Communiqué de presse
Communiqué de presse

Dacia stelt zijn beperkte reeks voor in Genève

  •  Dacia ontvangt u graag in Hal 4 van het Salon van Genève om zijn nieuwigheden voor te stellen.

  •  Exclusief: de transversale beperkte reeks ‘Ultimate’ (‘Techroad’ genoemd in België en Luxemburg) op Duster en de Stepway-familie (Sandero, Logan MCV, Dokker en Lodgy).

  •  Nieuwe motoren voor Duster: 1.3 TCe 130 GPF 4WD en
    TCe 150 GPF 4WD. De lancering van de 4x4-versies is gepland voor de zomer van 2019.

  •  2018 was opnieuw een recordjaar met een wereldwijde verkoop van 700.798 Dacia’s (+7% groei). In Europa blijft Sandero het meest verkochte model aan particulieren.

Le 04 Maart 2019

4 maart 2019 – Dacia komt naar het Salon van Genève 2019 om er de beperkte reeks ‘Ultimate’ voor te stellen, die in bepaalde landen (waaronder België en Luxemburg) de naam ‘Techroad’ krijgt. Deze transversale reeks, die verkrijgbaar wordt op Duster en de Stepway-familie (Sandero, Logan MCV, Lodgy en Dokker), onderscheidt zich door de nagelnieuwe kleuren Fusion Rood en Highland Grijs.

Dacia neemt ook de gelegenheid te baat om zijn nieuwe benzineversies TCe 130 GPF 4WD en TCe 150 GPF 4WD voor Duster te onthullen. Deze motorversies omvatten de allernieuwste innovaties van de Alliantie en beantwoorden aan de hoogste eisen op vlak van betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Een krachtig design, rode sierelementen met grijze contrasten, grafische en stijlvolle zetelbekleding... De nieuwe Dacia’s zijn een ware sensatie !

Deze beperkte reeks getuigt van lef met rode accenten op het koetswerk (op de koetswerklijnen, buitenspiegelkappen en onderkant van de zijdeuren) en in het interieur (op de deurpanelen, de randen rond de verluchtingsmonden, de specifieke zetelbekleding en de voetmatten voor en achteraan). Het interieur ademt een en al comfort en wisselt lichtgrijze en discrete rode accenten af om te contrasteren met het dashboard in donker carbon.

Een rode naafdop siert de specifieke 16” sierwieldoppen met het effect van gediamanteerde lichtmetalen velgen in de kleur Sparkling Silver grijs/Erbe grijs (of 17” lichtmetalen velgen op Duster) Dit handige systeem simuleert het effect van velgen en toont zich tegelijk esthetisch, economisch en onderhoudsvriendelijk.

Deze transversale beperkte reeks beschikt over de typische nuttige technologieën van Dacia, zoals achteruitrijcamera’s, een automatische airconditioning * , handenvrije instap- en startkaart * en het multimediasysteem Media Nav Evolution, dat compatibel is met Apple CarPlay® .  De beperkte reeks is sinds januari te bestellen in bepaalde landen: hij wordt begin maart gelanceerd in Europa en het merendeel van de 44 commercialiseringslanden van Dacia.  In België en Luxemburg zal hij in april beschikbaar zijn.

* naargelang de versies

Voor Ionuţ Gheorghe, Commercieel Directeur van Dacia

doet deze lancering een veelbelovend 2019 vermoeden. Hopelijk net zo veelbelovend als 2018, een recordjaar in Europa dankzij de prestaties van Sandero en Nieuwe Duster, die zijn verkoop met 20,5 procent zag stijgen.

Nieuwe verkooprecords

Met een wereldwijde verkoop van 700.798 Dacia’s zette het merk in 2018 een groei van 7% neer (7,5% bij de PW en 1,1% bij de BV).

Dacia vestigt een nieuw record in Europa Met 511.622 inschrijvingen (+10,3%) behaalde het merk een marktaandeel van 2,9% (+0,3 punten).

Sandero blijft de meest verkochte personenwagen aan particulieren. Nieuwe Duster, die iets meer dan een jaar op de markt is, eigent zich de eerste plaats bij de compacte SUV’s toe in Europa.

In België en Luxembourg haalt Dacia met 20.923 verkochte voertuigen eind 2018 een marktaandeel van 3,33 %, een stijging van 0,12 %. Op de markt van de verkoop aan particulieren neemt Dacia de 6de positie in, met 15.054 verkochte voertuigen en een marktaandeel van 5,55 %.  Op dezelfde markt zijn Sandero en Duster respectievelijk de 3de en 5de meest verkochte wagen (6.045 eenheden voor Sandero en 4.391 eenheden voor Duster).

Documenten

Dacia stelt zijn beperkte reeks voor in Genève

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Dacia stelt zijn beperkte reeks voor in Genève
Dacia stelt zijn beperkte reeks voor in Genève