Communiqué de presse
Communiqué de presse

Clio Cup Young Talent Challenge

Win een zitje in een nieuwe Clio Cup voor de World Series by Renault in Francorchamps!

Le 22 April 2014

20 jaar na het enorme succes van het Stuurwiel Clio Belga waaruit de 18-jarige Luikenaar Pierre-Yves Corthals als winnaar naar voren kwam – hij zou het tot in het WTCC schoppen -, is Renault België Luxemburg terug met de Clio Cup Young Talent Challenge. Op die manier wil de invoerder zijn steun toezeggen aan de Clio Cup Benelux 2014. De opzet van de invoerder is eenvoudig: een jong talent opsporen en hem of haar de kans geven om tijdens de uiterst populaire World Series in Spa van start te gaan in de Benelux competitie. Om de witte raaf op te sporen, wordt een Stuurwiel georganiseerd, voor jongeren van 16 tot 23 jaar, met een finale voor de meeting in de Ardennen, uiteraard op Francorchamps!

“Bij Renault hebben we altijd een boon gehad voor de competitie en daarbij helpen we ook graag jongeren, zoals we recent nog deden met Stoffel Vandoorne”, legt Xavier Laporta, directeur Publiciteit en Promotie van de invoerder Renault België Luxemburg uit. “ We zijn partner van de nieuwe Clio Cup Benelux, maar we stellen vast dat de jonge Belgen voorlopig ontbreken en vooral dat ze het moeilijker en moeilijker hebben om de nodige fondsen bijeen te krijgen. We vonden dus dat het tijd was om iets te doen en de kans te geven aan een nieuwe rijder, een nieuw toptalent in wording!”

De idee van de Clio Cup Young Talent Challenge was geboren en het Stuurwiel, voorbehouden aan jonge Belgen en Luxemburgers, jongens en meisjes van minimum 16 (op 8 mei) en maximaal 23. De deelnemers mogen nooit een nationale licentie hebben gehad, op uitzondering van de licentie voor de Fun Cup, Legend Car of de karting.

De selectie van de gelukkige winnaar verloopt in drie fasen: de eerste twee vinden plaats aan het stuur van een simulator Ellip6 in City Kart, op donderdag 1 mei.

De jonge talenten vandaag maken deel uit van een generatie die heel vertrouwd is met games en simulatoren, iets wat ook financieel haalbaar is voor iedereen ”, aldus nog Xavier Laporta. “ Heel wat recente voorbeelden hebben bewezen dat een rijder die goed is in zo’n simulator ook vaak zijn ding prima doet in de realiteit. We gaan met onze tijd mee en daarom vindt de eerste selectie plaats op Francorchamps, aan het stuur van een Clio, maar dan wel in een kuipzetel van één van de simulatoren van onze partner Ellip6. Iedere rijder heeft een kwartier om een toptijd neer te zetten, uiteraard met een identieke wagen voor iedereen, dezelfde banden en afstellingen. De sfeer van een merkencompetitie zeg maar!”

De auteurs van de 16 beste chrono’s na de eerste selectie zullen een virtuele race met de Clio Cup betwisten, nog steeds op de virtuele versie van Spa-Francorchamps, in een peloton van acht wagens. Er zijn twee halve finales, waarbij de eerste vier van iedere reeks naar de finale gaan.

De drie rijders die het podium van deze finale behalen, onder het nauwlettend oog van een wedstrijdleider en wedstrijdcommissarissen, zullen uitgenodigd worden voor een ultieme finale aan het stuur van een echte Renault Clio R.S. 200 EDC, een week later op het circuit van Francorchamps.

Na verschillende passages zal een jury van rijders en journalistende winnaar aanduiden, de winnaar die met de Renault Clio Cup aan de slag mag tijdens de World Series by Renault op Spa-Francorchamps, op 31 mei en 1 juni 2014.

Droom je ervan om de Raidillon op te stormen met rond je goed 40 andere Renault Clio, tijdens een echt autosportfeest voor 50.000 toeschouwers? Ben je een gedegen karter? Bent je een topper in een zeepkist? Of ben je razend snel achter een virtueel stuur? Surf dan snel naar de site www.cliocupbenelux.com om je in te schrijven voor de Clio Cup Young Talent Challenge.

De deelnamekosten bedragen 50 euro. De inschrijvingen gaan nu van start en stoppen op 28 april om middernacht.

Laat uw kans… en de tegenstanders niet voorbij gaan!

Rendez-vous in City Kart op 1 mei… en misschien wel achter het stuur van een echte Clio R.S. 200 EDC op 31 mei en 1 juni in Francorchamps!

Documenten

Clio Cup Young Talent Challenge

Voir le document
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Clio Cup Young Talent Challenge
Clio Cup Young Talent Challenge