Communiqué de presse
Communiqué de presse

Alpine kondigt de prijzen van de A110 Pure en Légende aan

Le 06 Juni 2018

  • A110 Pure, een versie voor puristen vanaf 55.000 euro
  • A110 Légende, een meer geraffineerde en gesofistikeerde versie vanaf 58.800 euro

De Alpine A110 Pure en Légende, die op het Autosalon van Genève 2018 werden voorgesteld, breiden het standaardgamma van Alpine uit. Deze nieuwe uitvoeringen blijven trouw aan de tijdloze principes van Alpine en combineren compacte afmetingen met een laag gewicht en wendbaar rijgedrag. De Pure- en Légende-uitvoeringen nemen de technische kenmerken van de A110 Première Edition over: een chassis en structuur in aluminium, een centraal achterin gelegen 1,8-liter-turbomotor met een vermogen van 252 pk en een ophanging met dubbele driehoeken voor- en achteraan.

 

Met de komst van deze versies kondigt Alpine drie nieuwe optionele koetswerkkleuren aan: Iriswit, Abysseblauw en Dondergrijs. Het kleurenpalet wordt aangevuld met Alpineblauw en Diepzwart, tinten die ook al verkrijgbaar waren op de Première Édition.

 

Alle versies van de A110 genieten drie jaar of 100.000 kilometer constructeursgarantie, die kan worden uitgebreid tot vier of vijf jaar. Ook onderhoudsforfaits en een brede waaier aan financieringen behoren tot de mogelijkheden.

 

De Pure- en Légende-versies zijn vanaf nu verkrijgbaar in het Alpine-netwerk en via de Alpine App en kunnen vanaf deze zomer worden besteld.

 

A110 Pure vanaf 55.000 euro

De A110 Pure, die meer nadruk legt op de rijeigenschappen, geeft voorrang aan de connectie tussen piloot en machine en hanteert een minimalistische benadering. Hij toont zich erg licht en is uitgerust met eendelige Sabelt-kuipzetels van 13,1 kg en 17” lichtmetalen velgen. Daardoor blijft het gewicht van de A110 Pure onder de grens van de 1.100 kilogram.

 

In het interieur onderstrepen de zetelbekleding in leder en microvezel en de accenten in matte koolstofvezel zijn sportieve karakter. De A110 Pure is uitgerust met een rijmoduskeuzeschakelaar met drie standen: Normal, Sport en Race. Daarnaast omvat de uitrusting ook een airconditioning, een satellietnavigatiesysteem, de smartphone-integratie mySPIN van Alpine en een led-verlichting voor- en achteraan.

 

Tegen meerprijs kunnen daar ook nog een uiterst krachtig Brembo-remsysteem, een actieve sportuitlaat en 18” lichtmetalen velgen met twee verschillende designs aan worden toegevoegd. Klanten die hun A110 Pure als dagelijkse wagen willen gebruiken, kunnen tot slot opteren voor zesvoudig verstelbare comfortzetels – die een uitstekende steun verzekeren maar nog steeds erg licht zijn – twee audiosystemen van Focal en een parkeerhulpsysteem achteraan met achteruitrijcamera.

 

A110 Légende vanaf 58.800 euro

De A110 Légende meet zich dan weer eerder GT-allures aan en is de meest verfijnde en geraffineerde uitvoering van de A110. Hij onderscheidt zich door zesvoudig verstelbare zetels, een zwarte of kastanjebruine lederen zetelbekleding en een Focal-systeem. Het interieur in gesatineerde koolstofvezel en lichtmetalen 18"-velgen onderstreept bovendien de geraffineerde persoonlijkheid van de Légende-versie. De parkeersensoren met achteruitrijcamera geven de A110 Légende de wendbaarheid en eenvoud van een auto voor dagelijks gebruik. De specifieke tweekleurige ‘Légende’-velgen vormen een eerbetoon aan het originele motief van de A110 Berlinette 1600SC. Als optie zijn ook nog twee andere 18”-velgen verkrijgbaar.

 

Net als de A110 Pure beschikt de A110 Légende over drie rijmodi, een airconditioning, een satellietnavigatiesysteem, de smartphone-weergave mySPIN en de led-verlichting voor- en achteraan.

 

De uitrusting van de A110 Légende kan bovendien worden uitgebreid met het Premium-audiosysteem van Focal, dat de twee luidsprekers en twee tweeters aanvult met een subwoofer, alsook met een actieve sportuitlaat en verwarmde zetels.

 

###

 

Alpine werd in 1955 opgericht door Jean Rédélé, een jongeman gepassioneerd door autoraces. De naam Alpine verwierf een legendarische status met de zeges van de A110 Berlinette in de Rally van Monte Carlo in 1971 en 1973. En nu is het merk terug met de nieuwe A110, een sportwagen die trouw blijft aan de tijdloze principes die Alpine zo succesvol hebben gemaakt: compactheid, lichtheid en wendbaarheid voor een maximaal rijplezier.

Documenten

Alpine kondigt de prijzen van de A110 Pure en Légende aan

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Alpine kondigt de prijzen van de A110 Pure en Légende aan
Alpine kondigt de prijzen van de A110 Pure en Légende aan