Communiqué de presse
Communiqué de presse

500.000ste Nieuwe Duster geproduceerd in fabriek van Mioveni in Roemenië

Le 09 December 2019

Eind november vierde de Uzina Vehicule Dacia in Mioveni de productie van de 500.000 ste Duster (een 4x4 Prestige, 1.3 TCE 150 pk, in de kleur Fusierood). Het gaat om een exemplaar van de 2 de generatie van het voor Roemenië en Groupe Renault iconische model, dat twee jaar geleden gelanceerd werd op het Autosalon van Frankfurt. De toekomstige eigenaar van deze Duster is een klant uit Frankrijk.

Elke dag produceert de fabriek 1.400 voertuigen, waarvan 1.050 Dusters.

De eerste generatie van Duster ging in productie in 2010. Sindsdien werden er ruim 1,7 miljoen van geproduceerd in het Roemeense Mioveni. De belangrijkste exportmarkten zijn Frankrijk, Italië en Spanje. Het Dacia-gamma wordt op de markt gebracht in 44 landen.

" De basis van het succes zijn competente, degelijke teams met veel zin voor verantwoordelijkheid. Zo werken we bij Dacia. Duster is een iconisch model uit het Dacia-gamma dat in Mioveni geproduceerd wordt en waaraan alle teams van Groupe Renault România meewerken. Ik wil hen graag allemaal bedanken. Om onze concurrentiekracht te behouden, moeten we met eensgezindheid, verantwoordelijkheidszin en grote nauwkeurigheid blijven werken. We produceren aantrekkelijke, kwaliteitsvolle en competitieve wagens die in de smaak vallen bij onze klanten. We creëren vandaag onze toekomst binnen een van de belangrijkste fabrieken van de Alliantie Renault Nissan Mitsubishi,” aldus Miguel Oliver – Boquera , CEO van de Uzina Vehicule Dacia.

Nieuwe Duster is de best verkochte SUV in Roemenië en, na Logan, het tweede best verkochte model op de lokale markt. Hij werd verkozen tot "Auto van het jaar 2018 in Roemenië" en de bekende Britse krant The Sun onderscheidde hem met de titel van "Value Car of the Year" tijdens een traditioneel gala.

Uzina Vehicule Dacia: fabriek van de toekomst

De werknemers en de klanten staan centraal in de transformaties van Uzina Vehicule Dacia. Het is een moderne en flexibele fabriek, met geautomatiseerde productieprocessen. De voorbije vijftig jaar produceerde de fabriek meer dan 6,8 miljoen voertuigen. Ruim 8 verschillende modellen werden gebouwd: Dacia 1100, Dacia 1300, Dacia Nova, Dacia SupeRNova, Dacia Solenza, Dacia Logan (in de versies berline, break, bestelwagen en pick-up), Dacia Sandero en Dacia Duster. In dezelfde fabriek worden voor andere fabrieken van Groupe Renault over de hele wereld ook koetswerken en onderdelen geproduceerd bestemd voor de assemblage van het 'Global Access'-gamma. Momenteel loopt om de 54 seconden een voertuig van de assemblagelijn. Ruim 90% van de productie van de fabriek is bestemd voor de export.

Dacia produceert in Roemenië elk jaar 350.000 voertuigen en nog eens ruim 500.000 motoren en meer dan 500.000 versnellingsbakken, waarvan een deel geëxporteerd wordt door de Direcția Logistică en het Alliance International Logistics Network ( AILN ), het grootste logistieke centrum van de Alliantie Renault Nissan Mitsubishi.

Groupe Renault Romenië

Groupe Renault , autoconstructeur sinds 1898, is aanwezig in 134 landen en verkocht 3,9 miljoen voertuigen in 2018. Groupe Renault zet in op de complementariteit van haar vijf merken (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine en LADA), elektrische voertuigen, en haar unieke alliantie met Nissan en Mitsubishi. Om de grote technologische uitdagingen van de toekomst aan te gaan en een strategie van rendabele groei te voeren, steunt Groupe Renault op haar internationale ontwikkeling. Groupe Renault is de enige onderneming in Roemenië die alle specifieke activiteiten van een autoconstructeur verenigt. Dat vertaalt zich in constante economische prestaties en een rijkelijk aanbod aan vacatures voor de meest uiteenlopende specialisaties: klantenstudies, design, engineering, productie en logistiek, verkoop, en business- en financieringsservices. Vorig jaar overschreed de omzet van Groupe Renault Romenië de drempel van 6 miljard euro. Met haar 'Global Access'-gamma (waartoe de Dacia-modellen behoren, en die geproduceerd worden op het industriële platform van Mioveni), is de Groep lokaal marktleider met de merken Dacia en Renault. De 18.800 werknemers van Groupe Renault Romenië innoveren op het vlak van producten en 'best practices', en staan bekend om hun professionalisme.

Documenten

500.000ste Nieuwe Duster geproduceerd in fabriek van Mioveni in Roemenië

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

500.000ste Nieuwe Duster geproduceerd in fabriek van Mioveni in Roemenië
500.000ste Nieuwe Duster geproduceerd in fabriek van Mioveni in Roemenië