Communiqué de presse
Communiqué de presse

7'54''36 : ronderecord op de Nürburgring voor nieuwe Mégane RS 275 Trophy - R

#Under8... De teams van Renault Sport houden hun beloftes. De meest sportieve van alle Méganes voegt een derde ronderecord op de befaamde Nordschleife toe aan zijn palmares. Een huzarenstukje gerealiseerd door een gloednieuwe beperkte reeks met een radicale filosofie: Mégane R.S. 275 Trophy-R.

Le 16 Juni 2014

  • 7’54’’36 is het nieuwe ronderecord voor voorwielaangedreven seriemodellen dat Mégane R.S. 275 Trophy-R vestigde op de Nordschleife, het mythische noordelijke deel van de Nürburgring.
  • 2 is het aantal plaatsen dat Mégane R.S. 275 Trophy-R telt.
  • 250 is het aantal exemplaren dat Renault van deze (ultra)beperkte reeks in 'recorduitvoering' zal bouwen vanaf de commercialisering. De orderboekjes worden binnenkort geopend in Frankrijk en vervolgens in een vijftiental andere landen.

Na Mégane R26.R in 2008 en Mégane R.S. Trophy in 2011 waren de ingenieurs van Renault Sport het aan zichzelf verplicht om nog beter te doen. Met 7’54’’36 verwierf Mégane R.S. 275 Trophy-R van bij zijn eerste officiële poging een plaats in de annalen van de Nürburgring.

Een radicale beperkte reeks, klaar om de circuits te veroveren

Mégane R.S. 275 Trophy-R is een sportieve tweezitter , afgeleid van de recente Mégane R.S. 275 Trophy.

Deze exclusieve nieuwe beperkte reeks van Renault Sport kreeg een ultrasportieve uitrusting afkomstig uit de competitie en verloor 101 kilogram om nog performanter voor de dag te komen.

Renault Mégane R.S. 275 Trophy-R is standaard uitgerust met het Cup-chassis met sperdifferentieel, de 2,0-liter R.S.-benzinemotor, opgevoerd tot 275 pk , de Akrapovic -uitlaat in titanium, verstelbare ' Öhlins Road&Track'-eenwegschokdempers met composietveren en MICHELIN Pilot Sport Cup 2-banden die speciaal zijn aangepast aan de wagen.

Terwijl Mégane R.S. 275 Trophy-R zijn achterbank achterwege laat, beschikt hij vooraan over Recaro Pole Position-kuipzetels in polycarbonaat, die een totale gewichtswinst van 42 kilogram opleveren. Die laatste zijn uitgerust met een driepuntsgordel en een zespuntsveiligheidsharnas met vliegtuiggesp (accessoire). Een stang en bagagenetten beschermen de passagiers wanneer de bagage zich verplaatst.

Voor circuitliefhebbers die enkele waardevolle seconden per ronde willen winnen, dringt een lithium-ionbatterij het gewicht met nog eens 16 kilogram terug.

En om krachtige remprestaties te verzekeren en tegelijk bij te dragen tot de verlaging van het gewicht, biedt Renault Sport ook een specifieke remmenset aan. Mégane R.S. 275 Trophy-R kan in dat geval schermen met schijfremmen uit staal en aluminium, met een diameter van 350/28 en een gewichtsbesparing van 3 kilogram. Deze gegraveerde Renault Sport-remmen zijn perfect aangepast aan een intensief circuitgebruik en geven de auto meer bijtkracht.

Een ultrasportieve look

Aan de buitenkant onderscheidt Mégane R.S. 275 Trophy-R zich door een nieuwe tweekleurige uitvoering : een dak in Étoilé zwart en een koetswerk in Nacré wit (optie). De F1-lamel met 'Trophy-R'-opschrift , de strepen met geblokte-vlagmotief onderaan de deuren en de flankstriping zijn uitgevoerd in fel rood . Met die kleuren en zijn rode 19" Speedline-velgen zal de wagen zich zowel op het circuit als op de weg in de kijker rijden.

Het exclusieve karakter van Mégane R.S. 275 Trophy-R blijkt ook uit diverse details: het stuur en de handrembalg in Alcantara, de versnellingspookknop in leder, de rode veiligheidsgordels en de stiknaden van de bekleding en het stuur.

7’54’’36 : een nieuw ronderecord dat de expertise van Renault Sport eer aandoet

De chassis- en motoringenieurs integreerden in Mégane R.S. 275 Trophy-R alle ervaring die Renault in de autocompetitie heeft opgedaan, van de rallykampioenschappen tot de Formule 1.

Om het record van Mégane R.S. Trophy uit 2011 met 14 seconden te verbeteren, deden de teams van Renault Sport Technologies een beroep op diverse partners.

Honderden uren werkten ze samen in Frankrijk, Spanje en Duitsland om deze beperkte reeks haar uitzonderlijke dynamische kwaliteiten te geven.

Dit nieuwe record van Mégane R.S. 275 Trophy-R is opnieuw een bewijs van de expertise die Renault Sport Technologies heeft op het gebied van de ontwikkeling van uiterst sportieve wagens, die toch betaalbaar zijn voor alle liefhebbers .

De integrale video van dit record vindt u op: http://youtu.be/02cpzgoVqC4

Documenten

7'54''36 : ronderecord op de Nürburgring voor nieuwe Mégane RS 275 Trophy - R

Mégane RS 275 Trophy-R : minder dan 8 minuten om te overtuigen

Voir les documents Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

7'54''36 : ronderecord op de Nürburgring voor nieuwe Mégane RS 275 Trophy - R
Mégane RS 275 Trophy-R : minder dan 8 minuten om te overtuigen
7'54''36 : ronderecord op de Nürburgring voor nieuwe Mégane RS 275 Trophy - R
Mégane RS 275 Trophy-R : minder dan 8 minuten om te overtuigen