Communiqué de presse
Communiqué de presse

BENOIT VERLINDE EERSTE WINNAAR IN CLIO TROPHY BELGIUM!

Vier leiderswissels, drie verschillende leiders: het ging er heet aan toe tijdens de eerste wedstrijd voor de Clio Trophy Belgium, gereden in de mooie streek van de Semois. Uiteindelijk was het Benoit Verlinde die op het hoogste podiumtrapje mocht staan, voor Corentin Dozot en Gilles Pyck. Drie Junior-rijders dus. Dat smaakt naar meer!

 

Nadat hij in de eerste klassementsproef de snelste tijd had neergezet, verloor Tom Rensonnet in de volgende proef even de leiding aan Benoit Verlinde. In de derde chronorit zette Rensonnet orde op zaken en trok als leider naar de 17 kilometer lange KP van Bellefontaine, de ‘Power Stage’ van de Clio Trophy Belgium. Na afloop van deze mooie chronorit waren de verschillen nog een beetje kleiner, want Corentin Dozot zette de snelste tijd neer (goed voor vijf bonuspunten), voor Verlinde (vier) en Rensonnet (drie). Gilles Pyck en Jérémy Doumont lieten er eveneens hun eerste punten voor de Trophy optekenen.

Le 28 Juni 2021

De tweede lus begon uiterst slecht voor Tom Rensonnet, die meteen de handdoek moest gooien. Ook Jo Muylle en Matthias Delplace, forfait wegens geen rijbewijs, waren toen al uit de wedstrijd verdwenen. Corentin Dozot schoof meteen twee plaatsen op in de tussenstand, want hij passeerde ook Verlinde en legde zo beslag op de voorlopige leidersplaats. De jonge Roeselarenaar, die zijn titelambities niet onder stoelen of banken steekt, stak echter een tandje bij en heroverde halverwege de wedstrijd de leiding. Hij wist die eerste positie met succes tot het eind te verdedigen.

“Dit maakt me ontzettend blij. Dit was de eerste keer dat ik in België met gelijke wapens aan de start van een rally stond, en hoewel dit parcours volledig nieuw voor me was, wist ik toch te winnen”, stelde Benoit Verlinde met een brede glimlach. “De strijd met Tom Rensonnet was schitterend, maar jammer genoeg moest hij opgeven.”

Streekrijder Corentin Dozot, net zoals Verlinde een Junior, liet zich ook van zijn beste kant zien en finishte uiteindelijk als tweede, op slechts 15 seconden van de winnaar. “In KP7 ging ik even rechtdoor. Dat kostte ons tien tellen en het contact met Benoit. Tuurlijk ben ik een beetje ontgoocheld, want dit was mijn eerste thuisrally. De verschillen waren echter klein, dus dat belooft voor het vervolg van het seizoen.”

Gilles Pyck, eveneens Junior en titelkandidaat, tikte op minder dan een minuut als derde aan. “Van alle rally’s op de kalender was dit de wedstrijd die ik het minste ken. Bovendien moest ik na een lastige rally in Le Touquet wat vertrouwen tanken. Beetje bij beetje lukte dat, maar ik wou me hier vooral voorbereiden op de volgende rally’s, die ik beter ken.”

HEEL POSITIEVE BALANS

Negen van de twaalf Clio Rally5 uit de Trophy stonden na een bijzonder zware wedstrijd aan de finish. Stéphane Delmelle eindigde net naast het podium, voor de jonge Pierre-Manuel Brasseur, die nipt voor Koen Verlinde bleef. Ook het verschil tussen Jérémy Doumont en Gilles Lemaire was klein, en beiden bleven voor Thibaut Vandeputte. Jeroen Catelin haalde na een schuiver het einde niet. Op dat moment lag hij zesde in de tussenstand.

Na deze eerste boeiende wedstrijd kon Sandrine Wanson, coördinator van de Clio Trophy Belgium, een heel positieve balans opstellen: “We waren al heel blij met het aantal deelnemers, met 13 inschrijvingen, waarvan er 12 aan de start stonden. Ondanks een heel snel parcours wist de Clio Rally5 zijn betrouwbaarheid te bewijzen, want slechts twee rijders moesten wegens technische problemen de strijd staken. De sfeer tussen de rijders is ontzettend goed en zeker het enthousiasme van de jonge rijders doet heel veel plezier. De tijden die door de Clio Rally5 werden neergezet tonen ook het potentieel van de auto aan, want die chrono’s bevonden zich dicht bij die van de Rally4-bolides. Het was een mooie strijd tussen de Juniors Benoit Verlinde, Corentin Dozot, de snelste in de Power Stage, Gilles Pyck en Tom Rensonnet, hoewel deze laatste moest opgeven. Dat belooft voor de toekomst! En die loopt langs Ieper, want het is nu zeker dat de Clio Trophy Belgium er halt zal houden, met twee aparte rally’s. Dat betekent dat er niet alleen dubbele punten te verdienen zijn, maar ook dubbele premies!”

Stand Clio Trophy Belgium (na 1 wedstrijd)

1. Benoit Verlinde (J) 29 punten; 2. Corentin Dozot (J) 23; 3. Gilles Pyck (J) 17; 4. Stéphane Delmelle 12; 5. Pierre-Manuel Brasseur (J) 10; 6. Koen Verlinde 8; 7. Jérémy Doumont 7; 8. Gilles Lemaire 4; 9. Tom Rensonnet (J) 3; 10. Thibaut Vandeputte (J) 2; 11. Jeroen Catelin, Jo Muylle & Thomas Delplace 0.

Praktische gids voor de Clio Trophy Belgium

De kalender

South Belgian Rally (26 juli)

WRC Ypres Rally Belgium (13-15 augustus)

Omloop van Vlaanderen (3-4 september)

Rallye de Wallonie (8-10 oktober)

Condrozrally (6-7 november)

Puntenverdeling

 • 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1 voor de eerste tien van elke rally.
 • 5-4-3-2-1 voor de snelste vijf rijders van de ‘Power Stage’.

De premies

 • 500 € getrouwheidspremie voor de rijders die na deelname aan de eerste drie wedstrijden ook starten in een vierde wedstrijd.
 • 11 300 € premies (cash + aankoopbonnen voor wisselstukken) bij elke rally:
 • 1ste 3 250 €
 • 2de 2 500 €
 • 3de                  1 500 €
 • 4de                  1 250 €
 • 5de                  1 000 €
 • 1ste Junior       900 €
 • 2de Junior         600 €
 • 3de  Junior        300 €

Prijzen

 • Voor de beste Junior aan het eind van het seizoen: officieel programma van minimum drie rally’s met een Clio Rally4 in het kader van het seizoen 2022 van het Belgian Rally Championship.
 • De eerste drie niet-Juniors worden beloond met aankoopbonnen voor wisselstukken:
 • 1ste                  4 500 €
 • 2de                   2 000 €
 • 3de                   1 000 € 

 

Documenten

BENOIT VERLINDE EERSTE WINNAAR IN CLIO TROPHY BELGIUM!

BENOIT VERLINDE EERSTE WINNAAR IN CLIO TROPHY BELGIUM!

Voir les documents Voir la médiathèque

Documenten

BENOIT VERLINDE EERSTE WINNAAR IN CLIO TROPHY BELGIUM!
BENOIT VERLINDE EERSTE WINNAAR IN CLIO TROPHY BELGIUM!
BENOIT VERLINDE EERSTE WINNAAR IN CLIO TROPHY BELGIUM!
BENOIT VERLINDE EERSTE WINNAAR IN CLIO TROPHY BELGIUM!