Persbericht
Persbericht

ALPINE RACING LTD VERSNELT ZIJN ONTWIKKELING DANKZIJ EEN INVESTERING VAN 200 MILJOEN EURO DOOR WERELDVERMAARDE SPELERS

Renault Group en Alpine verwelkomen Otro Capital, RedBird Capital Partners en Maximum Effort Investments als aandeelhouders van Alpine Racing Ltd, waarin ze een belang van 24% verwerven. 

  • Renault Group en Alpine verwelkomen de groep investeerders bestaande uit Otro Capital en zijn partners, RedBird Capital Partners en Maximum Effort Investments (samen de 'Investeerdersgroep' genoemd) als aandeelhouders van Alpine Racing Ltd, de entiteit die is gelast met de Formule 1-activiteiten in Enstone (Verenigd Koninkrijk).
  • De Investeerdersgroep investeert 200 miljoen euro, goed voor een belang van 24%, om de groeistrategie en sportieve ambities van Alpine in de Formule 1 te ondersteunen.
  • De transactie brengt de waarde van Alpine Racing Ltd na deze investering op meer dan 900 miljoen dollar.
  • De Investeerdersgroep kan schermen met een unieke combinatie van expertise. Samen met de merkontwikkelingsexpertise van Maximum Effort Investments (geleid door Ryan Reynolds), brengen Otro Capital en RedBird Capital Partners een uitgebreide ervaring in de sport- en media-industrie met zich mee, evenals operationele expertise in het opbouwen van snelgroeiende bedrijven.
  • Tot de mede-investeerders van Ryan Reynolds behoren onder meer Michael B. Jordan en Rob McElhenney, medevoorzitter van voetbalclub AFC Wrexham.
  • De Investeerdersgroep is verheugd om samen met een historisch team, dat al een Formule 1-titel heeft gewonnen, te kunnen toetreden tot de wereld van de Formule 1, een van de meest aantrekkelijke en dynamische sporten ter wereld.
  • Alec Scheiner, medeoprichter en partner van Otro Capital, zal toetreden tot de Raad van Bestuur van Alpine Racing Ltd.

op 26 Juni 2023

Renault Group en Alpine kondigen aan dat de Investeerdersgroep bestaande uit Otro Capital en zijn partners RedBird Capital Partners en Maximum Effort Investments 200 miljoen euro investeren in Alpine Racing Ltd, goed voor een participatie van 24%. Alpine Racing Ltd, het wereldvermaarde Formule 1-team, dat vierde werd in het wereldkampioenschap van 2022, is de in Enstone (Verenigd Koninkrijk) gevestigde entiteit die alle activiteiten van het Formule 1-team vertegenwoordigt.

De transactie brengt de waarde van Alpine Racing Ltd op ongeveer 900 miljoen dollar en zal Alpines groeistrategie en sportieve ambities in de Formule 1 versnellen.

Het Alpine F1 Team zal profiteren van de expertise en ervaring van de Investeerdersgroep in de sportwereld, met name op het gebied van media, sponsoring, ticketing, hospitality, licensing en merchandisingstrategie om nieuwe groeimotoren te creëren en toegevoegde waarde te genereren. De Investeerdersgroep heeft een schat aan ervaring in het creëren en ontwikkelen van bedrijven, getuige daarvan zijn werk met de Dallas Cowboys, Fenway Sports Group, de NFL, Toulouse FC en AFC Wrexham. Het Formule 1-team zal ook profiteren van de expertise van de Investeerdersgroep op het gebied van gegevens en technologie, belangrijke aspecten voor de marketing- en verkoopprestaties.

Alec Scheiner, mede-oprichter en partner van Otro Capital, zal toetreden tot de Raad van Bestuur van Alpine Racing Ltd.

Alpine Racing SAS, de entiteit die Formule 1-motoren produceert in Viry-Châtillon in Frankrijk, maakt geen deel uit van de transactie en blijft volledig eigendom van Renault Group.

Luca de Meo, CEO van Renault Group: "De Formule 1 en Alpine zijn strategische bedrijfsmiddelen voor Renault Group. De voorbije twee jaar hebben we Alpine opnieuw gelanceerd door voort te bouwen op de iconische sportcoupé A110 en gaven we het merk een boost door de Formule 1 te betreden, waar we willen strijden voor de titel. Dit partnerschap zal de ontwikkeling van Alpine F1 versnellen door de inkomstenbronnen te diversifiëren en de waarde van het merk te verhogen."

Laurent Rossi, CEO van Alpine: "Deze alliantie is een belangrijke stap om onze prestaties op alle niveaus te ontwikkelen. Ten eerste zullen Otro Capital, RedBird Capital Partners en Maximum Effort Investments, internationale spelers met een erkende expertise in de sportsector, al hun ervaring inbrengen om onze media- en marketingstrategie te versterken. Dat is essentieel om onze sportieve prestaties op de lange termijn te ondersteunen. Ten tweede kunnen we dankzij de extra inkomsten die opnieuw in het team worden geïnvesteerd, ons groeiplan verder versnellen. Dat groeiplan is erop gericht om met de beste teams te concurreren met behulp van ultramoderne faciliteiten en apparatuur."

 

James Toney, medeoprichter van Maximum Effort Investments: "Maximum Effort Investments richt zich op het creëren van waarde door de kracht van storytelling. Wij geloven dat Alpine Racing een ongelooflijk potentieel heeft om zich te ontwikkelen. We kunnen niet wachten om dit ongelooflijke team in de schijnwerpers te zetten. We zijn onze partners Otro Capital en RedBird Capital Partners dankbaar en kijken ernaar uit om samen met hen en onze mede-investeerders Michael B. Jordan en Rob McElhenney aan deze reis te beginnen."

De investering door Otro en RedBird omvat ook een participatie door de familie Huntsman en Main Street Advisors.

Renault Group zal de strategie van Alpine op maandag 26 juni 2023 toelichten tijdens de Alpine Future Tour. Het evenement in Enstone (Verenigd Koninkrijk) zal worden bijgewoond door Luca de Meo, CEO van Renault Group, en Laurent Rossi, CEO van Alpine.

Het evenement wordt uitgezonden vanaf 13:00 (Londense tijd) / 14:00 (Parijse tijd) op de website: www.renaultgroup.com

Documenten

ALPINE RACING LTD VERSNELT ZIJN ONTWIKKELING DANKZIJ EEN INVESTERING VAN 200 MILJOEN EURO DOOR WERELDVERMAARDE SPELERS (WORD)

ALPINE RACING LTD VERSNELT ZIJN ONTWIKKELING DANKZIJ EEN INVESTERING VAN 200 MILJOEN EURO DOOR WERELDVERMAARDE SPELERS (PDF)

Zie de documenten De mediatheek bekijken

Documenten

ALPINE RACING LTD VERSNELT ZIJN ONTWIKKELING DANKZIJ EEN INVESTERING VAN 200 MILJOEN EURO DOOR WERELDVERMAARDE SPELERS (WORD)
ALPINE RACING LTD VERSNELT ZIJN ONTWIKKELING DANKZIJ EEN INVESTERING VAN 200 MILJOEN EURO DOOR WERELDVERMAARDE SPELERS (PDF)
ALPINE RACING LTD VERSNELT ZIJN ONTWIKKELING DANKZIJ EEN INVESTERING VAN 200 MILJOEN EURO DOOR WERELDVERMAARDE SPELERS (WORD)
ALPINE RACING LTD VERSNELT ZIJN ONTWIKKELING DANKZIJ EEN INVESTERING VAN 200 MILJOEN EURO DOOR WERELDVERMAARDE SPELERS (PDF)