Communiqué de presse
Communiqué de presse

Carlos Sainz vervoegt het Renault Sport Formula One Team voor 2018

Le 15 September 2017

Het Renault Sport Formula One Team is verheugd te kunnen aankondigen dat Carlos Sainz het team voor seizoen 2018 vervoegt als officiële piloot.

 

De 23-jarige Carlos heeft sinds zijn debuut in de Grote Prijs van Australië 2015 al 53 Formule 1-wedstrijden gereden. Hij won tot op heden al 100 punten en behaalde vier zesde plaatsen als beste resultaten.

 

Voor hij de overstap naar de Formule 1 maakte, won Carlos de Formula Renault 3.5 Series in 2014 en de Formula Renault 2.0 NEC in 2011.

 

Cyril Abiteboul, Algemeen Directeur van Renault Sport Racing:

“Carlos Sainz is een erg veelbelovende piloot. We hebben hem al een tijdje in het vizier, met name sinds zijn successen in de promotieformules van Renault. We zijn dan ook verheugd Carlos te kunnen bevestigen als piloot voor 2018. Deze keuze sluit perfect aan bij ons strategisch middellangetermijnplan. We hebben het gevoel dat Nico en Carlos complementair zijn, zowel op het circuit als daarbuiten. Deze samenwerking zou ons in staat moeten stellen om op te klimmen in de hiërarchie. Ik wil Helmut Marko dan ook bedanken dat hij Carlos gedurende deze periode aan ons wilde uitlenen. Ook Jolyon Palmer willen we bedanken voor zijn voortdurende samenwerking met het team en de inspanningen die hij de twee voorbije seizoenen heeft geleverd. Hij is een toegewijde piloot en we wensen hem het allerbeste voor zijn verdere carrière.”

 

Carlos Sainz:

“Ik ben heel tevreden dat ik bij het Renault Sport Formula One Team aan de slag kan. Het is een hele eer om Formule 1-piloot te zijn voor het officiële team van een constructeur en ik hoop het vertrouwen van Renault te kunnen beantwoorden met uitstekende prestaties op het circuit. De vooruitgang die het Renault Sport Formula One Team boekt, is veelbelovend en ik ben trots dat ik het team kan vervoegen op een sleutelmoment in zijn geschiedenis. Ik kijk ernaar uit om iedereen te ontmoeten in Enstone en Viry en om aan de zijde van Nico Hülkenberg te kunnen rijden. Ik ben altijd heel close geweest met Renault, zowel in het begin van mijn carrière als in de Formule 1, en ik ken hun motivatie en capaciteiten. Dit is het begin van een nieuw en bijzonder spannend hoofdstuk in mijn carrière. Ik wil Red Bull dan ook bedanken voor hun vertrouwen en steun en voor de mogelijkheid om deze kans met beide handen aan te grijpen. Tot slot wil ik ook alle mensen bij Toro Rosso bedanken. Ze vormen een fantastisch team van professionals en ik wens hen het allerbeste voor de toekomst.”

 

Dr. Helmut Marko, Consultant van Red Bull Racing Motorsport:

“We zijn tevreden over het akkoord dat Carlos de kans geeft om in 2018 voor het Renault Sport Formula One Team te rijden. Hij heeft enorm veel talent en het zal goed zijn voor hem om binnen een constructeursteam te werken, aan de zijde van een erg ervaren piloot. Carlos krijgt op die manier een heel andere uitdaging en we zullen zijn evolutie nauwgezet volgen want hij blijft een lid van de Red Bull-familie. Dit is erg goed nieuws, zowel voor Carlos als voor het Renault Sport Formula One Team, dat ons bovendien in staat zal stellen om nieuw talent in de Formule 1 te brengen.”

Documenten

Carlos Sainz vervoegt het Renault Sport Formula One Team voor 2018

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Carlos Sainz vervoegt het Renault Sport Formula One Team voor 2018
Carlos Sainz vervoegt het Renault Sport Formula One Team voor 2018