Persbericht
Persbericht

ALPINE VERSTERKT ZIJN BESTUUR MET DE BENOEMING VAN BRUNO FAMIN TOT DIRECTEUR VAN ALPINE MOTORSPORTS, VERANTWOORDELIJK VOOR DE ACTIVITEITEN VAN HET MERK IN ALLE SPORTDISCIPLINES

Alpine kondigt de benoeming aan van Bruno Famin als directeur van Alpine Motorsports. Als lid van het directiecomité zal hij rapporteren aan Laurent Rossi, CEO van Alpine. In die functie zal Bruno Famin de activiteiten van Alpine in alle motorsportdisciplines beheren.

Deze nieuwe organisatie zal helpen om het bestuur van Alpine onder Laurent Rossi te vereenvoudigen en te versterken, door functionele divisies te creëren, na de komst dit jaar van Philippe Krief als VP Engineering en Product Performance, en Antonino Labate als VP Sales, Marketing en Customer Experience.

op 10 Juli 2023

Met deze aankondiging bevestigt Alpine zijn ambitie om zich op lange termijn te positioneren als een referentie in alle belangrijke motorsportcompetities. In deze hoedanigheid zal Bruno Famin de leiding hebben over alle teams, van Formule 1 tot Endurance, maar ook over klantencompetities en sportdisciplines zoals woestijnrally, waar Alpine technische ondersteuning biedt aan Dacia als onderdeel van het Dakar-project. Bruno Famin zal ook aan het hoofd staan van de Alpine Academy, een essentiële schakel in het engagement van het merk in de autosport, met als doel jonge bestuurders te identificeren en te ondersteunen. Tot slot blijft Bruno Famin Managing Director van de Alpine Racing-fabriek in Viry-Châtillon (Frankrijk), die motoren met zeer hoge prestaties levert aan al deze categorieën.

Alle huidige managers van de motorsportactiviteiten van Alpine zullen rapporteren aan Bruno Famin.

Met deze benoeming zal Bruno Famin kunnen putten uit zijn uitgebreide ervaring in de autosport, zoals blijkt uit zijn unieke palmares, waaronder verschillende titels in Le Mans en Dakar. Hij brengt ook zijn erkende expertise als ingenieur mee, die heeft geholpen om van de Alpine F1-motor een benchmark voor betrouwbaarheid in de paddock te maken, evenals zijn kennis van autosportreglementen door zijn eerdere ervaring als leidinggevende bij de FIA.

 

Documenten

Benoeming Bruno Famin

Benoeming Bruno Famin

Zie de documenten De mediatheek bekijken

Alpine, dat in 1955 werd opgericht door Jean Rédélé, heeft in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd met zijn Franse sportwagens. In 2018 stelde het merk de nieuwe A110 voor, een sportwagen die trouw blijft aan de tijdloze principes van Alpine op het vlak van compacte afmetingen, lichtheid, wendbaarheid en rijplezier. In 2021 werd de Business Unit Alpine opgericht. Die zal uitgroeien tot het merk voor innovatieve, authentieke en exclusieve sportwagens van Renault Group. Deze sportwagens plukken de vruchten van het erfgoed en de knowhow van de historische fabriek in Dieppe en van de technische knowhow van de Formule 1- en Renault Sport Cars-teams.Documenten

Benoeming Bruno Famin
Benoeming Bruno Famin
Benoeming Bruno Famin
Benoeming Bruno Famin

Alpine, dat in 1955 werd opgericht door Jean Rédélé, heeft in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd met zijn Franse sportwagens. In 2018 stelde het merk de nieuwe A110 voor, een sportwagen die trouw blijft aan de tijdloze principes van Alpine op het vlak van compacte afmetingen, lichtheid, wendbaarheid en rijplezier. In 2021 werd de Business Unit Alpine opgericht. Die zal uitgroeien tot het merk voor innovatieve, authentieke en exclusieve sportwagens van Renault Group. Deze sportwagens plukken de vruchten van het erfgoed en de knowhow van de historische fabriek in Dieppe en van de technische knowhow van de Formule 1- en Renault Sport Cars-teams.