Communiqué de presse
Communiqué de presse

Benoeming van de nieuwe CEO van Avtovaz

Le 15 Maart 2016

MOSKOU (15 maart 2016) – Alliance Rostec Auto BV maakte vandaag de benoeming bekend van Nicolas Maure tot CEO van AVTOVAZ. Hij zal zijn functie op 4 april eerstkomend opnemen.

De Alliantie Renault-Nissan en het staatsbedrijf Rostec, die samen een joint venture beheren die AVTOVAZ controleert, hebben bevestigt dat Bo Inge Andersson op 4 april opstapt als CEO.

De 55-jarige Nicolas Maure is op dit moment Algemeen Directeur van de Renault-groep in Roemenië, waar hij verantwoordelijk is voor de commerciële en industriële activiteiten. Hij is tevens CEO van Dacia Automobile SA, een van de snelst groeiende merken binnen de sector in Europa en de grootste particuliere onderneming van Roemenië.

Nicolas Maure was voordien Vicevoorzitter voor wereldwijde industriële prestaties van Renault en Vicevoorzitter mechanica binnen de gemeenschappelijke aankooporganisatie van de Alliantie Renault-Nissan (RNPO). Hij heeft talloze teams geleid op het vlak van productie, aankoop, kwaliteit en dienst na verkoop. Hij kwam in 2000 bij de Renault-groep, na een professioneel traject bij verschillende uitrustingsbedrijven, waaronder Faurecia en Valeo.

"AVTOVAZ heeft zijn voertuigengamma en productieprocessen gemoderniseerd, waardoor de kwaliteit van zijn producten aanzienlijk verbeterd is", verklaarde Carlos Ghosn, Voorzitter van AVTOVAZ en CEO van de Alliantie Renault-Nissan. Deze laatste heeft een meerderheidsbelang in het kapitaal van de joint venture Alliance Rostec Auto BV, die AVTOVAZ controleert. "Ondanks de uitdagingen op korte termijn willen we met Nicolas Maure deze strategie aanhouden en we blijven optimistisch wat betreft de toekomst op lange termijn van de Russische markt. We geloven dat AVTOVAZ in staat is zijn leiderspositie binnen de automobielsector van het land te handhaven.", voegde hij toe.

"In de loop van de laatste zeven jaar heeft AVTOVAZ belangrijke transformaties ondergaan, waardoor de kwaliteit van de voertuigen er beduidend op vooruit is gegaan, de productiviteit is gestegen en het gamma nieuw leven werd ingeblazen", verklaarde Sergei Chemezov, CEO van het staatsbedrijf Rostec, dat eveneens een belang heeft in de joint venture. "Het is ons doel om bijzonder competitieve producten te ontwikkelen, het marktaandeel van Lada in Rusland te vergroten en nauw samen te werken met Russische leveranciers. In dat opzicht is AVTOVAZ een ontwikkelingsmodel voor honderden bedrijven in het hele land. We rekenen op de nieuwe CEO om die vooruitgang verder te zetten en een antwoord te bieden op nieuwe uitdagingen", besluit hij.

Bo Inge Andersson, uittredend CEO, begon bij AVTOVAZ in 2013 met een mandaat van drie jaar. Hij heeft het strategisch herstel van de constructeur voortgezet. Daarnaast concentreerde hij zich op de modernisering van processen, de lancering van nieuwe producten en technologieoverdrachten.

De Alliantie Renault-Nissan heeft een meerderheidsbelang in Alliance Rostec Auto BV, dat AVTOVAZ controleert. Renault, Nissan en Lada, het merk van AVTOVAZ, produceren gezamenlijk voertuigen in Togliatti en in andere fabrieken in Rusland.

 

OVER DE ALLIANTIE RENAULT-NISSAN

De Alliantie Renault-Nissan is een strategisch partnerschap tussen Renault (met hoofdzetel in Parijs) en het Japanse Nissan (met hoofdzetel in Yokohama). De Alliantie verkoopt 10% van alle auto's wereldwijd. Renault en Nissan zijn strategische partners sinds 1999 en verkochten in 2015 8,5 miljoen voertuigen in bijna 200 landen. De Alliantie heeft strategische samenwerkingsakkoorden gesloten met diverse constructeurs, waaronder het Duitse Daimler, het Japanse Mitsubishi en het Chinese Dongfeng. De Alliantie heeft ook een meerderheidsbelang in de joint venture die het Russische AVTOVAZ, de producent van het merk Lada, controleert.

www.media.renault.com
www.nissan-newsroom.com

 

OVER HET STAATSBEDRIJF ROSTEC

Het staatsbedrijf Rostec werd in 2007 opgericht in Rusland om de ontwikkeling, de productie en de export van hoogtechnologische civiele en militaire producten te bevorderen. Het groepeert 700 bedrijven. Negen hiervan vormen tegenwoordig holdings die evolueren in het militair-industriële complex, terwijl vijf andere actief zijn in de civiele sector. Twintig van die bedrijven staan onder rechtstreekse controle van Rostec. Dit laatste omvat talrijke bekende merken, waaronder Avtovaz, Kamaz, Russian Helicopters en VSMPO-AVISMA. De entiteiten die samen Rostec vormen zijn verspreid over 60 deelgebieden van de Russische Federatie en verkopen hun producten in meer dan 70 landen. Rostec boekte in 2013 een omzet van 1040 miljard roebel en geniet een fiscale aftrek van meer dan 138 miljard roebel.

Documenten

Benoeming van de nieuwe CEO van Avtovaz

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Médiathèque

  • Albums
  • renault-nissan-mitsubishi
  • renault group
    Sélectionner des éléments

Documenten

Benoeming van de nieuwe CEO van Avtovaz
Benoeming van de nieuwe CEO van Avtovaz