Communiqué de presse
Communiqué de presse

Benoeming van Patrice Lévy-Bencheton tot VP Dacia Product Performance

Vanaf 1 oktober 2023 wordt Patrice Lévy-Bencheton benoemd tot VP Dacia Product Performance. Hij vervoegt het directiecomité van Dacia onder leiding van Denis Le Vot, CEO van Dacia, en volgt zo Lionel Jaillet op, die Wereldwijd Directeur van het CMF-A-platform wordt.

Le 02 Oktober 2023

Nadat hij afstudeerde aan de ingenieursschool ENSCP en aan de IFP School (Institut Français du Pétrole), begon Patrice Lévy-Bencheton zijn carrière in 1999 bij de Directie Kostprijzen van Renault Group, terwijl hij tegelijk gespecialiseerde beheerstudies voor de olie-, energie- en automobielsector volgde.

 

Nadat hij achtereenvolgens strategische verantwoordelijkheden op zich had genomen in de product- en programmadirecties, werd hij in 2016 Wereldwijd Productdirecteur voor het Global Access-gamma van Renault Group. In 2018 werd hij binnen de directie Eurazië gepromoveerd tot Product Directeur alvorens hij de rol van Programma Directeur Eurazië op zich nam.

 

Bij de oprichting van de Business Unit van Dacia in januari 2021 werd Patrice Lévy-Bencheton benoemd tot Directeur Productprestaties voor Duster en Bigster. 

 

Op 1 oktober volgt hij Lionel Jaillet op als VP Dacia Product Performance.

 

 

“Ik verwelkom Patrice Lévy-Bencheton met veel plezier en vertrouwen als Directeur Productprestaties voor Dacia. Zijn diepgaande kennis en rijke ervaring op het vlak van product- en programmabeheer zijn essentieel om de productstrategie van Dacia de komende jaren verder uit te rollen. Ik wil Lionel Jaillet van harte bedanken voor zijn professionalisme en zijn onberispelijke betrokkenheid sinds de oprichting van de Business Unit Dacia. Hij wist de productstrategie uit te stippelen en tal van sleutelprojecten voor het merk te realiseren. Ik wens hem veel succes in zijn nieuwe functies.”  Denis LE VOT, CEO van DACIA.

Documenten

Benoeming van Patrice Lévy-Bencheton tot VP Dacia Product Performance (WORD)

Benoeming van Patrice Lévy-Bencheton tot VP Dacia Product Performance (PDF)

Voir les documents Voir la médiathèque

Geboren in 1968 en vervolgens opnieuw gelanceerd door Renault Group in 2004 in heel Europa en de landen van het Middellandse-Zeegebied, heeft Dacia altijd auto's aangeboden met de beste prijs-kwaliteitverhouding en voortdurend opnieuw gedefinieerd wat essentieel is. Dacia, een disruptief merk, ontwerpt voertuigen die eenvoudig, veelzijdig, betrouwbaar en afgestemd zijn op de levensstijl van de klant. Dacia-modellen zijn maatstaven op de markt geworden: Logan, de nieuwe auto tegen tweedehandsprijzen; Sandero, sinds 2017 jaarlijks de bestverkochte auto aan Europese particulieren; Duster, sinds 2018 de bestverkochte SUV voor particulieren in Europa; Spring, de kampioen van toegankelijke elektrische mobiliteit; Jogger de veelzijdige gezinsauto uit het C-segment. Dacia is aanwezig in 44 landen en heeft sinds 2004 meer dan 8 miljoen voertuigen verkocht. Op de Belgisch-Luxemburgse markt bekleedde het merk Dacia eind 2022 de 9de plaats in de rangschikking van personenwagens en bedrijfsvoertuigen. Bij de verkoop aan particulieren veroverde Dacia de eerste plaats met een marktaandeel van 8,7% dankzij het bevestigde succes van de derde generatie van Sandero en de SUV Dacia Duster. Nieuwe Sandero, die sinds januari 2021 wordt gecommercialiseerd, stond comfortabel op de eerste plaats in de verkoop aan particulieren voor alle segmenten samen, gevolgd door Dacia Duster. Dacia Duster werd bovendien als eerste SUV in het C-segment aan particulieren verkocht.Documenten

Benoeming van Patrice Lévy-Bencheton tot VP Dacia Product Performance (WORD)
Benoeming van Patrice Lévy-Bencheton tot VP Dacia Product Performance (PDF)
Benoeming van Patrice Lévy-Bencheton tot VP Dacia Product Performance (WORD)
Benoeming van Patrice Lévy-Bencheton tot VP Dacia Product Performance (PDF)

Geboren in 1968 en vervolgens opnieuw gelanceerd door Renault Group in 2004 in heel Europa en de landen van het Middellandse-Zeegebied, heeft Dacia altijd auto's aangeboden met de beste prijs-kwaliteitverhouding en voortdurend opnieuw gedefinieerd wat essentieel is. Dacia, een disruptief merk, ontwerpt voertuigen die eenvoudig, veelzijdig, betrouwbaar en afgestemd zijn op de levensstijl van de klant. Dacia-modellen zijn maatstaven op de markt geworden: Logan, de nieuwe auto tegen tweedehandsprijzen; Sandero, sinds 2017 jaarlijks de bestverkochte auto aan Europese particulieren; Duster, sinds 2018 de bestverkochte SUV voor particulieren in Europa; Spring, de kampioen van toegankelijke elektrische mobiliteit; Jogger de veelzijdige gezinsauto uit het C-segment. Dacia is aanwezig in 44 landen en heeft sinds 2004 meer dan 8 miljoen voertuigen verkocht. Op de Belgisch-Luxemburgse markt bekleedde het merk Dacia eind 2022 de 9de plaats in de rangschikking van personenwagens en bedrijfsvoertuigen. Bij de verkoop aan particulieren veroverde Dacia de eerste plaats met een marktaandeel van 8,7% dankzij het bevestigde succes van de derde generatie van Sandero en de SUV Dacia Duster. Nieuwe Sandero, die sinds januari 2021 wordt gecommercialiseerd, stond comfortabel op de eerste plaats in de verkoop aan particulieren voor alle segmenten samen, gevolgd door Dacia Duster. Dacia Duster werd bovendien als eerste SUV in het C-segment aan particulieren verkocht.