Persbericht
Persbericht

DACIA & NNG VEREENVOUDIGEN KAARTUPDATES

Dacia en NNG slaan de handen in elkaar om Dacia-bestuurders kaartupdates via hun smartphone aan te bieden. 

Nooit eerder was het zo eenvoudig om de navigatiekaarten van uw wagen bij te werken!

Dacia heeft een samenwerking afgesloten met NNG, een internationaal bedrijf dat de volgende generaties van navigatie- en infotainmentsystemen ontwikkelt voor grote wereldwijde autoconstructeurs, om Dacia-bestuurders de mogelijkheid te bieden hun kaarten rechtstreeks te updaten via hun smartphone.

Zo kunnen ze de inhoud van hun navigatiesysteem aan boord bijwerken met behulp van een gebruiksvriendelijke smartphone-app.

op 05 September 2023

Die app, Dacia Map Update, biedt klanten de mogelijkheid om de nieuwste regionale content rechtstreeks op hun mobiele toestel te selecteren, te downloaden en te kopen.

Vervolgens volstaat het om de smartphone met een USB-kabel aan te sluiten op de wagen, de app te openen en de geselecteerde kaarten rechtstreeks op Dacia Media Nav te downloaden. Zo nemen updates voortaan slechts 15 minuten in beslag, wat een aanzienlijke tijdwinst betekent voor Dacia-klanten. De eerste zes updates (twee per jaar gedurende drie jaar) zijn gratis. Na drie jaar kan de bestuurder de specifieke kaarten kopen die hij wil updaten in zijn wagen.

 

De smartphone-app Dacia Map Update is vanaf nu beschikbaar in de Google Play Store voor toestellen die op Android werken en binnenkort ook in de App Store voor toestellen die op iOS draaien. De app is nu al compatibel met Dacia-modellen uitgerust met een Media Nav-systeem met Android Auto-functie.

 

OVER NNG

NNG is wereldwijd een van de voornaamste leveranciers van geïntegreerde en geconnecteerde software voor de autosector. Hun oplossingen zijn wereldwijd aanwezig op meer dan 60 miljoen apparaten en hebben betrekking op navigatie, geconnecteerde diensten, cockpittechnologieën en cyberbeveiliging. NNG verzekert een intelligente, beveiligde en geconnecteerde mobiliteit van de volgende generatie – van cockpit tot cloud. www.nng.com

Documenten

DACIA & NNG VEREENVOUDIGEN KAARTUPDATES (WORD)

DACIA & NNG VEREENVOUDIGEN KAARTUPDATES (PDF)

Zie de documenten De mediatheek bekijken

Geboren in 1968 en vervolgens opnieuw gelanceerd door Renault Group in 2004 in heel Europa en de landen van het Middellandse-Zeegebied, heeft Dacia altijd auto's aangeboden met de beste prijs-kwaliteitverhouding en voortdurend opnieuw gedefinieerd wat essentieel is. Dacia, een disruptief merk, ontwerpt voertuigen die eenvoudig, veelzijdig, betrouwbaar en afgestemd zijn op de levensstijl van de klant. Dacia-modellen zijn maatstaven op de markt geworden: Logan, de nieuwe auto tegen tweedehandsprijzen; Sandero, sinds 2017 jaarlijks de bestverkochte auto aan Europese particulieren; Duster, sinds 2018 de bestverkochte SUV voor particulieren in Europa; Spring, de kampioen van toegankelijke elektrische mobiliteit; Jogger de veelzijdige gezinsauto uit het C-segment. Dacia is aanwezig in 44 landen en heeft sinds 2004 meer dan 8 miljoen voertuigen verkocht. Op de Belgisch-Luxemburgse markt bekleedde het merk Dacia eind 2022 de 9de plaats in de rangschikking van personenwagens en bedrijfsvoertuigen. Bij de verkoop aan particulieren veroverde Dacia de eerste plaats met een marktaandeel van 8,7% dankzij het bevestigde succes van de derde generatie van Sandero en de SUV Dacia Duster. Nieuwe Sandero, die sinds januari 2021 wordt gecommercialiseerd, stond comfortabel op de eerste plaats in de verkoop aan particulieren voor alle segmenten samen, gevolgd door Dacia Duster. Dacia Duster werd bovendien als eerste SUV in het C-segment aan particulieren verkocht.Documenten

DACIA & NNG VEREENVOUDIGEN KAARTUPDATES (WORD)
DACIA & NNG VEREENVOUDIGEN KAARTUPDATES (PDF)
DACIA & NNG VEREENVOUDIGEN KAARTUPDATES (WORD)
DACIA & NNG VEREENVOUDIGEN KAARTUPDATES (PDF)

Geboren in 1968 en vervolgens opnieuw gelanceerd door Renault Group in 2004 in heel Europa en de landen van het Middellandse-Zeegebied, heeft Dacia altijd auto's aangeboden met de beste prijs-kwaliteitverhouding en voortdurend opnieuw gedefinieerd wat essentieel is. Dacia, een disruptief merk, ontwerpt voertuigen die eenvoudig, veelzijdig, betrouwbaar en afgestemd zijn op de levensstijl van de klant. Dacia-modellen zijn maatstaven op de markt geworden: Logan, de nieuwe auto tegen tweedehandsprijzen; Sandero, sinds 2017 jaarlijks de bestverkochte auto aan Europese particulieren; Duster, sinds 2018 de bestverkochte SUV voor particulieren in Europa; Spring, de kampioen van toegankelijke elektrische mobiliteit; Jogger de veelzijdige gezinsauto uit het C-segment. Dacia is aanwezig in 44 landen en heeft sinds 2004 meer dan 8 miljoen voertuigen verkocht. Op de Belgisch-Luxemburgse markt bekleedde het merk Dacia eind 2022 de 9de plaats in de rangschikking van personenwagens en bedrijfsvoertuigen. Bij de verkoop aan particulieren veroverde Dacia de eerste plaats met een marktaandeel van 8,7% dankzij het bevestigde succes van de derde generatie van Sandero en de SUV Dacia Duster. Nieuwe Sandero, die sinds januari 2021 wordt gecommercialiseerd, stond comfortabel op de eerste plaats in de verkoop aan particulieren voor alle segmenten samen, gevolgd door Dacia Duster. Dacia Duster werd bovendien als eerste SUV in het C-segment aan particulieren verkocht.