Communiqué de presse
Communiqué de presse

Alliantie Renault-Nissan verkoopt 200.000ste elektrische voertuig

Le 26 November 2014

PARIJS/YOKOHAMA (26 november 2014) – De Alliantie Renault-Nissan heeft haar 200.000ste elektrische voertuig verkocht en is met een aandeel van 58 % de grootste op de markt van de nuluitstootvoertuigen.

De elektrische voertuigen van Renault en Nissan reden samen al zo'n 4 miljard uitstootvrije kilometers, goed voor 100.000 keer rond de aarde. De elektrische voertuigen van Renault-Nissan bespaarden 200 miljoen liter brandstof, het volume van ongeveer 80 olympische zwembaden. De elektrische voertuigen van de Alliantie vertegenwoordigen ook 450 miljoen kg CO2 die niet werd uitgestoten in het verkeer.

De Alliantie verkocht haar 200.000 ste elektrische voertuig begin november, ongeveer vier jaar na de lancering van de Nissan LEAF, de eerste in grote aantallen geproduceerde elektrische wagen ter wereld. De Nissan LEAF blijft het best verkochte elektrische voertuig ooit.

Van januari tot en met de eerste week van november dit jaar verkocht de Alliantie ongeveer 66.500 exemplaren, een stijging met circa 20% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Twee op de drie elektrische voertuigen die wereldwijd worden verkocht, zijn afkomstig van de Alliantie, waaronder Renault Twizy, een wagen met twee zitplaatsen voor de stad, en de Nissan e-NV200-bestelwagen die nu op de markt is in Europa en Japan.

“De elektrische voertuigen van Renault en Nissan vertegenwoordigen het grootste volume onder de nuluitstootvoertuigen, en, wat nog belangrijker is, krijgen over de hele wereld een hoge tevredenheidsscore van klanten,” aldus Carlos Ghosn, Voorzitter en CEO van de Alliantie Renault-Nissan. “Met de positieve feedback van eigenaars en de groeiende vraag naar wagens die rijden op hernieuwbare energie, hoeft het niet te verbazen dat de verkoop van elektrische voertuigen in een versnelling zit, vooral in regio's met een goed uitgebouwde oplaadinfrastructuur.”

Om vast te leggen wat de eerste 200.000 klanten fantastisch vinden aan hun elektrische wagen, lanceert de Alliantie Renault-Nissan een reeks filmpjes waarin mensen uit drie continenten te zien zullen zijn die zich een elektrisch voertuig hebben aangeschaft. “I Made the Switch” vertelt waarom zij een elektrische wagen kochten, en hoe overschakelen naar een nuluitstootwagen hun leven heeft veranderd. Het eerste filmpje gaat over Chris Beers, een software engineer uit Holliston (Massachusetts) – een van vele Amerikanen – die zijn Nissan LEAF oplaadt met schone zonne-energie.

Wereldwijd grootste aantal eigenaars van een elektrisch voertuig in VS en Japan

In de Verenigde Staten, de grootste markt voor elektrische voertuigen van de Alliantie, zijn er ruim 750 snelladers. In samenwerking met zijn verdelers en oplaadpartners is Nissan er momenteel mee bezig dat aantal tegen midden 2015 te verhogen tot 1.100. De snelladers kunnen de batterij van een LEAF opladen van leeg tot 80% in ongeveer 30 minuten.

Dit jaar lanceerde Nissan ook zijn “No Charge to Charge”-programma, waarbij iedereen die een nieuwe Nissan LEAF koopt of least, twee jaar gratis kan opladen in een aantal oplaadstations. “No Charge to Charge” loopt momenteel op 12 markten in de VS. Nissan wil het programma tegen midden 2015 nog uitbreiden naar extra markten.

In Japan, de tweede grootste markt voor elektrische voertuigen van de Alliantie, zijn er ruim 2.900 snelladers. Nissan en de drie overige grootste autoconstructeurs van Japan zijn de verbintenis aangegaan tegen maart 2015 in samenwerking dat aantal te verhogen tot 6.000.

In Europa is het VK de markt die het verst staat met de infrastructuur voor elektrische voertuigen. Het net van snelladers dekt vandaag al 87% van de Britse autosnelwegen.

De Nissan LEAF is het best verkochte elektrische voertuig ter wereld. Renault was in oktober marktleider in Europa

Met zes elektrische modellen in het verkeer is de Alliantie Renault-Nissan de enige wereldwijde autogroep met een compleet gamma van 100% elektrische voertuigen. Zij kunnen volledig opgeladen worden met zuiver hernieuwbare energie.

Sinds de lancering van de Nissan LEAF in december 2010 verkocht het in het Japanse Yokohama gevestigde Nissan wereldwijd in totaal 148.700 exemplaren. De Nissan LEAF werd bekroond met diverse prijzen uit de sector, waaronder de World Car of the Year 2011, de titel van European Car of the Year 2011, en Car of the Year in Japan in 2011-2012. Dit elektrisch voertuig behaalde de hoogste tevredenheidscore dat ooit door een Nissan product kon worden opgetekend.

De belangrijkste markten voor de Nissan LEAF zijn de Verenigde Staten met circa 67.000 verkochte exemplaren sinds de lancering, Japan met circa 46.500 exemplaren en Europa met circa 31.000 exemplaren.

In de Verenigde Staten is de LEAF goed op weg om het best verkochte elektrische voertuig van 2014 te worden, met een sterkere verkoop dan alle andere elektrische voertuigen en plug-inhybrides. Tot dusver is de verkoop dit jaar met 35% gestegen. De Nissan LEAF vestigt al 21 maanden na elkaar een nieuw verkooprecord en verpulverde in de VS met nog twee maanden te gaan nu al zijn eigen jaarrecord. Naast de LEAF brengt Nissan ook de e-NV200-bestelwagen op de markt, die sinds juni in Europa te koop is en sinds oktober in Japan.

Anderzijds verkocht het in het Franse Boulogne-Billancourt gevestigde Renault wereldwijd in totaal 51.500 elektrische voertuigen sinds de lancering van zijn eerste model, Kangoo Z.E., in oktober 2011. Kangoo Z.E. werd uitgeroepen tot International Van of the Year 2012. Renault leverde onlangs zijn 5.000ste Kangoo Z.E. aan La Poste, het nationale postbedrijf van Frankrijk en uitbater van de grootste bedrijfsvloot van het land. De volgende jaren zullen nog eens 5.000 exemplaren worden geleverd.

Naast Kangoo Z.E. en Twizy bestaat het nuluitstootgamma van Renault ook nog uit ZOE, een wagen voor het B-segment, en de berline Fluence Z.E. In Zuid-Korea wordt Fluence Z.E. verkocht als SM3 Z.E. onder het merk Renault Samsung Motor. Met 98% heeft ZOE de hoogste tevredenheidsscore in het Renault-gamma.

De belangrijkste markten van Renault in Europa, de grootste markt voor elektrische voertuigen van het merk, zijn Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. In oktober veroverde Renault in Europa opnieuw de eerste plaats op de markt van de elektrische voertuigen met een aandeel van 31%. ZOE was het populairste model met een marktaandeel van 23%.

Over de Alliantie Renault-Nissan

De Alliantie Renault-Nissan is een strategisch partnerverband tussen het in Parijs gevestigde Renault en het in het Japanse Yokohama gevestigde Nissan die samen wereldwijd goed zijn voor 1 op de 10 verkochte wagens. De ondernemingen, die al strategische partners zijn sinds 1999, verkochten in 2013 8,3 miljoen wagens in bijna 200 landen. De Alliantie onderhoudt ook strategische samenwerkingen met autoconstructeurs als het Duitse Daimler, het Chinese Dongfeng en het Indiase Ashok Leyland, en heeft een meerderheidsbelang in de joint venture die eigenaar is van AVTOVAZ, de grootste autoconstructeur van Rusland.

 

Documenten

Alliantie Renault-Nissan verkoopt 200.000ste elektrische voertuig

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Alliantie Renault-Nissan verkoopt 200.000ste elektrische voertuig
Alliantie Renault-Nissan verkoopt 200.000ste elektrische voertuig