Persbericht
Persbericht

Mededeling van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur van Renault heeft zich vandaag tijdens zijn vergadering uitgesproken voor de benoeming van dhr. Luca de Meo als toekomstige Algemeen Directeur van Ampere om de lancering van de onderneming en het welslagen van zijn beursgang te verzekeren. Hij behoudt tevens zijn huidige verantwoordelijkheden als Algemeen Directeur van Renault Group.

op 19 Juni 2023

De Raad van Bestuur heeft bovendien een ad hoc-comité opgericht, voorgezeten door Dhr. Jean-Dominique Senard, belast met de opvolging van het beursintroductieproject van Ampere.

Jean-Dominique Senard, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Renault Group, verklaarde:Het succes waarmee Luca de Meo Renault Group heeft geleid, geeft ons veel vertrouwen in de toekomst: hij is het best geplaatst om het operationele succes van Ampere, dat cruciaal is voor de Groep, te leiden en zijn toekomstige groei in de snel veranderende mobiliteitssector te verzekeren.”

 

Luca de Meo, Algemeen Directeur van Renault Group, verklaarde:Ik dank de Raad van Bestuur voor zijn vertrouwen en verzeker de Raad van mijn volledige engagement voor het welslagen van het mooie Ampere-project.

 

 

Documenten

Mededeling van de Raad van Bestuur (WORD)

Mededeling van de Raad van Bestuur (PDF)

Zie de documenten

Renault Group staat aan de vooravond van een nieuwe mobiliteit. Gesterkt door zijn alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors en zijn unieke expertise op het vlak van elektrificering kan Renault Group rekenen op de complementariteit van zijn vier merken – Renault, Dacia, Alpine en Mobilize – en biedt het zijn klanten duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Renault Group is gevestigd in meer dan 130 landen en verkocht in 2022 2,1 miljoen voertuigen. Hij verenigt bijna 110.000 medewerkers die dagelijks zijn bestaansreden belichamen zodat mobiliteit ons dichter bij elkaar kan brengen. Renault Group is klaar voor uitdagingen op de weg en op het circuit en zet zich in voor een ambitieuze en waardevolle transformatie. Die spitst zich toe op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten, en van een nieuw gamma voertuigen dat nog competitiever, nog evenwichtiger en geëlektrificeerd is. In lijn met de milieu-uitdagingen heeft Renault Group de ambitie om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa. https://www.renaultgroup.com/Documenten

Mededeling van de Raad van Bestuur (WORD)
Mededeling van de Raad van Bestuur (PDF)
Mededeling van de Raad van Bestuur (WORD)
Mededeling van de Raad van Bestuur (PDF)

Renault Group staat aan de vooravond van een nieuwe mobiliteit. Gesterkt door zijn alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors en zijn unieke expertise op het vlak van elektrificering kan Renault Group rekenen op de complementariteit van zijn vier merken – Renault, Dacia, Alpine en Mobilize – en biedt het zijn klanten duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Renault Group is gevestigd in meer dan 130 landen en verkocht in 2022 2,1 miljoen voertuigen. Hij verenigt bijna 110.000 medewerkers die dagelijks zijn bestaansreden belichamen zodat mobiliteit ons dichter bij elkaar kan brengen. Renault Group is klaar voor uitdagingen op de weg en op het circuit en zet zich in voor een ambitieuze en waardevolle transformatie. Die spitst zich toe op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten, en van een nieuw gamma voertuigen dat nog competitiever, nog evenwichtiger en geëlektrificeerd is. In lijn met de milieu-uitdagingen heeft Renault Group de ambitie om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa. https://www.renaultgroup.com/