Communiqué de presse
Communiqué de presse

5 EuroNCAP-sterren voor Nieuwe Renault Clio: het hoogste veiligheidsniveau voor iedereen

Nieuwe Renault Clio behaalde de fel begeerde vijfsterrenscore in de crashtests van EuroNCAP. De bestseller van Groupe Renault werd door EuroNCAP getest volgens het nieuwe, strengere protocol dat in 2018 werd ingevoerd en behaalde daarbij de maximumscore, waardoor hij tot de veiligste auto’s op de markt behoort, alle segmenten bij elkaar genomen.

Le 22 Mei 2019

 

De vijfde generatie van de iconische Clio wordt heel binnenkort gelanceerd en werpt zich nu al op als een van de veiligste stadswagens die EuroNCAP ooit heeft getest. Hij is al het 22ste model van Groupe Renault dat de maximumscore van vijf sterren behaalt. Dat wordt mogelijk gemaakt dankzij een verbeterde passieve-veiligheidsuitrusting en een van de meest complete gamma’s van rijhulpsystemen in dit segment.

 

Nieuwe Clio, die op het gloednieuwe moduleerbare CMF-B-platform van de Alliantie staat, plukt de vruchten van een geoptimaliseerde koetswerkstructuur en herwerkte zetelframes en gordelbevestigingen om alle inzittenden ongeacht hun lichaamsbouw en plaats in de wagen een optimale zijdelingse steun te bieden. De gordels zijn tevens voorzien van pyrotechnische gordelspanners en krachtbegrenzers. Renault is ambassadeur van de Fix4Sure-technologie, die een uitstekende bescherming verzekert door te verhinderen dat inzittenden onder hun gordel doorschuiven. Dankzij het ruime interieur van Nieuwe Clio laten kinderzitjes zich zowel voorin als achterin heel eenvoudig installeren met de Isofix-aansluitingen en het I-size-systeem terwijl het hoofd van elke achterpassagier maximaal wordt beschermd bij zijdelingse aanrijdingen.

 

Nieuwe Clio kan ook rekenen op een meer dan rijkelijke standaarduitrusting, met onder meer zes airbags, een ABS met remhulpsysteem, een camera en een radar (voor de spoorassistent, de verkeersbordendetectie met waarschuwing voor overdreven snelheid, het alarm voor een ontoereikende veiligheidsafstand, het remhulpsysteem), een snelheidsregelaar/-begrenzer, een gordelwaarschuwing (ook op de achterste plaatsen indien deze bezet zijn) en een functie voor noodoproepen bij ongevallen. Bovendien wordt het zicht geoptimaliseerd met standaard gemonteerde ‘full led’-koplampen, een automatische ontsteking van de koplampen en een zelfdimmende achteruitkijkspiegel.

 

De nieuwe elektronische architectuur van Clio maakte het mogelijk om vanaf het instapmodel een actief remhulpsysteem met herkenning van voetgangers, fietsers en andere voertuigen te voorzien. Dat resulteerde in een uitstekende EuroNCAP-score van 11/12 voor de AEB met voetgangers- en fietsersdetectie. En voor nog meer veiligheid en comfort democratiseert Nieuwe Clio binnenkort ook geavanceerde rijhulpsystemen zoals de Traffic en Highway Assistant, de eerste stap naar zelfrijdende auto’s.

 

Nieuwe Clio toont zich dus bijzonder veelzijdig en biedt op alle uitvoeringen de beste veiligheidsuitrusting, die Renaults knowhow op het gebied van veiligheid voor alle inzittenden en weggebruikers bevestigt. Met zijn hernieuwde design, zijn hoogtechnologische inhoud en zijn talloze innovaties luidt Nieuwe Renault Clio een nieuw tijdperk in de productstrategie van Groupe Renault in en biedt hij ‘s werelds meest verkochte Franse wagen een onovertroffen veiligheidsniveau.

Documenten

5 EuroNCAP-sterren voor Nieuwe Renault Clio: het hoogste veiligheidsniveau voor iedereen

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

5 EuroNCAP-sterren voor Nieuwe Renault Clio: het hoogste veiligheidsniveau voor iedereen
5 EuroNCAP-sterren voor Nieuwe Renault Clio: het hoogste veiligheidsniveau voor iedereen