaf november 2013 gecommercialiseerd worden.

Le 17 Oktober 2013

Nieuwe Dacia Logan MCV

Sinds Logan MCV in 2006 werd gelanceerd, werden er al bijna 340 000 exemplaren van de break verkocht in veertig landen.

Gesterkt door dat succes, vervolledigt Dacia zijn gamma: na de vernieuwing van Logan, Sandero en Sandero Stepway stelt Dacia nu ook Nieuwe Logan MCV voor.

Net als Nieuwe Logan en Sandero meet Nieuwe Logan MCV zich een moderne look aan met een zuivere breakstijl en een aantrekkelijk interieurdesign.

Nieuwe Logan MCV, die erg ruim en functioneel voor de dag komt, beschikt dankzij zijn afmetingen over een royaal interieur: vijf volwaardige plaatsen en een koffervolume van 573 liter.

Met Nieuwe Dacia Logan MCV hoeft u geen compromissen te sluiten!

In de meeste markten biedt hij nog meer waar voor zijn geld dan zijn voorganger.

Vanaf het eerste uitrustingsniveau biedt Nieuwe Dacia Logan MCV meer comfort, veiligheid en functionaliteit dankzij het ESC-systeem, de stuurbekrachtiging, de laterale airbags en de 1/3-2/3 neerklapbare achterbank.

De moderne Nieuwe Logan MCV berust op een geavanceerde uitrusting: het multimediasysteem MEDIA NAV, de snelheidsregelaar/-begrenzer, de parkeersensoren en de functie “Eco-modus”. De nieuwe motoren (TCe 90 benzine en dCi-diesels) verzekeren lage gebruikskosten door het brandstofverbruik en de CO 2 -uitstoot gevoelig te verlagen en toch een hoogstaand rijplezier te verschaffen .

Met beperkte onderhoudskosten en drie jaar / 100 000 kilometer garantie staat het Dacia-gamma bekend om zijn betrouwbaarheid en is het meer dan ooit de ideale keuze voor bedachtzame bestuurders.

NIEUWE DACIA LOGAN MCV: EEN MODERNE BREAK VOOR FUNCTIONEEL GEBRUIK

Een bijkomend productaanbod

Dacia vervolledigt zijn gamma gezinswagens met Nieuwe Logan MCV, de maxibreak aan miniprijs.

Na Lodgy, de moduleerbare monovolume met 5 tot 7 plaatsen, en Dokker, de combispace met 5 plaatsen voor gemengd gebruik (particulieren en professionals), bevestigt Logan MCV zijn plaats in het segment van de ruime en praktische modellen als een perfect complementair model.

Deze ruime break met vijf plaatsen richt zich tot klanten die een auto met een groot volume zoeken (zowel zit- als bagageruimte) die zowel bij dagelijks gebruik als bij langere afstanden comfortabel en praktisch voor de dag komt.

En dat alles voor een bescheiden verbruik (bijvoorbeeld 3,8 l/100 km,voor de dieselmotoren).

Met een aantrekkelijk design en een moderne uitrusting versterkt Nieuwe Logan MCV de jongste generatie van Dacia-modellen.

Een robuust en aantrekkelijk design

Nieuwe Logan MCV neemt de nieuwe stijlidentiteit van Dacia over, die een algemeen gevoel van robuustheid en kracht oproept.

Een royaal en energiek exterieurdesign

Met zijn ruime afmetingen (4,49 meter lang en een koffer van 573 liter) verzekert hij een onovertroffen interieurruimte en laadcapaciteit: de koffer is 430 mm langer dan die van Nieuwe Sandero en biedt plaats aan voorwerpen tot 2,7 meter lang. Bovendien besteedt Nieuwe Logan MCV ook heel wat aandacht aan zijn stijl.

" Nieuwe Logan MCV wint aan dynamisme, onder meer dankzij de licht aflopende achterruit en de hertekende flanklijnen, een karaktertrek die door Lodgy en Duster werd geïntroduceerd.

Met dat nieuwe design leunt Nieuwe Logan MCV dichter bij het auto-universum aan zonder daarvoor interieurruimte op te offeren. Aan ruimte heeft hij nog steeds geen gebrek!"

David Durand, Directeur Design voor het Entry-gamma

Nieuwe Logan MCV meet zich een energiek koetswerkdesign aan met onder meer dakstangen die kracht en dynamisme uitstralen.

De zwarte kleur boven de achterlichten verhoogt het gevoel van robuustheid en versterkt het ruime karakter van de wagen.

Een ruim, functioneel en rationeel interieur

De robuustheid die van de exterieurlijnen uitgaat, komt ook terug in de waarneembare kwaliteit en het design van het interieur.

De ontwerpers besteedden heel wat aandacht aan de interieurruimte van Nieuwe Logan MCV om ten volle in te spelen op de verwachtingen van klanten inzake gebruiksgemak.

De rijhouding is aangenaam, met een verstelbare bestuurderszetel en stuurinrichting (naargelang de versie). De ergonomie wordt versterkt door het functionele en gebruiksvriendelijke karakter van de wagen: alle bedieningselementen zijn gemakkelijk toegankelijk voor de bestuurder en zijn vlakbij of op het stuur geplaatst.

Het interieur werd met zorg ingericht om het leven aan boord te vereenvoudigen, met tal van praktische en toegankelijke opbergvakken zoals vakken in de voor- en achterdeuren, kaartentassen op de rugleuning van de voorzetels en een opbergvak bovenaan het instrumentenbord: goed voor een totaal van 16 liter in het hele interieur. Ook het vermelden waard is de bagageafdekking (beschikbaar naargelang de versie), die over een vast deel beschikt met daarin nog een bijkomend opbergvak.

De standaard neerklapbare achterbank (1/3-2/3) laat zich heel intuïtief bedienen en komt de moduleerbaarheid sterk ten goede.

Rijkere uitrusting voor dezelfde prijs

Dacia gaat niet in tegen zijn eigen filosofie: de nieuwe, functionele, gebruiksvriendelijke en 100% nuttige uitrusting, die werd voorgesteld op Dacia Lodgy en Dokker en Nieuwe Logan en Sandero, is voortaan ook verkrijgbaar op Nieuwe Logan MCV.

- MEDIA NAV , het volledige multimediasysteem (optie op bepaalde versies). Met het eenvoudige en intuïtieve grote kleurenscherm van 7” (18 cm) en de startpagina “Menu” bladert men vlot van de ene functie naar de andere, met onder meer de Bluetooth ®- technologie en het navigatiesysteem met 2D- en 3D-weergave (Birdview). Mobiele toestellen kan men aansluiten op de USB- of jack-aansluiting die een ergonomische plaats kregen in het instrumentenbord.

- of Dacia Plug&Radio, het basis-multimediasysteem dat klanten (naargelang de versie) een eenvoudig en doeltreffend multimediasysteem biedt. Dat omvat een perfect in het instrumentenbord geïntegreerd scherm dat voldoende groot is om drie informatielijnen weer te geven. Dacia Plug&Radio omvat de radio, een mp3-compatibele cd-speler, Bluetooth ® en USB- en jack-aansluitingen in het instrumentenbord.

- De snelheidsregelaar/-begrenzer (pack naargelang de versie): beide functies en de snelheidsinstelling worden rechtstreeks aan het stuur bediend.

- De parkeersensoren achteraan (pack naargelang de versie): met behulp van sensoren in de achterbumper informeert een geluidssignaal de bestuurder over de afstand tussen zijn auto en een hindernis.

- De stuurbekrachtiging, standaard vanaf het eerste uitrustingsniveau, biedt nog meer comfort en rijplezier voor iedereen.

Een vernieuwd motorgamma voor een betere verhouding zuinigheid/prestaties

Net als Nieuwe Logan en Sandero biedt nieuwe Logan MCV de keuze uit twee benzinemotoren: de 1.2 16v 75 : veelzijdig en economisch in aanschaf en gebruik. De gloednieuwe TCe 90 is een driecilinder-turbobenzinemotor die symbool staat voor de uitmuntende mechanica van de Renault-Groep. Deze laatste is bovendien een erg lichte motor want hij weegt 15 kg minder dan andere motoren met hetzelfde vermogen. De hernemingen en acceleraties zijn soepel en pittig. Hij slaagt erin om rijplezier aan een beperkt brandstofverbruik (5 l/100 km) en lagere CO 2 -uitstoot te koppelen: 116 g/km.

Met dat lage verbruik en zijn onovertroffen laadvolume (573 liter) biedt Nieuwe Logan MCV de beste verhouding verbruik/laadvolume in zijn categorie.

Zo is hij het allerbeste aanbod voor klanten die een groot koffervolume aan een beperkt brandstofbudget willen koppelen.

Het dieselaanbod is opgebouwd rond de 1.5 dCi-motor, die verkrijgbaar is met een vermogen van 66 kW (90 pk) of 55 kW (75 pk) en die aan de Euro 5-normen voldoet.

De 1.5 dCi, de bestseller van de Renault-Groep die reeds alom werd geprezen om zijn betrouwbaarheid, prestaties en beperkte milieu-impact, werd nog verder geoptimaliseerd.

Het verbeterde rijplezier komt tot uiting in de snellere hernemingen en acceleraties. En bovendien is zijn verbruik bij de laagste in zijn segment (3,8 l/100 km) en beperkt hij zijn impact op het milieu (99 g/km).

Het verbruik drukken met de “Eco-modus”

Met de functie “Eco-modus” (naargelang de motor) kan de bestuurder op elk moment zijn brandstofverbruik optimaliseren.

Wanneer deze functie wordt ingeschakeld, regelt ze bepaalde parameters zoals de sturing van de motor en het thermische comfort in proporties die aanvaardbaar blijven voor de bestuurder en zijn passagiers.

Deze functie dringt het verbruik en de CO 2 -emissies aanzienlijk terug: het verschil kan, naargelang de rijstijl en de rijomstandigheden, oplopen tot 10%.

Een Dacia is meer dan ooit een verstandige keuze. Bij Nieuwe Dacia Logan MCV is de verhouding zuinigheid/prestaties nog beter, blijft de verhouding prijs/ruimte onovertroffen en blijven de tarieven nog steeds even interessant.

Veiligheid: een cruciaal aspect

Net als bij Nieuwe Logan en Sandero werd het veiligheidsniveau op nieuwe Logan MCV naar een hoger niveau getild.

Actieve veiligheid

Conform de Europese voorschriften wordt de dynamische stabiliteitsregeling (ESC) voortaan standaard aangeboden vanaf de basisversie. Dat systeem verzekert de stabiliteit van de wagen in de moeilijkste omstandigheden, zoals uitwijkmanoeuvres, gripverlies in bochten en rijden op gladde ondergrond.

Het remhulpsysteem AFU vult het antiblokkeerremsysteem ABS aan. Bij noodstops grijpt AFU in op het hydraulische systeem om een maximale remdruk te leveren zodra het rempedaal wordt ingetrapt en tot de activeringsdrempel van het ABS-systeem wordt bereikt.

Passieve veiligheid

Om zijn inzittenden een maximale bescherming te verzekeren, is Nieuwe Logan MCV (vanaf het basisniveau) uitgerust met een frontale bestuurders- en passagiersairbag, maar ook met zijdelingse airbags voorin.

En wanneer de bestuurder of voorpassagier zijn veiligheidsgordel vergeet om te doen, wordt hij op alle Europese versies gewaarschuwd door een verklikker en geluidssignaal.

Isofix-bevestigingspunten op de buitenste plaatsen achteraan. Het systeem vergemakkelijkt de veilige bevestiging van baby- en kinderzitjes.

Elke koetswerkstructuur omvat versterkte kreukelzones.

De bumper en de motorkap werden op het gebied van vorm, stijfheid en dikte ontworpen om schokken beter te absorberen, en dat vooral bij frontale aanrijdingen met voetgangers.

EN NOG STEEDS DE BASISBEGINSELEN VAN DACIA: VRIJGEVIGHEID, BETROUWBAARHEID EN EENVOUD VOOR BEDACHTZAME KLANTEN

Dacia vond een nieuwe soort van autoconsumptie uit die de gevestigde orde helemaal op zijn kop zette. Klanten met een beperkt budget hoeven zich niet langer tevreden te stellen met tweedehandswagens.

Een Dacia kopen is genieten van een maximale gemoedsrust: de betrouwbaarheid en het onderhoudsgemak van de wagens staan buiten kijf.

De strategie van Dacia werd in december 2012 bekroond met de “Trophée de la Stratégie” van l’Automobile Magazine als bevestiging van het dynamisme van het merk en de voorstelling van nieuwe modellen tegen even aantrekkelijke prijzen.

Een erkende betrouwbaarheid

De eisen en de knowhow van de Renault-Groep

Dacia plukt de vruchten van de knowhow van de Renault-groep inzake kwaliteit en steunt op de processen en de strenge normen van de Alliantie Renault-Nissan.

Nieuwe Dacia Logan MCV zal worden gebouwd in de fabriek van Pitesti (Roemenië).

Net als alle andere fabrieken van de Groep gebruikt de fabriek van Pitesti het Productiesysteem van Renault (Système de Production Renault, SPR). Die productiebenadering, die in alle fabrieken van de Renault-Groep wordt gehanteerd, helpt een belangrijke eis in te vullen: de productie van een kwaliteitsproduct.

Dacia bouwt ook voort op de betrouwbare motoren van de Alliantie, die hun sporen al hebben verdiend in Renault- en Nissan-modellen. Zo worden de Dacia-modellen aangedreven door de 1.5 dCi-motor, de meest verkochte motor van de Alliantie (1,2 miljoen stuks in 2011).

Wagens die hun betrouwbaarheid behouden

Net als de modellen van Renault worden die van Dacia in de meest extreme omstandigheden getest. Bovenop de klassieke tests op testbanken onderwerpt de Renault-Groep zijn nieuwe wagens aan extreme tests in reële omstandigheden, vooral om na te gaan hoe ze verouderen: Lodgy legde zo maar liefst 1,9 miljoen testkilometers af!

Dacia eindigde op de eerste plaats van de meest betrouwbare merken voor het jaar 2012 (studie van consumentenverenigingen van vijf Europese landen: Frankrijk, Spanje, Portugal, België en Italië).

Bewezen kwaliteitsresultaten

Dacia kan opmerkelijke kwaliteitsresultaten voorleggen en wint ook aan vertrouwen bij zijn klanten.

De modellen van Dacia gaan er volgens de jongste resultaten van de ADAC 2012 – de toonaangevende organisatie in Europa – continu op vooruit de jongste drie jaren.

En ook de servicekwaliteit blijft niet achter: met drie gouden schroevendraaiers behaalde Dacia het beste resultaat van alle merken uit de voorbije 25 jaar voor zijn naverkoopdienst.

(Persenquête Autobild, toonaangevend automagazine in Duitsland - juli 2011).

Sereniteit troef dankzij een netwerk dat zijn sporen al heeft verdiend

De constructeursgarantie van 3 jaar/100 000 kilometer geldt voor alle modellen van het gamma. Ze worden in gelijk welke zaak van het netwerk onderhouden en hersteld volgens de hoogste normen en met originele wisselstukken.

"Met 360 000 verkochte auto's in 2012 is Dacia een veroveringsmerk en zijn veroveringstocht wordt nog kracht bijgezet met Nieuwe Logan MCV. We beschikken momenteel over het jongste gamma in Europa.

In 2012 ging het marktaandeel er in alle veertig commercialiseringslanden op vooruit, goed voor een stijging van 17 000 wagens in vergelijking met 2011.

In 2013 zet het merk zijn ontwikkeling voort en breidt het zijn actieterrein uit naar nieuwe markten: sinds januari is Dacia ook verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk en Ierland."

Rafaël Treguer, Directeur Ontwikkeling van het merk Dacia .

Documenten

Dacia zet zijn offensief door met Nieuwe Logan MCV

Voir le document
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Dacia zet zijn offensief door met Nieuwe Logan MCV
Dacia zet zijn offensief door met Nieuwe Logan MCV