Communiqué de presse
Communiqué de presse

Alpine : Frans FFSA GT-Kampioenschap / Pau-Ville

Als tweevoudig winnaar van de startwedstrijd in Nogaro, komt het duo Lémeret-Jean (Alpine A110 GT4) naar Pau met 50 punten, tegenover 36 punten voor de eerste achtervolgers en titelhouders. Doelstelling: de aanvallen van de concurrentie verijdelen om de leidersplaats te behouden.

Le 17 Mei 2019

Stéphane Lémeret had voor de start van het seizoen al gezegd dat de eerste wedstrijden van het Franse kampioenschap voor hem de moeilijkste zouden zijn. Hoewel Nogaro een stuk beter is verlopen dan verwacht, vormt Pau een nog veel grotere uitdaging.

“Het is al van 2005 geleden dat ik hier nog gereden heb,” aldus de Belgische piloot. “In vergelijking met concurrenten die hier elk jaar rijden is dat natuurlijk een handicap, te meer omdat er blijkbaar geen goede simulator bestaat voor dit circuit. En aangezien het een niet-permanent circuit betreft, kan men er uiteraard ook niet trainen. Ik heb natuurlijk wel video’s geanalyseerd maar dat is niet hetzelfde. Kortom, ik zal al heel blij zijn als ik me ongeveer even goed kan kwalificeren als in Nogaro (vierde plaats).”

Bovendien zal het quasi onmogelijk zijn om tijdens de eerste manche te winnen. De autoriteiten vonden het duo Lémeret-Jean immers ‘te snel’ in Nogaro, waardoor het bij de verplichte pitstop halverwege de race 10 seconden langer zal moeten stilstaan dan zijn concurrenten.

” Ik zie niet in hoe we in die omstandigheden kunnen winnen zaterdag maar we zullen toch zoveel mogelijk punten trachten te behalen zodat we zondag misschien wel voor de zege kunnen gaan. De straftijd is momenteel namelijk alleen voorzien voor de eerste race. Anderzijds hebben we 10 kilogram extra gewicht mee in vergelijking met Nogaro en dat zal nog een bijkomende handicap zijn op het stadscircuit. We zullen zien of we dat allemaal kunnen compenseren met de kwaliteiten van onze Alpine en het team CMR. Maar aangezien het de eerste keer is dat een nieuwe A110 in Pau rijdt, zal het niet evident zijn om snel de juiste afstelling te vinden.”

Ook de verwachte regenval tijdens de vrije tests op vrijdag en mogelijk ook in de rest van het weekend (onweersbuien) zouden wel eens roet in het eten kunnen gooien. Maar dat kan de Spa-Francorchamps-specialist niet deren, integendeel.

Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux