Communiqué de presse
Communiqué de presse

Clio RS 200 EDC zette jongste update van Asphalt 8 : Airborn vuur en vlam !

Liefhebbers van videogames worden bij het begin van 2014 op hun wenken bediend. De eerste update van het spel Asphalt 8: Airborne omvat als exclusiviteit Clio R.S. 200 EDC, de nieuwste sportieveling van Renault Sport, die in 2013 werd gelanceerd.

Het spel is beschikbaar in de App Store en binnenkort ook op Google Play en wordt vergezeld van een wedstrijd uitgedacht door Renault Sport met een echte Clio R.S. 200 EDC als hoofdprijs.

Le 05 November 2013

Gesterkt door het succes van de Alpine A110-50 in het spel Asphalt 7: Heat, hebben Renault Sport en Gameloft, de wereldwijde marktleider op het gebied van digitale en netwerkgames, de handen in elkaar geslagen om Clio R.S. 200 EDC toe te voegen aan de lijst met 47 prestigewagens die deze nieuwe editie bevat.

Clio R.S. 200 EDC is het jongste model van Renault Sport Technologies. De performante en tegelijk veelzijdige wagen biedt tal van hoogtechnologische voorzieningen die het rijden een stuk leuker maken: schakelhendels aan het stuur, gegevensverzameling met R.S. Monitor 2.0 of de toets R.S. Drive om de wagen af te stemmen op zijn rijstijl (Normal – Sport – Race).

Renault Sport en Gameloft delen dezelfde passie voor gemeenschappen die liefhebbers van sportieve auto’s en fans van videogames samenbrengen.

Spitstechnologisch arcadespel

De jongste editie van het succesvolle Gameloft-spel Asphalt 8: Airborne laat gamers als nooit tevoren genieten van arcadegames dankzij een dynamische nieuwe motor en nieuwe spelmodi. In deze nieuwe update kunnen fans van Clio R.S. 200 EDC adembenemende luchtfiguren creëren en vliegende stunts ten beste geven die in realiteit onmogelijk uit te voeren zijn.

“Voor mij bestond het inspirerende aspect van dit project erin om Renault Sport te overtuigen om Clio R.S. 200 EDC te integreren in een spel waar de wagen het grootste deel van de tijd al vliegend en slippend doorbrengt, terwijl de ingenieurs van Renault Sport net bekend staan om hun expertise op het gebied van onderstellen die de wagen aan het asfalt laten kleven!” Geoffrey Vion, Marketingverantwoordelijke Client & Digital.

“We zijn verheugd dat we onze fans en die van Renault de mogelijkheid kunnen bieden om met Clio R.S. 200 EDC te rijden in Asphalt 8: Airborne. We zullen dit nieuwe spel blijven uitbreiden met een nog rijkere autocatalogus en nieuwe, verbazingwekkende game-modi,” verklaarde Alexandre Tan, Vice-president Brand & Partnership bij Gameloft.

De ontwikkelaars van Gameloft creëerden ook nieuwe motorgeluiden in hifikwaliteit om gamers onder te dompelen in een nog realistischere sfeer.

Multi-gamermodi en virtuele uitdagingen

De multi-gamermodus, die onmisbaar is om zijn passie voor rijden te delen met anderen, maakt het mogelijk om met acht personen op hetzelfde parcours of verschillende parcours te strijden voor de eer. Daarnaast kunnen gamers de realistische scores vergelijken met die van hun vrienden en andere piloten uit de hele wereld.

Van virtueel naar reëel

Als inspiratiebron voor de teams van Renault Sport Technologies krijgt het spel Asphalt 8: Airborne ook een vervolg in de echte wereld, met de video ‘Challenge us if you can! #4’.

Deze vierde in de reeks virale video’s geproduceerd door Renault Sport, voert Clio R.S. 200 EDC op en illustreert het partnerschap met Gameloft. Een reeks krankzinnige piloten neemt het tegen elkaar op met Clio R.S. 200 EDC, met talloze verwijzingen naar elementen uit het spel.

De profielen van de piloten konden niet verder uit elkaar liggen:

  • Charles Pic, F1-piloot bij het Caterham F1 Team
  • Jean Ragnotti, legendarische rallypiloot en ambassadeur van Renault Sport
  • Nelson Panciatici, piloot uit de Renault Formula 3.5
  • Margaux Laffite, pilote en journaliste
  • Dmitri Mangiagalli, ontwerper bij Gameloft, gelast met de integratie van Clio R.S. in Asphalt 8: Airborne
  • Marco Prince, komiek, zanger en leadzanger van de groep FFF

Een tien dagen durende wedstrijd in heel Europa geeft spelers van Asphalt 8: Airborne de kans om een echte Clio R.S. 200 EDC te winnen.

De nieuwe update van Asphalt 8: Airborne is gratis te downloaden in de App Store en binnenkort ook op Google Play.

Over Gameloft

Gameloft ® , een wereldmarktleider in het uitgeven van digitale en netwerkgames, werpt zich al sinds 2000 op als een van de meest innovatieve ondernemingen in zijn sector. Gameloft ontwikkelt games voor alle digitale platformen: mobiele telefoons, smartphones, tablets (waaronder Apple ® iOS en Android ® ), box triple play en aangesloten televisies. Gameloft heeft zijn eigen franchises zoals Asphalt®, Order & Chaos, Modern Combat en Dungeon Hunter, en werkt bovendien samen met grote internationale rechtenhouders zoals Universal®, Illumination Entertainment®, Disney®, Marvel®, Hasbro®, FOX ®, Mattel® en Ferrari®. Gameloft is vertegenwoordigd op alle continenten, verdeelt zijn games in meer dan 100 landen en telt 5.000 ontwikkelaars. Gameloft is genoteerd op NYSE Euronext Paris (Euronext: GFT.PA, Bloomberg: GFT FP, Reuters: GLFT.PA). Gameloft is ook genoteerd op de OTC-markt in de Verenigde Staten (gesponsorde ADR van niveau 1, code: GLOFY).

Documenten

Clio RS 200 EDC zette jongste update van Asphalt 8 : Airborn vuur en vlam !

Voir le document
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Clio RS 200 EDC zette jongste ate van Asphalt 8 : Airborn vuur en vlam !
Clio RS 200 EDC zette jongste ate van Asphalt 8 : Airborn vuur en vlam !