Communiqué de presse
Communiqué de presse

5 Euro NCAP-sterren voor Nieuwe Renault Captur

Le 05 December 2019

Nieuwe Renault Captur behaalt de maximumscore, 5 sterren, in de crashtests van EuroNCAP. De leader van de stedelijke SUV’s is onklopbaar en verzorgt zijn inzittenden met het beste actieve en passieve veiligheidsniveau van zijn categorie.

Na zijn aankomst in de concessies in de maand november is Renault trots op de resultaten van Nieuwe Captur in de crashtests van EuroNCAP. Captur slaagt voor het examen met de vermelding zeer goed en behaalt volgens het laatste testprotocol 5 sterren, de maximumscore. Nieuwe Captur bewees al zijn kwaliteiten op het vlak van veiligheid voor de inzittenden (volwassenen en kinderen), voor voetgangers en met zijn volledig en krachtig aanbod van rijhulpsystemen.

Op basis van het nieuwe moduleerbare CMF-B-platform van de Alliantie voegt Nieuwe Captur zich bij Nieuwe Clio (ook 5 sterren) op de erelijst van de veiligste wagens. Hij plukt de vruchten van een geoptimaliseerde koetswerkstructuur en herwerkte zetelframes en gordelbevestigingen om alle inzittenden een optimale steun te bieden. De gordels zijn tevens voorzien van pyrotechnische gordelspanners en krachtbegrenzers. Renault is ambassadeur van de Fix4Sure-technologie, die een uitstekende bescherming verzekert door te verhinderen dat inzittenden onder hun gordel doorschuiven. Dankzij het ruime interieur van Nieuwe Captur laat een kinderzitje zich op de buitenste plaatsen achterin heel eenvoudig installeren met de Isofix-aansluitingen en het I-size-systeem, terwijl het hoofd van elke achterpassagier maximaal wordt beschermd bij zijdelingse aanrijdingen.

Nieuwe Captur heeft ook een rijkelijke veiligheidsuitrusting vanaf het eerste afwerkingsniveau: 6 airbags, ABS met remhulpsysteem, een camera en sensoren (voor rijstrookassistent, waarschuwing bij snelheidsovertredingen met verkeersbordenherkenning, waarschuwing voor veiligheidsafstand, remhulpsysteem), een snelheidsregelaar/-begrenzer, een gordelwaarschuwing op de vijf plaatsen en een functie voor noodoproepen bij ongevallen. Bovendien wordt het zicht geoptimaliseerd met een 360°-camera, standaard gemonteerde ‘full led’-koplampen, een automatische ontsteking van de koplampen en een zelfdimmende binnenspiegel.

Dankzij de nieuwe elektronische architectuur van Captur is het actieve remhulpsysteem met herkenning van voetgangers, fietsers en andere voertuigen nu standaard en kon de snelweg- en verkeersassistent worden aangeboden, een eerste stap in de richting van autonoom rijden. Deze rijhulpsystemen zijn verkrijgbaar in drie thema's: Rijden, Parking en Veiligheid. Ze worden verenigd onder de noemer Renault EASY DRIVE. Hun afstelling is eenvoudig te bekijken en aan te passen via het aanraakscherm van het multimediasysteem Renault EASY LINK.

Nieuwe Captur toont zich dus bijzonder veelzijdig en moduleerbaar en biedt op alle uitvoeringen de beste veiligheidsuitrusting, die Renaults knowhow op het gebied van veiligheid voor iedereen bevestigt. Met zijn vernieuwde design, zijn uiterst technologische inhoud en een hele waaier aan innovaties zet Nieuwe Renault Captur zich in de kijker als marktleider onder de stedelijke SUV’s met de beste veiligheidsuitrusting.

Documenten

5 Euro NCAP-sterren voor Nieuwe Renault Captur

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

5 Euro NCAP-sterren voor Nieuwe Renault Captur
5 Euro NCAP-sterren voor Nieuwe Renault Captur