Communiqué de presse
Communiqué de presse

Aankondigingen Alpine F1 Team

Het Alpine F1-team kondigt met genoegen de promoties aan van Pat Fry als Chief Technical Officer en Matt Harman als Technical Director. Deze beslissing maakt deel uit van een nieuwe organisatie die ontworpen is om de prestaties van het team te maximaliseren, gestart in november 2021. Hun missie bestaat erin bij te dragen tot de ontwikkeling van de prestaties van de wagen om de doelstellingen te bereiken die werden vastgelegd door Luca de Meo, Voorzitter-Algemeen Directeur van de Renault Group, en Laurent Rossi, Voorzitter-Algemeen Directeur van Alpine, om te strijden voor een kampioenschap binnen 100 races na de aankomst van Alpine in de F1.

Le 03 Februari 2022

Als CTO zal Pat Fry toezicht houden op alle technische activiteiten in Enstone en verantwoordelijk zijn voor het bepalen van de prestatiedoelstelling van de wagen en de nodige technische capaciteiten en competenties, evenals het identificeren van toekomstige technologieën en storende factoren. Hij zal uiteindelijk bemiddelen bij belangrijke afwegingen en risico's en de ontwikkelingsstrategie op lange termijn bepalen om de prestaties te maximaliseren binnen de beperkingen van het kostenplafond.

Matt Harman, voorheen Engineering Director, zal nu verantwoordelijkheid nemen voor het leveren van prestaties en experimenten op het circuit, het structureren van de technische organisatie en processen, en het uitbreiden van talenten en teams. Hij zal toezien op de technische ontwikkeling van het chassis en zal het team zijn unieke ervaring verlenen op het vlak van technische integratie en compromissen van chassis/Power Unit. Matts achtergrond als PU-ingenieur zal de link met de motorafdeling van Viry helpen versterken en de PU-integratie verder optimaliseren. Matt werd in 2018 gerekruteerd bij Mercedes, waar hij 18 jaar doorbracht en een van de meest getalenteerde ingenieurs was.

Laurent Rossi, Voorzitter-Algemeen Directeur van Alpine: “We versterken het Alpine F1-team aanzienlijk met Pat en Matt aan het roer van Engineering in Enstone. Pat is een van de meest ervaren ingenieurs in de Formule 1, terwijl de gedrevenheid en expertise van Matt cruciaal zullen blijken om het volledige potentieel van onze racewagens te benutten, in het bijzonder dankzij zijn unieke expertise die chassis- en motorontwikkeling combineert.

Documenten

Aankondigingen Alpine F1 Team

Aankondigingen Alpine F1 Team

Voir les documents Voir la médiathèque

Documenten

Aankondigingen Alpine F1 Team
Aankondigingen Alpine F1 Team
Aankondigingen Alpine F1 Team
Aankondigingen Alpine F1 Team