Communiqué de presse
Communiqué de presse

Alliantie Renault-Nissan verkoopt haar 250.000e elektrische voertuig

Le 24 Juni 2015

  • Historische mijlpaal voor EV begin juni bereikt
  • Alliantie verkoopt de helft van alle EV's wereldwijd
  • Verkoop van EV's dit jaar tot en met de maand mei bijna 15 procent hoger dan dezelfde periode vorig jaar
  • Nissan LEAF blijft meest verkocht EV wereldwijd
  • Fransman uit Bordeaux koopt 250 000 e EV van de Alliantie: een Renault ZOE

 

 

PARIJS/YOKOHAMA (24 juni 2015) — De Alliantie Renault-Nissan, wereldleider op het vlak van zero-emissie-mobiliteit, heeft zijn 250 000 e elektrische voertuig verkocht: een witte Renault ZOE, aan een Franse ingenieur.

De Alliantie heeft begin juni, 4,5 jaar na de lancering van de Nissan LEAF, 's werelds eerste op grote schaal geproduceerde zero-emissie-voertuig*, een historische mijlpaal bereikt. De Alliantie verkoopt tegenwoordig wereldwijd de helft van alle elektrische voertuigen. De Nissan LEAF blijft het best verkopende elektrische voertuig aller tijden, met meer dan 180 000 verkochte eenheden.

Van januari tot en met mei verkocht de Alliantie 31.700 EV's. Dat is een toename met bijna 15 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

"De vraag naar onze elektrische voertuigen blijft groeien dankzij overheidssubsidies en de uitbreiding van de oplaadinfrastructuur," aldus Carlos Ghosn, Voorzitter en CEO van de Alliantie Renault-Nissan. "Ook de positieve respons van onze klanten stimuleert de vraag. Deze voertuigen krijgen overal ter wereld de hoogste tevredenheidscijfers van onze klanten."

Fransman uit Bordeaux neemt 250 000 e EV in ontvangst

De 250 000 e eigenaar is Yves Nivelle, een computeringenieur die zijn 21 jaar oude dieselwagen inruilde voor de subcompacte Renault ZOE. Nivelle kocht deze EV nadat de Franse overheid in april een milieubonus invoerde, waardoor eigenaars van oudere, vervuilende dieselwagens hun auto kunnen inruilen en een korting van max. € 10 000 kunnen krijgen bij aankoop van een nieuw EV.

"De milieubonus van de overheid was een belangrijke factor in mijn beslissing om een EV aan te kopen," aldus Nivelle. "Maar ik moet zeggen, toen ik voor het eerst met de auto reed, was ik meteen overtuigd. Hij is een plezier om mee te rijden en ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen aan het milieu."

De Alliantie heeft een volledig gamma van zes 100% EV's. Renault geeft de toon aan in Europa

 

Met zes modellen is de Alliantie Renault-Nissan wereldwijd de enige autogroep met een volledig gamma van 100% elektrische voertuigen. Naast de LEAF verkoopt Nissan ook de e-NV200 bestelwagen, die sinds vorig jaar in Europa en Japan te koop is. Naast de ZOE verkoopt Renault ook de Kangoo Z.E. bestelwagen, de SM3 Z.E. berline en de Twizy, een stadsauto met twee zitplaatsen.

 

Het in Yokohama (Japan) gevestigde Nissan heeft sinds de lancering van de Nissan LEAF in december 2010 wereldwijd 185 000 elektrische voertuigen verkocht. De LEAF heeft al heel wat prijzen gewonnen, waaronder World Car of the Year 2011, European Car of the Year 2011 en Car of the Year Japan 2011-2012. De LEAF wordt in 46 markten verkocht. De topmarkten voor Nissans EV's zijn de VS, met circa 80 000 verkochte eenheden sinds de lancering van de LEAF, Japan, met circa 53 500 eenheden, en Europa, met circa 41 500 eenheden.

Het in Boulogne-Billancourt (Frankrijk) gevestigde Renault heeft wereldwijd 65 000 elektrische voertuigen verkocht sinds de lancering van het eerste model, de Kangoo Z.E. in oktober 2011. Kangoo Z.E. werd verkozen tot International Van of the Year 2012.

Renault is al twee maanden het nr. 1 merk voor EV's in Europa, met een marktaandeel van 26 procent. Renaults topmarkten zijn Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Noorwegen. In Frankrijk, waar ZOE met een marktaandeel van bijna 50% het populairste EV is, kan de ZOE dankzij de milieubonus van de overheid voor amper € 99 per maand geleased worden, inclusief de batterij.

 

De Alliantie Renault-Nissan werd onlangs verkozen tot de officiële autoleverancier van de COP21 klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Parijs, van 30 nov. tot 11 dec. De Alliantie zal een vloot van 200 EV's leveren om deelnemers naar de jaarlijkse conferentie te vervoeren. Het zal de eerste keer zijn dat de V.N. een zero-emissie-vloot inzetten als pendeldienst tijdens een COP-conferentie.

 

* Geen CO2-uitstoot en geen gereguleerde verontreinigende stoffen tijdens het rijden volgens de New European Driving Cycle (NEDC).

 

 

Over de Alliantie Renault-Nissan

De Alliantie Renault-Nissan is een strategisch partnerschap tussen het in Parijs gevestigde Renault en het in Yokohama (Japan) gevestigde Nissan, die samen wereldwijd 1 op de 10 auto's verkopen. De bedrijven zijn strategische partners sinds 1999 en verkochten in 2014 8,5 miljoen auto's in bijna 200 landen. De Alliantie heeft ook strategische samenwerkingsakkoorden afgesloten met autofabrikanten, waaronder Daimler (Duitsland), Dongfeng (China) en Ashok Leyland (India), en heeft een meerderheidsparticipatie in de joint venture die eigenaar is van AVTOVAZ, de belangrijkste autofabrikant van Rusland.

www.media.renault.com

www.nissan-newsroom.com

 

Documenten

Alliantie Renault-Nissan verkoopt haar 250.000e elektrische voertuig

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Alliantie Renault-Nissan verkoopt haar 250.000e elektrische voertuig
Alliantie Renault-Nissan verkoopt haar 250.000e elektrische voertuig