Communiqué de presse
Communiqué de presse

BWT ALPINE F1 TEAM ONTHULT ZIJN SPECTACULAIRE A522 OM EEN NIEUW FORMULE 1-HOOFDSTUK TE STARTEN

  • Het BWT Alpine F1 Team heeft zijn nieuwe eenzitter voor seizoen 2022 van het FIA Wereldkampioenschap Formule 1 voorgesteld in de lichtstad Parijs, de bakermat van Renault Group.
  • Luca de Meo, CEO van Renault Group, en Laurent Rossi, CEO van Alpine, onthulden de A522 aan de vooravond van de grootste reglementswijziging in tweeënzeventig jaar Formule 1-geschiedenis.
  • De A522 heeft een schitterende afwerking die het historische blauw van Alpine op elegante wijze combineert met het iconische roze van titelpartner BWT.
  • Laurent Rossi werd op het podium vervoegd door Otmar Szafnauer, die recent werd aangesteld als Team Manager van de renstal.
  • Grote Prijs-winnaar Esteban Ocon en tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso vormen voor het tweede jaar op rij het pilotenduo voor Alpine.
  • Oscar Piastri, die vorig jaar afstudeerde aan de Alpine Academy, wordt in 2022 reservepiloot van het team, na zijn triomf in de Formule 2 vorig jaar.
  • Het BWT Alpine F1 Team benadrukte de waardevolle steun van zijn titelpartner BWT en zijn bevoorrechte partners: bp Castrol, MAPFRE, Renault E-Tech en RCI Banque. Uiteraard werden ook de officiële en technische partners en de leveranciers niet vergeten.

Le 21 Februari 2022

Het BWT Alpine F1 Team stelde vandaag officieel zijn nieuwe A522 voor in Parijs en luidt daarmee een nieuw tijdperk van uitmuntendheid en sportieve hoogstandjes in voor Alpine in de aanloop naar de langverwachte start van seizoen 2022 van het FIA Wereldkampioenschap Formule 1. De A522 behoudt zijn schitterende kleurstelling in Bleu Alpine, die nu wordt aangevuld met het iconische roze van BWT, sinds kort de titelpartner van het team voor 2022. Bij wijze van verrassing presenteerde het BWT Alpine F1 Team ook een versie met ‘flipped livery’, waarbij het roze de dominante kleur is. Deze unieke uitvoering zal worden gebruikt voor de eerste twee races op de kalender om de samenwerking met titelpartner BWT in de kijker te zetten.

De tweede F1-bolide uit de geschiedenis van het BWT Alpine F1 Team werd voorgesteld door Laurent Rossi, CEO van Alpine, Luca de Meo, CEO van Renault Group, en Otmar Szafnauer, de nieuwe Team Manager van de renstal. Piloten Esteban Ocon en Fernando Alonso waren eveneens aanwezig om de langverwachte A522 te presenteren. Het team met de nieuwe look wil in 2022 opnieuw vooruitgang boeken na de eerste succesvolle Formule 1-campagne van Alpine vorig jaar.

De technische afdelingen van Enstone worden voortaan geleid door het ervaren duo Pat Fry, directeur chassistechnologie, en Matt Harman, technisch directeur. Aan de andere kant van het Kanaal benoemde Alpine Bruno Famin tot uitvoerend directeur van Alpine Racing in Viry-Châtillon om de integratie tussen chassis en motor te optimaliseren en tegelijk circuitinnovaties te integreren in de serieproductie.

In beide vestigingen heeft het personeel het afgelopen anderhalf jaar onvermoeibaar gewerkt aan de ontwikkeling van de A522 met het oog op de radicale reglementswijziging die in 2022 van kracht wordt. De samenwerking tussen beide fabrieken was essentieel om de A522 tot leven te brengen. Naast een volledig herwerkt en ongezien chassis stelt de renstal met trots het aandrijfgeheel RE22 voor, dat een nieuw hoofdstuk schrijft in het rijke F1-erfgoed van de Franse autoconstructeur. Zo boden de specificaties en afmetingen van het motorblok meer vrijheid voor het koetswerkdesign om het nieuwe technische reglement optimaal te benutten en zich aan te passen aan de nieuwe E10-brandstof, een bijkomende stap naar duurzame brandstoffen in de Formule 1.

Het BWT Alpine F1 Team gaat door met hetzelfde pilotenduo. Esteban, die zich intussen Grote Prijs-winnaar mag noemen, begint zijn derde jaar op rij met een Renault-motor terwijl Fernando zijn twintigste Formule 1-campagne ingaat, een historisch moment en potentieel record.

De Australiër Oscar Piastri, die afstudeerde aan de Alpine Academy, wordt in 2022 de officiële reservepiloot van het team nadat hij vorig jaar de titel in het FIA Formule 2-kampioenschap behaalde.

Esteban en Fernando nemen morgen plaats aan het stuur van de A522 tijdens een filmdag op het Circuit van Barcelona-Catalunya en beginnen later deze week aan de preseizoenstests.

Laurent Rossi, CEO van Alpine:

“We zijn verheugd onze A522 te kunnen voorstellen, die een nieuw hoofdstuk in het Formule 1-avontuur van Alpine inluidt. We zijn trotse concurrenten en we hebben de essentie, het erfgoed en de passie van Alpine in deze nieuwe generatie gelegd. Alpine heeft een duidelijk plan en een visie en we kunnen rekenen op de grootste talenten in ons domein om vooruitgang te boeken en onze ambities te realiseren. We hebben nu een solide team, dat hopelijk de tand des tijds zal doorstaan. Ons pilotenduo is het perfecte recept om de circuitresultaten te behalen die we nastreven. In 2022 willen we constante vooruitgang tonen met volledige ontwikkelingen op alle sites om ervoor te zorgen dat we toekomstige titelkandidaten worden. We gaan de goede kant op en willen verder opklimmen naar de top.”

Esteban Ocon, piloot van het BWT Alpine F1 Team:

“Ik ben natuurlijk heel enthousiast over de A522, maar ik ben nog meer enthousiast over het idee om er deze week voor het eerst mee te rijden. Het is altijd een voorrecht om achter het stuur van een nieuwe F1 te kruipen, omdat je weet hoeveel werk alle getalenteerde medewerkers van de verschillende afdelingen in Enstone en Viry-Châtillon achter de schermen hebben uitgevoerd. Dat gevoel en die verantwoordelijkheid zijn echt uniek en bijzonder. Ik ben er klaar voor en voel me fysiek scherp. Afspraak op het circuit om te zien wat we dit jaar kunnen bereiken!”

Fernando Alonso, piloot van het BWT Alpine F1 Team:

“Het is fijn om terug te zijn en ik heb hard gewerkt om dit seizoen klaar te zijn. De verwachtingen waren hooggespannen met het revolutionaire nieuwe reglement, dat werd vertraagd door de pandemie. De auto ziet er fantastisch uit met dit nieuwe reglement en ik hou van de nieuwe kleuren. We hebben een nieuwe motor en we zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe generatie uitstekende nieuwe technologieën bevat. De rangorde kennen we pas in Bahrein, maar we kijken ernaar uit om deze week onze eerste testrondjes te rijden met de A522. Ik hoop dat het nieuwe reglement zijn doel bereikt en dit jaar nog fellere en boeiendere races oplevert.”

 

Documenten

Press pack - BWT Alpine F1 Team reveals striking A522

BWT ALPINE F1 TEAM ONTHULT ZIJN SPECTACULAIRE A522 OM EEN NIEUW FORMULE 1-HOOFDSTUK TE STARTEN

BWT ALPINE F1 TEAM ONTHULT ZIJN SPECTACULAIRE A522 OM EEN NIEUW FORMULE 1-HOOFDSTUK TE STARTEN

Voir les documents Voir la médiathèque

Documenten

Press pack - BWT Alpine F1 Team reveals striking A522
BWT ALPINE F1 TEAM ONTHULT ZIJN SPECTACULAIRE A522 OM EEN NIEUW FORMULE 1-HOOFDSTUK TE STARTEN
BWT ALPINE F1 TEAM ONTHULT ZIJN SPECTACULAIRE A522 OM EEN NIEUW FORMULE 1-HOOFDSTUK TE STARTEN
Press pack - BWT Alpine F1 Team reveals striking A522
BWT ALPINE F1 TEAM ONTHULT ZIJN SPECTACULAIRE A522 OM EEN NIEUW FORMULE 1-HOOFDSTUK TE STARTEN
BWT ALPINE F1 TEAM ONTHULT ZIJN SPECTACULAIRE A522 OM EEN NIEUW FORMULE 1-HOOFDSTUK TE STARTEN