Communiqué de presse
Communiqué de presse

Alpine A110 Première Édition

Le 05 December 2017

  • Alpine is terug met de A110 Première Edition
  • Blijft trouw aan Alpine-DNA: lichte, wendbare sportcoupé, een plezier om mee te rijden
  • Lanceringsmodel ‘Première Edition’ t.w.v. 58.800 euro uitverkocht
  • Serieversie van A110 volgt

De volledig nieuwe A110 Première Edition is de lichte, elegante sportcoupé die de terugkeer van Alpine aankondigt. De A110 Première Edition blijft trouw aan het Alpine-DNA en plaatst absolute wendbaarheid en rijplezier centraal, zonder in te boeten aan dagelijks rijcomfort.

 

De tweezitscoupé met middenmotor, ontwikkeld en gebouwd in Frankrijk, gebruikt een aluminium constructie om het gewicht tot het minimum te beperken en beschikt over een geavanceerde ‘double wishbone’-ophanging. De A110 Première Edition wordt aangedreven door een 1,8 liter grote viercilinder-turbobenzinemotor die 252 pk ontwikkelt. Zoals elke Alpine stuurt hij zijn vermogen naar de achterwielen.

 

De A110 Première Edition, waarvan slechts 1.955 exemplaren zullen worden gebouwd – een knipoog naar het oprichtingsjaar van Alpine – was binnen de vijf dagen volledig gereserveerd. De productieversie van de A110 zal korte tijd later volgen. Als eerste nieuw model in twee decennia tijd, markeert de Alpine A110 Première Edition de wedergeboorte van het merk. Alpine, dat voortaan een afzonderlijke entiteit binnen de Renault-groep vormt, heeft een ambitieuze langetermijnstrategie uitgedokterd, die voortbouwt op de visie en vastberadenheid van zijn oprichter, Jean Rédélé.

 

Het merk beschikt niet alleen over een rijk erfgoed op het gebied van wendbare, lichte sportwagens die het meest tot hun recht kwamen op bochtige bergwegen, maar speelde ook mee op het hoogste niveau van de internationale autosport. De grootste verwezenlijkingen van het merk waren de titel in het Wereldkampioenschap Rally van 1973 en de zege in de 24 Uren van Le Mans 1978.

 

In diezelfde geest neemt Alpine vandaag deel aan internationale uithoudingswedstrijden. De bolide waarmee het merk het FIA LMP2 World Endurance Championship won, bevestigt de ambities en het engagement van Alpine in de autosport. Nieuw voor 2018 is de recent aangekondigde Alpine Europa Cup voor speciaal geprepareerde A110 Cups, die zal worden beheerd door Alpines racepartner Signatech. Deze competitie demonstreert de prestaties van de coupé, evenals Alpines engagement op het gebied van klantenraces.

 

Michael van der Sande, managing director van Alpine, geeft tekst en uitleg: “Een merk dat zoveel passie uitdraagt opnieuw lanceren is een fantastisch privilege, maar ook een grote verantwoordelijkheid. De passie voor Alpine, zowel binnen de Renault-groep als onder autosportliefhebbers, is enorm. We hebben al langer de ambitie om Alpine terug te brengen. En nu is de tijd rijp."

 

“Met de nieuwe A110 Première Edition zijn we vertrokken van de kernprincipes die Alpine in de jaren zestig en zeventig zo succesvol hebben gemaakt, zoals zijn compacte afmetingen, lage gewicht en erg lage zwaartepunt. Die troeven werden gecombineerd met moderne technologieën. Dat maakt de auto tot een waar genot op landwegen en circuits, terwijl hij toch erg comfortabel blijft in het dagelijkse leven.

 

Het is mijn missie om Alpine opnieuw permanent te verankeren in het sportwagensegment.”

Documenten

Alpine A110 Première Édition

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Alpine A110 Première Édition
Alpine A110 Première Édition