Communiqué de presse
Communiqué de presse

Commerciële resultaten 1e halfjaar 2015

Le 09 Juli 2015

Renault wint terrein in Europa en consolideert zijn positie

• In het eerste halfjaar was er een lichte stijging van het aantal inschrijvingen van de groep Renault, tot bijna 1,4 miljoen voertuigen.

• In Europa, op een markt die met 8,5% groeide, steeg het aantal inschrijvingen van de groep met 9,3% en het marktaandeel tot meer dan 10%, dankzij het succes van de nieuwe modellen.

• Deze Europese prestaties compenseren de daling op markten in moeilijkheden, meer bepaald Rusland en Zuid-Amerika.

• In het tweede halfjaar zal het bedrijf profiteren van tal van lanceringen en zo een verdere omzetgroei realiseren.

In het 1 e halfjaar van 2015, op een internationale automarkt die met 1,4% groeide, was er een lichte stijging van het aantal inschrijvingen van de groep Renault tot 1.375.863 voertuigen. De resultaten van de groep bevestigen de trend die al enkele maanden te merken was: dynamiek in Europa tegenover een tegenvallende evolutie op internationaal vlak.

In Europa blijft het aantal inschrijvingen van de groep Renault sneller toenemen dan de markt. Op een markt die met 8,5% groeide, steeg dat aantal met 9,3% (849.088 ingeschreven voertuigen). In de meeste Europese landen groeide het marktaandeel van de groep. Dankzij de prestaties in Zuid-Europa bedraagt het nu 10,2% (PW+BV).

Het merk Renault deed het bijzonder goed: het noteerde 10,6% meer inschrijvingen, tot 643.928 voertuigen, dankzij de Clio, Captur, Twingo, Trafic en Master.

Buiten Europa blijven de moeilijkheden op sommige opkomende markten doorwegen op de resultaten, vooral in Rusland en Brazilië waar het aantal inschrijvingen van de Groep daalt, net als de markt (daling van 40,8% en 18,7%). De situatie in Turkije, Roemenië en Algerije is daarentegen heel wat positiever; daar ging het aantal inschrijvingen van de groep er met respectievelijk 35,3%, 23,9% en 8,6% op vooruit.

«In het eerste halfjaar van 2015 wisten we onze positie in Europa gevoelig te versterken. Zo compenseerden we de daling op de Russische en Braziliaanse markt. Uit deze resultaten blijkt dat we minder afhankelijk zijn van de ene of de andere markt en dat we opportuniteiten grijpen waar die zich aandienen, » benadrukt Jérôme Stoll, lid van het Uitvoerend Comité, Afgevaardigd Bestuurder voor Prestaties en Commercieel Directeur van de Groep.

Meer info in het bijgevoegde persbericht !

Documenten

Commerciële resultaten 1e halfjaar 2015

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Commerciële resultaten 1e halfjaar 2015
Commerciële resultaten 1e halfjaar 2015