Communiqué de presse
Communiqué de presse

Alpine A110 R: Prijzen en opening van de bestellingen in België

  • Met zijn radicale expressie van prestaties en sportiviteit is de Alpine A110 R gemaakt voor het circuit. 
  • Hij ontwikkelt een vermogen van 300 pk bij een gewicht van 1.082 kg. In 3,9 seconden gaat de A110 R van 0 tot 100 km/u en hij biedt een vermogen-gewichtsverhouding van 3,6 kg/pk. 
  • De Alpine A110 R wordt aangeboden vanaf € 105.000 incl. btw in België. 
  • De Alpine A110 R Fernando Alonso, een zeer beperkte en exclusieve reeks van 32 exemplaren, is verkrijgbaar voor€ 148.000 incl. btw. 
  • Opening van de bestellingen in België op 1 december 2022.

 

Le 02 December 2022

De Alpine A110 R en zijn exclusieve Fernando Alonso-uitvoering zijn vooraf te bestellen vanaf 5 oktober. Vanaf 1 december zijn ze te bestellen in het Belgische Alpine-net, voor leveringen vanaf de lente van 2023. Aan klanten die hun wagen vooraf hebben besteld, zal worden voorgesteld om hun bestelling te bevestigen en zo bij de eerste beleverde klanten te zijn.

ALPINE A110 R, ONTWORPEN VOOR HET CIRCUIT

De A110 R onderscheidt zich in de eerste plaats door een aanzienlijke gewichtsdaling: hij zet nauwelijks 1.082 kilogram op de weegschaal, 34 kilogram minder dan de A110 S. Ook werd de aerodynamica herwerkt om de neerwaartse druk te verbeteren en de luchtweerstand te verminderen. Voor het eerst in het A110-gamma werden bepaalde onderdelen zoals de motorkap, de achterruit en de diffuser herwerkt, waardoor ze specifiek zijn voor deze versie. Het exclusief ontworpen en afgestelde chassis, de 300 pk sterke 1,8-litermotor en de racesfeer in de cockpit dragen eveneens bij tot dat radicale karakter, dat de rijervaring intenser maakt dan ooit tevoren.

Met een sprint van 0 tot 100 km/u in nauwelijks 3,9 seconden verlegt de nieuwe Alpine A110 R de grenzen van de sportiviteit. Gesterkt door het competitie-engagement van het merk plukt zijn ontwerp de vruchten van de huisexpertise op het hoogste niveau van de autosport en toont hij zich klaar om de circuitchrono’s naar de kroon te steken. Hij wordt gebouwd in de fabriek Alpine Dieppe Jean Rédélé in Frankrijk en opent een nieuw hoofdstuk in de knowhow van het merk op het gebied van sportiviteit.

Over Alpine

Alpine, dat in 1955 werd opgericht door Jean Rédélé, heeft in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd met zijn Franse sportwagens. In 2018 stelde het merk de nieuwe A110 voor, een sportwagen die trouw blijft aan de tijdloze principes van Alpine op het vlak van compacte afmetingen, lichtheid, wendbaarheid en rijplezier. In 2021 werd de Business Unit Alpine opgericht. Die zal uitgroeien tot het merk voor innovatieve, authentieke en exclusieve sportwagens van Renault Group. Deze sportwagens plukken de vruchten van het erfgoed en de knowhow van de historische fabriek in Dieppe en van de technische knowhow van de Formule 1- en Renault Sport Cars-teams.ALPINE A110 R FERNANDO ALONSO, EEN ZEER BEPERKTE EN EXCLUSIEVE REEKS

De nieuwe Alpine A110 R wordt aangeboden in een beperkte Fernando Alonso-reeks van 32 genummerde exemplaren, voor een extra exclusieve touch en unieke sensaties op het circuit. Deze versie plukt de vruchten van de expertise en de ontwikkeling van de tweevoudig wereldkampioen Formule 1.

Documenten

Alpine A110 R: Prijzen en opening van de bestellingen in België (WORD)

Alpine A110 R: Prijzen en opening van de bestellingen in België (PDF)

Prijslijst België december 2022

Voir les documents Voir la médiathèque

Médiathèque

  • Albums
  • A110 R
  • A110 R FERNANDO ALONSO
    Sélectionner des éléments

Documenten

Alpine A110 R: Prijzen en opening van de bestellingen in België (WORD)
Alpine A110 R: Prijzen en opening van de bestellingen in België (PDF)
Prijslijst België december 2022
Alpine A110 R: Prijzen en opening van de bestellingen in België (WORD)
Alpine A110 R: Prijzen en opening van de bestellingen in België (PDF)
Prijslijst België december 2022