Communiqué de presse
Communiqué de presse

Alpine A290_ β, de nieuwe 100% elektrische sportieve showcar van Alpine weldra onthuld

  • Op 9 mei 2023 onthult Alpine in Bristol (Verenigd Koninkrijk) zijn gloednieuwe showauto met de naam A290_β. Hij blikt vooruit op de toekomstige 100% elektrische sportwagen voor de stad die in 2024 zal worden gelanceerd.
  • De wereldwijde presentatie van deze showauto is op 9 mei 2023 vanaf 22.30 uur (CET) live te zien via de link: https://events.alpinecars.com/.
  • Van 28 tot 30 april 2023 kan het grote publiek een plaats winnen om de A290_β te komen ontdekken. Hiervoor moeten mensen een QR-code flashen tijdens een sportief weekend in zowel de Formule 1 als de Endurance.

 

Le 28 April 2023

De showauto A290_β (A290 ‘bèta’) blikt vooruit op de toekomstige sportieve stadsauto van het merk, klaar om sportiviteit opnieuw uit te vinden. Als eerste auto van de ‘Dream GaragE’ belichaamt hij een nieuw tijdperk voor Alpine, dat resoluut elektrisch en sportief is.

De A290_β wordt op dinsdag 9 mei 2023 om 22.30 uur (CET) onthuld in Engeland door Laurent Rossi, CEO Alpine, en Antony Villain, Directeur Design bij Alpine. De presentatie zal live te volgen zijn via deze link: https://events.alpinecars.com/.

A290_β: een nieuwe naam in de zuiverste Alpine-geest

De A290_β (spreek uit ‘bèta’) respecteert de benamingstrategie van het merk Alpine met een A gevolgd door drie cijfers. Het eerste getal verwijst naar de grootte van het voertuig. De "90" is specifiek voor de multifunctionele sportvoertuigen van het merk, bekend als "life-style", terwijl de zuivere sportvoertuigen het nummer "10" hebben. De "β" verwijst naar de bètatest die in de softwarewereld wordt gebruikt, de testversie, vlak voor de definitieve versie.

Ontdek de A290_β door de QR-code te flashen op de Alpine race cars

Van 28 tot 30 april 2023 kan het grote publiek tijdens een bijzonder sportief weekend een plaats winnen voor de voorstelling van deze gloednieuwe showauto door de Formule 1 en het Wereldkampioenschap Endurance te volgen. Mensen moeten snel zijn om op die dagen de QR-code op de Alpine A523 vast te leggen op het circuit van Bakoe in Azerbeidzjan voor de Grote Prijs Formule 1 en op de A470 tijdens de 6 uur van Spa Francorchamps. Deze QR-code is de sleutel om mee te kunnen doen aan de trekking om de felbegeerde prijs te winnen.

 

Documenten

Alpine A290_ β, de nieuwe 100% elektrische sportieve showcar van Alpine weldra onthuld (WORD)

Alpine A290_ β, de nieuwe 100% elektrische sportieve showcar van Alpine weldra onthuld (PDF)

Voir les documents Voir la médiathèque

Alpine, dat in 1955 werd opgericht door Jean Rédélé, heeft in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd met zijn Franse sportwagens. In 2018 stelde het merk de nieuwe A110 voor, een sportwagen die trouw blijft aan de tijdloze principes van Alpine op het vlak van compacte afmetingen, lichtheid, wendbaarheid en rijplezier. In 2021 werd de Business Unit Alpine opgericht. Die zal uitgroeien tot het merk voor innovatieve, authentieke en exclusieve sportwagens van Renault Group. Deze sportwagens plukken de vruchten van het erfgoed en de knowhow van de historische fabriek in Dieppe en van de technische knowhow van de Formule 1- en Renault Sport Cars-teams.Documenten

Alpine A290_ β, de nieuwe 100% elektrische sportieve showcar van Alpine weldra onthuld (WORD)
Alpine A290_ β, de nieuwe 100% elektrische sportieve showcar van Alpine weldra onthuld (PDF)
Alpine A290_ β, de nieuwe 100% elektrische sportieve showcar van Alpine weldra onthuld (WORD)
Alpine A290_ β, de nieuwe 100% elektrische sportieve showcar van Alpine weldra onthuld (PDF)

Alpine, dat in 1955 werd opgericht door Jean Rédélé, heeft in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd met zijn Franse sportwagens. In 2018 stelde het merk de nieuwe A110 voor, een sportwagen die trouw blijft aan de tijdloze principes van Alpine op het vlak van compacte afmetingen, lichtheid, wendbaarheid en rijplezier. In 2021 werd de Business Unit Alpine opgericht. Die zal uitgroeien tot het merk voor innovatieve, authentieke en exclusieve sportwagens van Renault Group. Deze sportwagens plukken de vruchten van het erfgoed en de knowhow van de historische fabriek in Dieppe en van de technische knowhow van de Formule 1- en Renault Sport Cars-teams.