Communiqué de presse
Communiqué de presse

BWT Alpine F1 Team bereidt zich voor op Formule 1-seizoen 2023 met de onthulling van de A523

  • Het BWT Alpine F1 Team onthulde vandaag de A523, zijn eenzitter voor seizoen 2023 van het Wereldkampioenschap Formule 1 van de FIA, tijdens een grootschalig evenement in Londen (Verenigd Koninkrijk).
  • Luca de Meo, CEO van Renault Group, en Laurent Rossi, CEO van Alpine, stelden de A523 voor aan journalisten, partners van de renstal en prestigieuze gasten die in Printworks bijeen waren gekomen.
  • De A523, een evolutie van de A522, zal het team vertegenwoordigen bij de start van het tweede seizoen sinds de invoering van de nieuwe Formule 1-reglementering in 2022.
  • De kleur combineert het historische blauw van Alpine, dat al meer dan vijf decennia in de hoogste regionen van de autosport aanwezig is, met het emblematische roze van titelpartner BWT en een nieuw kristalmotief dat de Alpenwortels van het merk symboliseert.
  • Esteban Ocon werd bijgestaan door Pierre Gasly: een uniek duo, 100% Frans en 100% Normandisch.
  • Otmar Szafnauer, directeur van de renstal, en Matt Harman, technisch directeur, zetten de sportieve doelstellingen van de renstal uiteen en gaven tekst en uitleg bij de ontwerp- en ontwikkelingsfilosofie voor het komende jaar.
  • Jack Doohan wordt gepromoveerd tot reservepiloot en rijdt in 2023 zijn tweede seizoen in het FIA Formule 2-kampioenschap.
  • Het BWT Alpine F1 Team benadrukte de waardevolle steun van titelpartner BWT en zijn bevoorrechte partners: bp Castrol, Renault E-Tech en Mobilize Financial Services. Uiteraard werden ook de officiële en technische partners en de leveranciers niet vergeten.

Le 16 Februari 2023

Donderdag onthulde het BWT Alpine F1 Team de A523, zijn eenzitter voor seizoen 2023 van het Wereldkampioenschap Formule 1 van de FIA, in het grandioze kader van Printworks in Londen, terwijl het team zich opmaakt voor het nieuwe wereldwijde seizoen van drieëntwintig Grote Prijzen.

Alpine, dat kan terugblikken op een vruchtbaar traject met een vijfde plaats in 2021 en een vierde plaats in 2022, bepaalde in het kader van zijn plan van honderd races ambitieuze doelstellingen om zijn klim naar de top van het klassement ook in 2023 voort te zetten.

De A523 is een ingrijpende evolutie van A522. In het tussenseizoen onderging de bolide een radicale ontwikkeling in samenwerking met de ontwerpafdelingen en de technische teams van de vestigingen in Enstone (Verenigd Koninkrijk) en Viry-Châtillon (Frankrijk).

Zijn livrei is opnieuw de vrucht van een onuitgegeven design, dat het emblematische blauw van Alpine combineert met het unieke roze van titelpartner BWT. In de loop van de avond bevestigde de renstal ook een omgekeerd design met roze als hoofdkleur voor de eerste drie Grote Prijzen van het seizoen in Bahrein, Saudi-Arabië en Australië.

Luca de Meo, CEO van Renault Group, en Laurent Rossi, CEO van Alpine, waren aanwezig om de wagen te onthullen en tegelijk de ambities en strategie van Alpine in de Formule 1 te bevestigen, conform het plan ‘Renaulution’ van Renault Group.

Ook stelde het BWT Alpine F1 Team zijn pilotenduo voor in de nieuwe kleuren voor 2023. Esteban Ocon wordt voor zijn vierde jaar bij het team bijgestaan door zijn landgenoot Pierre Gasly, die in oktober vorig jaar officieel werd aangesteld. Beide mannen delen een fascinerend verhaal in dit stadium van hun carrière. Ze zijn allebei opgegroeid in Normandië en hebben elkaar op negenjarige leeftijd voor het eerst ontmoet als jonge piloten in spe. Sindsdien zijn Esteban en Pierre samen opgeklommen tot de Grote Prijzen, waar ze nu zijn verbonden aan het enige Franse F1-merk.

Otmar Szafnauer begint zijn tweede jaar als teambaas nadat hij het team in 2022 naar de vierde plaats van het Constructeurskampioenschap loodste. Otmar wordt bijgestaan door Matt Harman, technisch directeur, die de filosofie van de A523 uiteenzette en de nauwere samenwerking tussen de vestigingen van Enstone (chassis) en Viry-Châtillon (aandrijflijn) toelichtte om het voorgestelde pakket te optimaliseren.

 In 2023 wordt Jack Doohan de officiële reservepiloot van de renstal, parallel aan zijn engagement voor het Formule 2-kampioenschap van de FIA.

Esteban en Pierre hebben een intensieve voorbereiding achter de rug om de uitdagingen van de drieëntwintig wedstrijden het hoofd te bieden. Beiden reden maandag tijdens een promotiefilmdag op Silverstone hun eerste rondjes met de A523. Ze delen volgende week in Bahrein opnieuw het stuur tijdens de voorbereidende testsessies voor de eerste race, die op 5 maart plaatsvindt in Sakhir.

Laurent Rossi, CEO van Alpine: “De officiële onthulling van onze auto voor het komende seizoen vervult ons steeds weer met trots. Sinds Alpine in 2021 toetrad tot de Formule 1-grid, ben ik enthousiast over de onvermoeibare vooruitgang die stap na stap werd geboekt. Bij Alpine worden we in essentie gedreven door een natuurlijk verlangen naar competitie, dat onlosmakelijk is verbonden met het erfgoed van de onderneming en dat nog vele jaren centraal zal blijven staan in onze autosportprojecten. Ik wil de teams van Enstone en Viry onder leiding van Pat, Matt en Bruno feliciteren met hun uitstekende werk bij het ontwerp en de realisatie van de prachtige A523. We kijken er nu met z’n allen naar uit om hem aan het werk te zien. Ik ben trots dat Esteban en Pierre het gezicht van het merk Alpine zullen vormen als het pilotenduo voor 2023. Ze moeten de renstal professioneel leiden, zowel op het circuit als daarbuiten, en moeten ons helpen om onze doelstellingen te behalen. Alpine is in volle opmars en dat zal ook zo blijven, daar ben ik van overtuigd.”

Otmar Szafnauer, directeur van de renstal: “De periode voor een nieuw Formule 1-seizoen staat vaak bol van de opwinding en verwachtingen. Het was fantastisch om onze doelstellingen te behalen met een welverdiende vierde plaats in het Constructeurskampioenschap in 2022. Dat was een belangrijke stap in ons ‘plan van honderd races’, dat Laurent aan het begin van het seizoen had opgesteld. We hebben nog iets minder dan tachtig wedstrijden te gaan in deze missie en ik ben trots dat ik de renstal in dit avontuur mag leiden. Het doel voor 2023 is simpel: we moeten ten minste opnieuw op de vierde plaats eindigen, en veel overtuigender dan vorig jaar. Hiermee bedoel ik vaker aankomen, meer punten verzamelen en minder opgaves als gevolg van onze acties. Ik heb hoge verwachtingen van alle teamleden, inclusief Esteban en Pierre, om nauw samen te werken en de beste resultaten te behalen.”

Esteban Ocon, piloot van het BWT Alpine F1 Team: “Ik kijk ernaar uit om dit nieuwe seizoen met het BWT Alpine F1 Team te beginnen voor mijn vierde jaar met de familie van Enstone en Viry. We hebben heel wat vooruitgang geboekt in 2022 en iedereen in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk heeft hard gewerkt om onze auto voor 2023 te ontwikkelen. Ik kijk ernaar uit om voort te gaan op het opwaartse traject dat we vorig jaar hebben ingezet, en de eenzitter echt te kunnen testen tijdens de voorafgaande testsessies. De livrei oogt fantastisch en valt echt op. Ik weet zeker dat ze ongelofelijk zal zijn op het circuit. Ik heb deze winter heel hard gewerkt om vanaf de start van het seizoen klaar te zijn. Ik voel me in topvorm en ben duidelijk klaar om terug te rijden!”

Pierre Gasly, piloot van het BWT Alpine F1 Team: “Het is fantastisch om officieel te worden voorgesteld als piloot van het BWT Alpine F1 Team en ik kijk ernaar uit om deze nieuwe fase van mijn carrière te starten. Ik kijk ernaar uit om het potentieel van de A523 te ontdekken tijdens de proefritten en te zien wat hij in zijn mars heeft, waarbij ik me verder zal verdiepen in het team. Nadat ik eind 2022 de A522 heb geproefd, ben ik echt enthousiast over alle ontwikkelingen die de renstal heeft doorgevoerd aan de auto van dit jaar en over wat de toekomst bij Alpine in petto heeft. Het is geweldig om te zien hoe toegewijd alle leden van Enstone en Viry zich van hun dagelijkse taken kwijten om voortdurend vooruit te gaan en ik kijk ernaar uit om het team te helpen om onze doelstellingen dit jaar te bereiken.”

Hierbijgevoegd vindt u het persdossier over BWT Alpine F1 Team

Documenten

BWT Alpine F1 Team bereidt zich voor op Formule 1-seizoen 2023 met de onthulling van de A523 (WORD)

BWT Alpine F1 Team bereidt zich voor op Formule 1-seizoen 2023 met de onthulling van de A523 (PDF)

BWT Alpine F1 Team 2023 Press Pack

BWT Alpine F1 Team 2023 Press Pack

Voir les documents Voir la médiathèque

Médiathèque (17)

Documenten

BWT Alpine F1 Team bereidt zich voor op Formule 1-seizoen 2023 met de onthulling van de A523 (WORD)
BWT Alpine F1 Team bereidt zich voor op Formule 1-seizoen 2023 met de onthulling van de A523 (PDF)
BWT Alpine F1 Team 2023 Press Pack
BWT Alpine F1 Team 2023 Press Pack
BWT Alpine F1 Team bereidt zich voor op Formule 1-seizoen 2023 met de onthulling van de A523 (WORD)
BWT Alpine F1 Team bereidt zich voor op Formule 1-seizoen 2023 met de onthulling van de A523 (PDF)
BWT Alpine F1 Team 2023 Press Pack
BWT Alpine F1 Team 2023 Press Pack