Communiqué de presse
Communiqué de presse

Dacia : een beperkte serie Anniversary voor alle modellen van het gamma

Le 18 Februari 2015

Het was in 2005 en ondertussen dus al 10 jaar geleden dat Logan in Europa werd gelanceerd. Het betekende de start van een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het Roemeense merk, dat onder impuls van Renault weer tot bloei zou komen en in heel Europa een nooit eerder gezien succes zou kennen. Die 10 jaar succes wil Dacia graag vieren met een beperkte serie Anniversary voor alle modellen uit het gamma (uitgezonderd Dokker Van). Zoals het het merk betaamt, is de beperkte serie ongecompliceerd en vrijgevig. Naast het Dacia MEDIA NAV Evolution, een nieuw multimedia- en navigatiesysteem, krijgt ze de exclusieve koetswerkkleur Kosmosblauw en een aantal onderscheidende stylingaccenten.

Exclusieve, nieuwe koetswerkkleur Kosmosblauw

De kleur blauw heeft voor Dacia een sterke historische betekenis. De beperkte serie Anniversary brengt daar hulde aan door naast het normale kleurengamma ook de exclusieve koetswerkkleur Kosmosblauw aan te bieden, een symbolische kleur voor het merk. De kleur blauw komt met enkele discrete toetsen ook terug in het interieur.

Oog voor het detail aan de buitenkant

De beperkte serie Anniversary onderscheidt zich door een aantal specifieke designelementen zoals buitenspiegelkappen en alu velgen met de afwerking "Dark Metal".

Een verzorgde afwerking aan de binnenkant

De kleur blauw komt met enkele subtiele toetsen ook terug in het interieur. Dat laatste wordt extra karakter gegeven met de interieursfeer Donker Carbon geaccentueerd met donkerblauwe inzetstukken in de bekleding en de veiligheidsgordels, en met discrete, grijze stiksels voor de zetels. Daarbovenop zijn er specifieke tapijten, zowel voor- als achteraan, met een blauwe boord (niet Lodgy en Dokker).

Gulle uitrusting

De beperkte serie wordt gebaseerd op de versie Lauréate en is dus gul uitgerust. Ze biedt standaard het comfort van een airconditioning, de veiligheid en gemoedsrust van een snelheidsregelaar en -begrenzer, de radio CD MP3 en de handigheid van elektrische ruiten vooraan en centrale deurvergrendeling met afstandsbediening. Zaken die elke dag weer van pas komen.

Dacia MEDIA NAV Evolution: een nieuw multimedia- en navigatiesysteem

In de optiecatalogus vindt men voor de Europese landen het navigatiesysteem van de nieuwe generatie MEDIA NAV Evolution, dat ook weer zeer gebruiksvriendelijk is dankzij een groot touchscreen van 18 cm (7") met vanaf nu een interface in kleur. Het biedt nog meer connectiviteit met naast een USB-aansluiting en Bluetooth® extra connectiviteitsfuncties voor smartphones. Het geïntegreerde navigatiesysteem krijgt er TMC-verkeersinformatie (Traffic Message Channel) en de melding van risicozones bij.

De nieuwigheden van het MEDIA NAV Evolution in detail:

- Geïntegreerd navigatiesysteem met TMC-verkeersinformatie en suggestie van alternatieve routes (afhankelijk van land).

- Veiligheidswaarschuwingen (risicozones, …).

- Connectiviteit voor smartphones: de gebruiker krijgt op het scherm de multimediacontent te zien die hij of zij geconfigureerd heeft met de app AHA, die gratis op de smartphone kan worden gedownload (zowel Android als iOS). Via de app krijgt hij of zij in de wagen toegang tot zijn/haar multimediacontentbibliotheek (internetradio, podcasts, muziek, luisterboeken) en tot de sociale netwerken Facebook® en Twitter®. Ze geeft ook in real time informatie over Points of Interest in de buurt zoals hotels en restaurants, die men dan rechtstreeks kan opbellen en waarvan men het adres meteen in het navigatiesysteem kan invoeren.

-       De wagen wordt voorzien van een bediening aan het stuur waarmee men toegang krijgt tot de Siri-spraakherkenning van Apple (compatibel vanaf iPhone® 4S).

-       Gemoderniseerde interface, in kleur en met nieuwe pictogrammen.

Het Dacia MEDIA NAV Evolution behoudt alle troeven die aan de basis liggen van het succes van het MEDIA NAV-systeem: een groot touchscreen van 18 cm (7") en een gebruiksvriendelijke startpagina waarop de zes functies worden gegroepeerd: radio, media, telefoon, kaart, navigatie (met 2D- en Birdview-weergave), en instellingen. Draagbare apparaten zoals een smartphone of mp3-speler kunnen worden aangesloten via de USB- of Jack-aansluiting, die een ergonomische plaats kregen in het dashboard. Dankzij Bluetooth® kan het Dacia MEDIA NAV-systeem ook muziek streamen, zodat men draadloos kan genieten van de muziek en afspeellijsten op de smartphone.

Een beperkte serie die beschikbaar is met een ruim gamma motoren

De beperkte serie is verkrijgbaar met alle motoren uit het huidige Dacia-gamma, en wat Duster betreft, als 4x2 en als 4x4.

3 jaar / 100.000 km garantie en rijden zonder zorgen

Zoals alle andere modellen uit het Dacia-gamma wordt de beperkte serie Anniversary geleverd met een garantie van 3 jaar of 100.000 km (wat het eerst wordt bereikt).

Om de 10de verjaardag van de nieuwe start van het merk te vieren zal Dacia op het Autosalon van Genève aanwezig zijn met alle modellen van de beperkte serie Anniversary.

 

Documenten

Dacia : een beperkte serie Anniversary voor alle modellen van het gamma

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Dacia : een beperkte serie Anniversary voor alle modellen van het gamma
Dacia : een beperkte serie Anniversary voor alle modellen van het gamma