Communiqué de presse
Communiqué de presse

CLIO TROPHY BELGIUM : DE KALENDER VOOR 2022 LIGT VAST

  • Tweede editie van de Clio Trophy Belgium
  • 5 wedstrijden in 2022
  • Nieuwe verdeling van de winstpremies

Na het succes van 2021 – een sportief hoogstaande eerste editie, met veel deelnemers en een goede sfeer – lag het voor de hand dat de Clio Trophy Belgium in 2022 een opvolger zou krijgen. Dit is wat u volgend seizoen mag verwachten.

Le 06 Januari 2022

“Dit is niet meteen de meest makkelijke periode voor de autosport. De wedstrijden moeten beantwoorden aan de heersende gezondheidsmaatregelen en niet zelden houden de sponsors de knip op de beurs”, stelt Karl Schuybroek, communicatiedirecteur bij Renault België Luxemburg. “Toch staan rijders en corijders te springen om aan wedstrijden deel te nemen. Vorig seizoen hebben enkele jonge talenten zich in de kijker weten te rijden. Een promotieformule als de onze is in deze context dan ook een ideale oplossing. Met de Clio Trophy Belgium willen we een sportief hoogstaand en financieel toegankelijk kampioenschap organiseren, waardoor jonge wolven hun eerste stappen in de sport kunnen zetten en wat meer ervaren rijders van de pure rallysport kunnen genieten. En dat alles in de best mogelijke omstandigheden.”

5 wedstrijden waarvan twee nieuwe

“Een kalender opstellen is altijd een beetje een evenwichtsoefening. We moeten rekening houden met de planning van het Belgische kampioenschap, ervoor zorgen dat er tussen twee wedstrijden voldoende tijd verstrijkt, rekening houden met een gelijke verdeling op geografisch en taalvlak, voldoende verschillende parcours uitzoeken…”, stelt Sandrine Wanson, coördinator van de Trophy bij MY Racing.

Die kalender* ziet er voor 2022 zo uit, rekening houdend met het feit dat van de vijf wedstrijden de vier beste resultaten in rekening mogen worden gebracht.

  1. TAC Rally                           9 april
  2. Rallye de Wallonie              29-30 april
  3. Ardeca Ypres Rally            23-25 juni
  4. East Belgian Rally              24 september
  5. Rallye du Condroz              5-6 november

Er staan twee nieuwe wedstrijden op de agenda, elk met een heel eigen en typisch parcours. Tijdens de TAC Rally en de East Belgian Rally zullen enkele rijders door hun rijtalent mogelijk hun gebrek aan terreinkennis kunnen compenseren. “We willen onze Trophy zo interessant mogelijk maken. We zijn nog aan enkele punten aan het schaven, maar het principe van de Power Stage en de bijhorende bonuspunten – te behalen in de langste chronorit van de wedstrijd – blijft in ieder geval behouden. De eerste vijf duo’s van elke rally vallen in de prijzen, net zoals de eerste drie Juniors. En om in de verf te zetten dat het in 2022 niet enkel om de jonge rijders zal gaan, komt er ook een Gentlemen-categorie. Ook daar deelt de top 3 van elke wedstrijd in de prijzenpot. Voor de hoofdprijs aan het eind van het seizoen houden we er graag nog even de spanning in”, voegt Sandrine Wanson er nog aan toe.

Alle (cumuleerbare) premies per categorie:

Clio Trophy Belgium

Uitslag

Trophy

Junior

Gentlemen

1ste

3.000 €

900 €

500 €

2de

2.250 €

600 €

300 €

3de

1.500 €

300 €

200 €

4de

1.000 €

 

 

5de

750 €

 

 

Een verbazende Clio Rally5

Ook bij Renault Sport is men onder de indruk van het succes van de eerste editie. “We moeten Sandrine en het hele team van MY Racing feliciteren voor hun organisatie”, stelt Benoît Nogier. “Het succes van de Clio Trophy Belgium is niet alleen te danken aan de omkadering, maar ook aan de uitstekende sfeer die er heerst. Het is heel belangrijk dat de deelnemers het wedstrijd na wedstrijd kunnen opnemen tegen tegenstanders waar ze zich niet alleen mee kunnen vergelijken, maar het ook met plezier tegen opnemen. Bovendien is de Clio Rally5 een uitstekende rallyauto. Krachtig en ook toegankelijk, zelfs op de soms heel lastige Belgische rallywegen. De Clio Trophy Belgium kreeg in 2021 een grootse première, en we zijn er zeker van dat in 2022 minstens hetzelfde niveau zal worden behaald. Dat onze Clio zo goed voor de dag kwam, is ook te danken aan de felle strijd die er tussen de rijders werd uitgevochten, waarbij ze het hele seizoen lang niets hebben laten liggen. Het waren mooie duels, met grootse rijders en een schitterend seizoenseinde. En dat is ook het doel van de Trophy: kampioenen de gelegenheid geven hun eerste stappen op de autosportladder te zetten.”

* Onder voorbehoud van de publicatie van de kalender van het Belgische rallykampioenschap 2022 en het akkoord van de organisatoren van de verschillende rally’s.

 

 

Documenten

CLIO TROPHY BELGIUM : DE KALENDER VOOR 2022 LIGT VAST

CLIO TROPHY BELGIUM : DE KALENDER VOOR 2022 LIGT VAST

Voir les documents Voir la médiathèque

Documenten

CLIO TROPHY BELGIUM : DE KALENDER VOOR 2022 LIGT VAST
CLIO TROPHY BELGIUM : DE KALENDER VOOR 2022 LIGT VAST
CLIO TROPHY BELGIUM : DE KALENDER VOOR 2022 LIGT VAST
CLIO TROPHY BELGIUM : DE KALENDER VOOR 2022 LIGT VAST