Communiqué de presse
Communiqué de presse

DACIA NEWS - JUNI 2021

OVERZICHT VAN DEZE MAAND

  • Binnenkort: Dacia toont zich in een nieuw licht
  • Focus op… de wereld rond met Dacia
  • Misschien is het u een beetje ontgaan:
  • Dacia Spring: de klanten willen hem!
  • Dacia wint de Auto Trader-prijs “Best Value Brand
  • Een redder genaamd Duster

Le 08 Juni 2021

BINNENKORT TE ONTDEKKEN

Op 17 juni toont Dacia zich in een nieuw licht.

FOCUS OP… 

de wereld rond met Dacia

Voor Dacia zijn beproevingen op de weg en kilometers kinderspel!

Overal ter wereld kiezen taxichauffeurs voor Dacia om hun beroep uit te oefenen. Met hun Dacia legden ze honderdduizenden kilometers af, goed voor meerdere keren de wereld rond.

jb02mteace-phpbh8auk

16 keer de wereld rond voor de Deense Tommy. Achter het stuur van zijn Lodgy legde hij 645.000 km af. In zijn 26-jarige carrière als taxichauffeur bestuurde hij al verscheidene auto’s en hij verklaart dat zijn Lodgy “de beste auto is die hij ooit heeft gehad”.

In 5 jaar tijd heeft zijn Lodgy geen enkele rustdag gehad sinds zijn aankoop! Tommy hoefde alleen slijtageonderdelen en de koppeling te vervangen.

Op 72-jarige leeftijd wil hij op 1 augustus opnieuw een Dacia kopen om zijn carrière als taxichauffeur in alle sereniteit af te sluiten.

25 keer de planeet rond met dezelfde motor! Een prestatie voor Matei, die 1 miljoen kilometer reed achter het stuur van zijn Logan LPG die hij in 2008 aankocht. Het geheim van deze Roemeense taxichauffeur: zijn wagen om de 15.000 kilometer laten nakijken, trouw blijven aan zijn Dacia-garage en altijd de door zijn garagist aanbevolen olie gebruiken.

Ook zijn verhaal ging de wereld rond.

46 keer de wereld rond met twee Logan MCV’s! In 2007 kocht Ibrahim een eerste Logan MCV waarmee hij meer dan 675.000 km aflegde op de Algerijnse wegen. In 2012 aarzelde hij niet om de Dacia-ervaring te vernieuwen met een nieuwe Logan MCV 1.5 dCi waarmee hij meer dan 1,2 miljoen kilometer heeft afgelegd, en dat nog steeds met de originele motor.

2c62q346ai-phphvufct

75 hetzij 3 miljoen kilometer in totaal! Dat is de prestatie die de 4 taxi’s Lodgy van Mohcineddine en zijn broer sinds 2015 in Marokko hebben geleverd in bijzonder moeilijke omstandigheden zoals warmte, stof, bochtige wegen en de steile hellingen van de Hoge Atlas.

Het zijn slechts enkele van de vele voorbeelden die elke dag de robuustheid en betrouwbaarheid van de Dacia-modellen bewijzen. Kenmerken die verankerd zijn in het DNA van het merk!

MISSCHIEN IS HET U EEN BEETJE ONTGAAN ...

DACIA SPRING: DE KLANTEN WILLEN HEM!

7k84ci7x6e-phpsrdl6u

Dacia vierde de komst van de lente met Spring. De stadswagen van het merk met de look van een zuiver elektrische SUV werd opengesteld voor online vooruitbestellingen.

Dat is een groot succes, want in heel Europa hebben al bijna 16.000 klanten hun wagen gereserveerd. Naast deze vooruitbestellingen hebben ook meer dan 22.000 mensen gevraagd om gecontacteerd te worden voor meer informatie. Deze leads bestellen mogelijk ook op hun beurt een Spring.

Nu de lente bijna achter de rug is, gaat Dacia Spring een nieuwe fase in: de opening van de bestellingen... Een belangrijke fase die de kans biedt om vooruitbestellingen en een maximum aan leads om te zetten in finale bestellingen.

Het volgende seizoen luidt dan weer de volgende fase in met de eerste leveringen aan klanten vanaf dit najaar.

DACIA WINT DE AUTO TRADER-PRIJS “BEST VALUE BRAND

Tijdens de vijfde editie van de Auto Trader New Car Awards (Verenigd Koninkrijk) werd Dacia voor de derde keer (na 2018 en 2019) bekroond als “merk met de beste prijs-kwaliteitverhouding”.

Deze bekroning is des te belangrijker voor ons merk omdat ze het resultaat is van de stemming van 148.000 autobezitters in het Verenigd Koninkrijk. Dat maakt van Dacia de Britse consumentenkampioen!

kub6al4p2g-phpnhgmyx

"De consumenten willen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en bij Dacia bieden we onze klanten kwalitatieve wagens tegen de meest betaalbare prijs. Tijdens de Auto Trader New Car Awards duidden automobilisten Dacia aan als het beste merk op vlak van waarde. Deze erkenning bevestigt ook de filosofie van het merk. Met de lancering van onze jongste generaties Nieuwe Sandero en Nieuwe Sandero Stepway willen we op dat elan verdergaan." Luke Broad, Verkoopdirecteur van Dacia UK

 

EEN REDDER GENAAMD DUSTER

51urd631rp-phpoqsuk2

Sinds 2013 is Dacia partner van verenigingen van bergredders in Slovenië, Kroatië en Servië.

Elk jaar worden drie Dusters gratis ter beschikking gesteld van deze verenigingen zodat hun interventieteams het materiaal, de hulphonden en zelfs de slachtoffers naar moeilijk bereikbare plaatsen kunnen vervoeren. Hun vrijwilligers riskeren hun leven om anderen te helpen. Ze laten ons zien hoe ze deze waardevolle logistieke hulp gebruiken.

Dacia is een merk van Renault Group, dat in 44 landen aanwezig is, voornamelijk in Europa en het Middellandse Zeegebied. Het merk, dat in 1968 het levenslicht zag in Roemenië, werd door Renault Group gekocht en in 2004 opnieuw gelanceerd met Logan. Dacia biedt wagens aan tegen de beste prijs-waardeverhouding op de markt. Dankzij zijn emblematische modellen – Logan, Sandero en Duster – kent het merk een groot commercieel succes. Tot op heden heeft Dacia al meer dan 7 miljoen voertuigen verkocht.

Documenten

Dacia Newsletter JUNI 21
Dacia Newsletter JUNI 21

Dacia is een merk van Renault Group, dat in 44 landen aanwezig is, voornamelijk in Europa en het Middellandse Zeegebied. Het merk, dat in 1968 het levenslicht zag in Roemenië, werd door Renault Group gekocht en in 2004 opnieuw gelanceerd met Logan. Dacia biedt wagens aan tegen de beste prijs-waardeverhouding op de markt. Dankzij zijn emblematische modellen – Logan, Sandero en Duster – kent het merk een groot commercieel succes. Tot op heden heeft Dacia al meer dan 7 miljoen voertuigen verkocht.