Communiqué de presse
Communiqué de presse

Alpine kondigt Zinedine Zidane aan als ambassadeur en peter van zijn programma's voor gelijke kansen

  • Alpine en Zinedine Zidane bundelen hun krachten om gelijke kansen in de autosport en -sector te blijven ontwikkelen met diversiteit als een van de pijlers van prestaties. 
  • Samen met de ervaring en het aura van Zinedine wil Alpine de jonge generatie talenten inspireren door de boodschap uit te dragen dat iedereen, ongeacht gender, afkomst of achtergrond, de middelen heeft om zich professioneel te ontplooien en kampioen te worden.

Tijdens de officiële voorstelling van de A523 in Londen en de nieuwe ontwikkelingen van zijn Rac(h)er-programma voor inclusie kondigde Alpine aan dat Zinedine Zidane ambassadeur en peter wordt van zijn gelijkekansenprogramma’s, Rac(H)er en het Concours d’Excellence Mécanique.

Le 17 Februari 2023

Het parcours van Zinedine, een internationaal voetbalicoon als speler en als coach, is een inspirerend rolmodel voor alle begunstigden van de gelijkekansenprogramma’s van Alpine. De boodschap: zonder diversiteit missen sport en maatschappij talenten die essentieel zijn voor hun prestaties en hun uitstraling.

De Franse wereldkampioen, die overigens een passie heeft voor de autosport, krijgt met zijn blik als gebruiker en ambassadeur ook de kans om mee te denken over de toekomst van de auto en de ontwikkeling van de Alpine-modellen van morgen.

Laurent Rossi, CEO van Alpine: “Zinedine Zidane is niet alleen een groot kampioen en een legende in de sport, maar ook een geëngageerde man die besloten heeft zijn aura te gebruiken om jongeren te inspireren en te strijden voor gelijke kansen. Hij is een voorbeeld van wat we als onderneming moeten belichamen: volharding, talent, meritocratie en engagement. We zijn erg trots dat Zinedine zich aansluit bij Alpine om grenzen te verleggen.”

 

Zinedine Zidane: “Zoals altijd is het een verhaal van ontmoetingen. Ik sta geheel achter de visie en concrete aanpak van de Alpine-teams, met name bij de uitwerking van hun programma’s voor gelijke kansen. Dat wordt nog versterkt door het feit dat ik als Frans Formule 1-liefhebber een bijzondere passie heb voor Alpine. Het lijkt me essentieel om kinderen te vertellen dat ze, ongeacht hun afkomst ooit kampioen kunnen worden in hun sport of vak, en dat je altijd in je dromen moet geloven... Dit project van Alpine helpt dat mogelijk te maken. Veranderen kost tijd, dus als ik kan helpen om dingen in een stroomversnelling te brengen, biedt me dat heel wat voldoening.

 

Over het Rac(H)er-programma

Het Rac(H)er-programma van Alpine, dat in juli 2022 werd gelanceerd, heeft de ambitie om gelijke kansen en inclusie te bevorderen op alle niveaus van de onderneming. Van racepiloten tot ingenieurs en technici: het Rac(H)er-programma stelt een nauwkeurig stappenplan op om de diversiteit binnen Alpine te versterken en tot een van de pijlers van zijn prestaties te maken. Rac(H)er maakt bovendien deel uit van het diversiteits- en inclusieplan van Renault Group, dat dit programma om gelijke kansen voor iedereen in de autosector te promoten en te ontwikkelen ondersteunt.

Over het Concours d’Excellence Mécanique Alpine (CEMA)

Het Alpine Concours Excellence Mécanique is een ongeziene uitdaging in drie wedstrijden, gewijd aan de automechanica. Deze wedstrijd werd gesponsord door Esteban Ocon, piloot van de renstal BWT Alpine F1 Team en biedt studenten (middelbare scholieren, leerlingen, studenten van hogere technische richtingen of beroepsopleidingen, enz.) in de afdeling automechanica in heel Frankrijk de kans om hun vaardigheden en knowhow in de kijker te zetten.

Over Zinedine Zidane

Zinedine Zidane is een internationale voetballegende. De Franse middenvelder heeft voor verschillende grote voetbalclubs gespeeld, FC Girondins de Bordeaux, Juventus de Turijn en Real Madrid. Hij won de Ballon d'Or in 1998, die samenviel met één van de grootste periodes van de Franse nationale ploeg, waarbij Les Bleus de Wereldbeker van 1998 en het Europees kampioenschap van 2000 wonnen. Na zijn pensionering als speler werd hij coach van Real Madrid en won hij talrijke trofeeën, waaronder drie opeenvolgende Champions League-titels. Hij was de eerste in de geschiedenis die de FIFA Best Coach en Best Player awards won. Hij is ook al twintig jaar betrokken bij de Vereniging ELA in de strijd tegen leukodystrofie en zet zich via zijn club Z5 en zijn Academy ook in om de toegang tot voetbal voor zoveel mogelijk mensen te bevorderen.

 

 

 

 

 

Documenten

Alpine kondigt Zinedine Zidane aan als ambassadeur en peter van zijn programma's voor gelijke kansen (WORD)

Alpine kondigt Zinedine Zidane aan als ambassadeur en peter van zijn programma's voor gelijke kansen (PDF)

Voir les documents Voir la médiathèque

Alpine, dat in 1955 werd opgericht door Jean Rédélé, heeft in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd met zijn Franse sportwagens. In 2018 stelde het merk de nieuwe A110 voor, een sportwagen die trouw blijft aan de tijdloze principes van Alpine op het vlak van compacte afmetingen, lichtheid, wendbaarheid en rijplezier. In 2021 werd de Business Unit Alpine opgericht. Die zal uitgroeien tot het merk voor innovatieve, authentieke en exclusieve sportwagens van Renault Group. Deze sportwagens plukken de vruchten van het erfgoed en de knowhow van de historische fabriek in Dieppe en van de technische knowhow van de Formule 1- en Renault Sport Cars-teams.Documenten

Alpine kondigt Zinedine Zidane aan als ambassadeur en peter van zijn programma's voor gelijke kansen (WORD)
Alpine kondigt Zinedine Zidane aan als ambassadeur en peter van zijn programma's voor gelijke kansen (PDF)
Alpine kondigt Zinedine Zidane aan als ambassadeur en peter van zijn programma's voor gelijke kansen (WORD)
Alpine kondigt Zinedine Zidane aan als ambassadeur en peter van zijn programma's voor gelijke kansen (PDF)

Alpine, dat in 1955 werd opgericht door Jean Rédélé, heeft in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd met zijn Franse sportwagens. In 2018 stelde het merk de nieuwe A110 voor, een sportwagen die trouw blijft aan de tijdloze principes van Alpine op het vlak van compacte afmetingen, lichtheid, wendbaarheid en rijplezier. In 2021 werd de Business Unit Alpine opgericht. Die zal uitgroeien tot het merk voor innovatieve, authentieke en exclusieve sportwagens van Renault Group. Deze sportwagens plukken de vruchten van het erfgoed en de knowhow van de historische fabriek in Dieppe en van de technische knowhow van de Formule 1- en Renault Sport Cars-teams.