Communiqué de presse
Communiqué de presse

Aramco ondertekent een intentieverklaring met Geely en Renault Group om zich aan te sluiten bij het nieuwe bedrijf voor emissiearme aandrijflijnen

  • De geplande investering van Aramco zou gericht zijn op de ondersteuning van de ontwikkeling van synthetische brandstofoplossingen en waterstoftechnologieën van de volgende generatie.
  • De nieuwe onderneming zal een jaarlijkse productiecapaciteit hebben van meer dan vijf miljoen transmissies en thermische, hybride- en oplaadbare hybridemotoren.

Aramco ondertekende een intentieverklaring om eventueel minderheidsaandeelhouder te worden van de nieuwe aandrijflijnonderneming (PWT), die zal worden opgericht door Geely Holding Group (Geely Holding), Geely Automobile Holdings Limited (Geely Auto HK.0175), hierna samen “Geely” genoemd, en Renault Group. Het nieuwe bedrijf zal zich toeleggen op thermische en hybride aandrijftechnologieën.

De investering van Aramco zou worden gebruikt om de groei van de onderneming te ondersteunen en bij te dragen aan onderzoek en ontwikkeling, vooral op het vlak van synthetische brandstofoplossingen en de volgende generatie waterstofmotoren. Het is de bedoeling dat Geely en Renault Group gelijke aandelen behouden in het nieuwe onafhankelijke bedrijf.

Le 02 Maart 2023

Met een wereldwijd netwerk van 17 fabrieken voor aandrijflijnen en vijf R&D-centra verspreid over drie continenten, zal het toekomstige bedrijf een volwaardige wereldwijde speler zijn met een totale capaciteit van meer dan vijf miljoen transmissies en verbrandingsmotoren, hybride- en oplaadbare hybridemotoren per jaar om in meer dan 130 landen en regio’s te leveren.

Luca de Meo, CEO van Renault Group:Door dit partnerschap met Aramco kunnen we de activiteit van de aandrijflijnen die we samen met Geely Group ontwikkelen een versnelling hoger schakelen. Het zal ons een voorsprong geven in de race naar thermische technologie met zeer lage emissies. Met de toetreding van Aramco hebben we een unieke knowhow aan boord om baanbrekende innovaties te ontwikkelen op het vlak van synthetische brandstoffen en waterstof”.

Daniel Li, CEO van de groep Geely Holding:We heten Aramco van harte welkom om samen met ons een wereldleider op het gebied van duurzame aandrijflijnen op te richten. De investering van Aramco is een erkenning door de leiders van de wereldwijde industrie van de commerciële vooruitzichten voor aandrijflijnen en een baanbrekende visie op koolstofarme en koolstofvrije brandstoffen zoals methanol en waterstof.

Mohammed Y. Al Qahtani, Aramco Executive Vice President of Downstream: “Deze intentieverklaring is een nieuwe belangrijke stap in ons continue engagement voor transporttechnologie en biedt een basis om het onderzoek en de ontwikkeling van Aramco op het gebied van motorinnovatie te ondersteunen. Ons samenwerkingsproject met Geely en Renault Group zal de ontwikkeling van aandrijflijnen in de hele auto-industrie ondersteunen en kadert in onze bredere inspanningen voor al onze wereldwijde activiteiten.”

---

Over Zhejiang Geely Holding Group

Zhejiang Geely Holding Group (Geely Holding) is een wereldwijde autogroep met verschillende bekende internationale automerken in zijn portefeuille. Ze zijn actief in de hele waardeketen van de autosector: van onderzoek, ontwikkeling en ontwerp tot productie, verkoop en naverkoop.

Geely Holding werd in 1986 opgericht door Eric Li, de voorzitter van de onderneming, in de stad Taizhou, gelegen in de Chinese provincie Zhejiang. Geely Holding is sinds 1997 actief in de autosector en het hoofdkantoor bevindt zich nu in Hangzhou, China. Vandaag de dag exploiteert Geely Holding een aantal merken waaronder Geely Auto, Lynk & Co, ZEEKR, Geometry, Volvo Cars, Polestar, Lotus, London Electric Vehicle Company, Farizon Auto en Cao Cao Mobility.

Geely Holding verkocht in 2022 meer dan 2,3 miljoen voertuigen, met wereldwijd 615.121 verkochte eenheden door Volvo Cars en 1.432.988 verkochte eenheden door de in Hongkong genoteerde entiteit Geely Auto Group.

Geely Holding heeft wereldwijd meer dan 120.000 mensen in dienst en staat al tien jaar in de Fortune Global 500-ranglijst.

Meer informatie over Zhejiang Geely Holding Group vindt u op de officiële website www.zgh.com

 

Over Geely Automobile Holdings

Geely Automobile Holdings Limited (de “Vennootschap” en haar dochterondernemingen, gezamenlijk de “Groep”) (beurscode SEHK : 175) is een autofabrikant die zich toespitst op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens.

De Groep verkoopt het merendeel van zijn voertuigen op de Chinese markt, maar heeft de laatste jaren ook via export zijn verkoop uitgebreid naar andere landen. De Groep heeft productiesites in verschillende delen van het Chinese vasteland en biedt werk aan meer dan 40.000 mensen.

De Vennootschap staat genoteerd op de beurs van Hong Kong Limited (“SEHK”) en maakt sinds 2017 deel uit van de Hang Seng Index. De controlerende aandeelhouder van de Vennootschap is de groep Zhejiang Geely Holding.

 

Over Aramco

Aramco is een wereldwijd bedrijf in energie en chemische producten. We worden gedreven door de overtuiging dat energie een kans is. Of het nu gaat om de productie van ongeveer één vat olie op acht wereldwijd of om de ontwikkeling van nieuwe energietechnologieën, ons wereldwijde team zet zich in om impact te hebben op alles wat het doet. Wij streven ernaar onze middelen betrouwbaarder, duurzamer en nuttiger te maken. Dit draagt bij aan de bevordering van stabiliteit en groei op lange termijn over de hele wereld. www.aramco.com

Documenten

Aramco ondertekent een intentieverklaring met Geely en Renault Group om zich aan te sluiten bij het nieuwe bedrijf voor emissiearme aandrijflijnen (WORD)

Aramco ondertekent een intentieverklaring met Geely en Renault Group om zich aan te sluiten bij het nieuwe bedrijf voor emissiearme aandrijflijnen (PDF)

Voir les documents

Renault Group staat aan de vooravond van een nieuwe mobiliteit. Gesterkt door zijn alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors en zijn unieke expertise op het vlak van elektrificering kan Renault Group rekenen op de complementariteit van zijn vier merken – Renault, Dacia, Alpine en Mobilize – en biedt het zijn klanten duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Renault Group is gevestigd in meer dan 130 landen en verkocht in 2022 2,1 miljoen voertuigen. Hij verenigt bijna 110.000 medewerkers die dagelijks zijn bestaansreden belichamen zodat mobiliteit ons dichter bij elkaar kan brengen. Renault Group is klaar voor uitdagingen op de weg en op het circuit en zet zich in voor een ambitieuze en waardevolle transformatie. Die spitst zich toe op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten, en van een nieuw gamma voertuigen dat nog competitiever, nog evenwichtiger en geëlektrificeerd is. In lijn met de milieu-uitdagingen heeft Renault Group de ambitie om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa. https://www.renaultgroup.com/Documenten

Aramco ondertekent een intentieverklaring met Geely en Renault Group om zich aan te sluiten bij het nieuwe bedrijf voor emissiearme aandrijflijnen (WORD)
Aramco ondertekent een intentieverklaring met Geely en Renault Group om zich aan te sluiten bij het nieuwe bedrijf voor emissiearme aandrijflijnen (PDF)
Aramco ondertekent een intentieverklaring met Geely en Renault Group om zich aan te sluiten bij het nieuwe bedrijf voor emissiearme aandrijflijnen (WORD)
Aramco ondertekent een intentieverklaring met Geely en Renault Group om zich aan te sluiten bij het nieuwe bedrijf voor emissiearme aandrijflijnen (PDF)

Renault Group staat aan de vooravond van een nieuwe mobiliteit. Gesterkt door zijn alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors en zijn unieke expertise op het vlak van elektrificering kan Renault Group rekenen op de complementariteit van zijn vier merken – Renault, Dacia, Alpine en Mobilize – en biedt het zijn klanten duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Renault Group is gevestigd in meer dan 130 landen en verkocht in 2022 2,1 miljoen voertuigen. Hij verenigt bijna 110.000 medewerkers die dagelijks zijn bestaansreden belichamen zodat mobiliteit ons dichter bij elkaar kan brengen. Renault Group is klaar voor uitdagingen op de weg en op het circuit en zet zich in voor een ambitieuze en waardevolle transformatie. Die spitst zich toe op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten, en van een nieuw gamma voertuigen dat nog competitiever, nog evenwichtiger en geëlektrificeerd is. In lijn met de milieu-uitdagingen heeft Renault Group de ambitie om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa. https://www.renaultgroup.com/