Communiqué de presse
Communiqué de presse

CLIO TROPHY BELGIUM : MEISJES AAN DE START IN 2022

  • De Clio Trophy Belgium is ook in 2022 opnieuw van de partij
  • Een nieuw RNT-duo voor 2022
  • Een vrouwelijke rijder en corijder krijgen een zitje voor het hele seizoen

De eerste editie van de Clio Trophy Belgium is nog maar amper afgelopen, met een spannende finale enkele weken geleden, maar de voorbereidingen op de Trophy 2022 zijn al in volle gang. Bij de wijzigingen noteren we enkele nieuwe en verfrissende gezichten.

 

Gezien het grote succes van het seizoen 2021 – met bijna in elke manche tien wagens aan de start, een gezellige sfeer van begin tot eind, sportieve deelnemers en hoogstaande prestaties van de Clio Rally5 – kon de beslissing niet uitblijven: in 2022 krijgt de Clio Trophy Belgium een tweede editie. Voor we alle details onthullen wil de Clio Trophy ook een nieuwe samenwerking met het RACB National Team bekend maken.

 

In 2021 telde de Clio Trophy Belgium met Tom Rensonnet en Renaud Herman de twee rallyvertegenwoordigers van het RACB National Team in hun rangen. Het zo goed als onervaren doch hypergemotiveerde duo liet in de loop van het seizoen een indrukwekkende progressie optekenen, ondanks de stevige concurrentie. Ook in 2022 zal het RACB National Team van de partij zijn, maar dit keer met een vrouwelijk duo.

Le 09 December 2021

Michèle Mouton aan het roer

De RACB heeft immers besloten om hun zoektocht naar jonge rallytalenten een vrouwelijke toets te geven. “In de sportwereld, of het nu om amateurcompetities of om professionele wedstrijden gaat, wordt de vrouwelijke aanwezigheid steeds belangrijker”, stelt Geoffroy Theunis, General Manager van het RNT. “Het is maar normaal dat ook de autosport die trend volgt.” Het geselecteerde duo zal met een Clio Trophy Rally5 het volledige seizoen 2022 van de Clio Trophy Belgium kunnen afwerken, waardoor een gepassioneerde rallyliefhebber en haar corijder de rallysport in het nationale kampioenschap van heel nabij beter zal leren kennen. De jury die de selectieprocedure overschouwt wordt geleid door Michèle Mouton, vicewereldkampioen rally van 1982.

Karl Schuybroek, directeur communicatie bij Renault België Luxemburg: “We zijn heel blij aan dit initiatief te kunnen meewerken. Bij topsport komt het altijd aan op inzet, passie en uithoudingsvermogen. Kwaliteiten die bij vrouwelijke atleten zeker niet ontbreken. We zijn er dan ook van overtuigd dat de kandidate die door het RACB National Team zal worden weerhouden de Clio Trophy Belgium nog wat extra zal kruiden.”

De vrouwelijke toets die voorlopig nog ontbreekt

Om deel te nemen aan dit rallystuurwiel moet er aan enkele eenvoudige voorwaarden worden voldaan: een vrouw met de Belgische nationaliteit zijn, over een rijbewijs beschikken en geboren zijn tussen 1 januari 1993 en 31 december 2003. Nadien volstaat het om een som van 5 euro te storten en zich in te schrijven op de website www.racbnationalteam.be. Na een eerste selectiefase nemen zes finalistes het in de beslissende fase tegen elkaar op, waarna het Stuurwiel voor de Clio Trophy Belgium 2022 wordt toegekend.

Ook bij MY Racing, de promotor van het kampioenschap, is men in de wolken met het initiatief: “Ik ben heel goed geplaatst om te weten dat vrouwen in de autosport ondervertegenwoordigd zijn”, benadrukt Sandrine Wanson, bij MY Racing verantwoordelijk voor de Clio Trophy Belgium. “We moeten blijk geven van een zeker karakter en over veel doorzettingsvermogen beschikken om naar waarde te worden geschat. Gelukkig levert die extra inzet die we moeten tonen meestal ook resultaten op. In 2021 was er al een vrouwelijk duo geïnteresseerd in een deelname aan de Clio Trophy Belgium, maar jammer genoeg kwam het project om budgettaire redenen niet van de grond. Als de inspanningen van het RNT nu wel voor de doorbraak van een vrouwelijke rijder en corijder zorgen, dan zullen we daar heel blij om zijn.”

 

Documenten

MEISJES AAN DE START IN 2022

MEISJES AAN DE START IN 2022

Voir les documents Voir la médiathèque

Documenten

MEISJES AAN DE START IN 2022
MEISJES AAN DE START IN 2022
MEISJES AAN DE START IN 2022
MEISJES AAN DE START IN 2022