Persbericht
Persbericht

ATELIER ALPINE: DRIE ICONISCHE AFWERKINGEN VOOR EEN UNIEKE A110

  • Alpine breidt zijn personaliseringsaanbod uit met afwerkingen die bijdragen aan het unieke karakter van elke A110.
  • Het aanbod bestaat uit drie nieuwe en exclusieve afwerkingen, geïnspireerd op het legendarische DNA van Alpine: French Signature, Racing Heritage en US Racing 2023.
  • De afwerking French Signature herinnert aan de oorsprong van Alpine in Dieppe, terwijl de afwerking Racing Heritage verwijst naar het autosport-DNA van Alpine en zijn geboortedatum van 1955. Tot slot is US Racing 2023 een replica van de A110 GT4 die Alpine een podiumplaats opleverde op Pikes Peak.
  • Afspraak op 12 juli 2023 in Atelier Alpine om alle personaliseringsmogelijkheden van Alpine voor de A110-modellen te ontdekken.

op 11 Juli 2023

"Omdat elke A110 uniek is, net als zijn eigenaar, breidt Alpine zijn personaliseringsaanbod uit met iconische stripings en coverings, zodat de A110 zijn karakter nog meer kan benadrukken. Het merk heeft een beroep gedaan op de expertise van zijn ontwerpers en partners om deze reeks iconische afwerkingen te ontwikkelen, die zich nog verder zou moeten uitbreiden," legt Emmanuel Al Nawakil, VP Alpine Sales, Network & Launching, uit.

French Signature: Franse elegantie om de oorsprong van Alpine te onderstrepen

De driekleurige lijn van de motorkap naar het dak weerspiegelt de oorsprong van Alpine in Dieppe. Ze neemt het driehoekige 'Snowflakes'-motief over dat Alpine gebruikt in Formule 1- en enduranceraces. Het dak van de A110 is getooid met de iconische pijlvormige A. De French Signature-afwerking kost € 1.500 incl. btw.

Racing Heritage: een flashback naar 1955 als eerbetoon aan het erfgoed van Alpine

De dubbele witte streep die over de motorkap en het dak naar de achterkant van de auto loopt, is een knipoog naar de vintage racerij. Het iconische nummer 55 staat in een witte cirkel op de motorkap, een verwijzing naar de datum waarop het merk in 1955 werd opgericht door Jean Rédélé. De Racing Heritage-afwerking is verkrijgbaar vanaf € 1.500 incl. btw.

US Racing 2023: in de voetsporen van de A110 Pikes Peak

Deze covering is een replica van de afwerking van de A110 Pikes Peak, die op 25 juni 2023 de 156 bochten van de legendarische Pikes Peak-heuvelklim bestormde. Voor zijn eerste deelname aan de beroemde Amerikaanse heuvelklim schreef de A110 Pikes Peak geschiedenis door het record in zijn categorie te verbreken en op het podium te eindigen.

Deze A110 met zijn spectaculaire design is hier vertaald naar de legendarische US Racing 2023-afwerking. Ze is bedoeld voor A110's in de kleuren "Blanc Glacier" en "Blanc Irisé" en kost € 8.000 incl. btw.

Vanaf 12 juli 2023 zal Alpine deze drie exclusieve afwerkingen verkopen in Frankrijk en de meeste andere landen waar het merk wordt verkocht via zijn Atelier Alpine op https://www.alpinecars.fr/configurateur.html (https://config.alpinecars.com/).

Deze drie speciale afwerkingen zullen het in 2021 gelanceerde personaliseringsprogramma Atelier Alpine versterken, als antwoord op klanten die hun A110 helemaal eigen willen maken. Het huidige aanbod biedt keuze uit een vijftiental Heritage-kleuren, genummerd van 1 tot 110, die hun DNA ontlenen aan de geschiedenis van Alpine, en een gevarieerd palet velgen en remklauwen.

 

Documenten

ATELIER ALPINE: DRIE ICONISCHE AFWERKINGEN VOOR EEN UNIEKE A110 (WORD)

ATELIER ALPINE: DRIE ICONISCHE AFWERKINGEN VOOR EEN UNIEKE A110 (PDF)

Zie de documenten De mediatheek bekijken

Alpine, dat in 1955 werd opgericht door Jean Rédélé, heeft in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd met zijn Franse sportwagens. In 2018 stelde het merk de nieuwe A110 voor, een sportwagen die trouw blijft aan de tijdloze principes van Alpine op het vlak van compacte afmetingen, lichtheid, wendbaarheid en rijplezier. In 2021 werd de Business Unit Alpine opgericht. Die zal uitgroeien tot het merk voor innovatieve, authentieke en exclusieve sportwagens van Renault Group. Deze sportwagens plukken de vruchten van het erfgoed en de knowhow van de historische fabriek in Dieppe en van de technische knowhow van de Formule 1- en Renault Sport Cars-teams.Documenten

ATELIER ALPINE: DRIE ICONISCHE AFWERKINGEN VOOR EEN UNIEKE A110 (WORD)
ATELIER ALPINE: DRIE ICONISCHE AFWERKINGEN VOOR EEN UNIEKE A110 (PDF)
ATELIER ALPINE: DRIE ICONISCHE AFWERKINGEN VOOR EEN UNIEKE A110 (WORD)
ATELIER ALPINE: DRIE ICONISCHE AFWERKINGEN VOOR EEN UNIEKE A110 (PDF)

Alpine, dat in 1955 werd opgericht door Jean Rédélé, heeft in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd met zijn Franse sportwagens. In 2018 stelde het merk de nieuwe A110 voor, een sportwagen die trouw blijft aan de tijdloze principes van Alpine op het vlak van compacte afmetingen, lichtheid, wendbaarheid en rijplezier. In 2021 werd de Business Unit Alpine opgericht. Die zal uitgroeien tot het merk voor innovatieve, authentieke en exclusieve sportwagens van Renault Group. Deze sportwagens plukken de vruchten van het erfgoed en de knowhow van de historische fabriek in Dieppe en van de technische knowhow van de Formule 1- en Renault Sport Cars-teams.