Communiqué de presse
Communiqué de presse

48 Renault ZOE verkocht dankzij groepsaankoop "SamenSterker"

Le 11 Januari 2017

48 RENAULT ZOÉ VERKOCHT DANKZIJ GROEPSAANKOOP « SAMENSTERKER »

Eind vorig jaar koos de Antwerpse coöperatieve « Samen Sterker » de nieuwe Renault ZOE om de eerste groepsaankoop van elektrische auto’s op touw te zetten. De groepsaankoop liep van 3 november tot het einde van het jaar. De combinatie van de Vlaamse premie van €5.000 en de groepskorting bleek een volftreffer te zijn. Tijdens de twee maanden werden er 48 Renault Zoé verkocht dankzij de groepsaankoop.

Met de nieuwe Renault ZOE komt er voor het eerst een 100% elektrische wagen voor het grote publiek op de markt met een reëel rijbereik van 300 kilometer. Dankzij de Vlaamse premie die in 2016 nog €5.000  bedroeg en de groepsactie, was Renault Zoé concurrentieel met een vergelijkbare diesel- of bezinewagen.

Voorbeeld :

De catalogusprijs van de ZOE LIFE R90 is €24.550. Met de groepskorting (€2.455) en de Vlaamse premie (€5.000) in mindering, kwam de SamenSterker-prijs uit op €17.095. Daarnaast konden de klanten nog genieten van een tussenkomst van €1.500 voor de installatie van een thuislaadpunt.

SamenSterker Antwerpen is een coöperatieve opgestart in 2014 en organiseert groepsaankopen van duurzame producten die zwaar op het gezinsbudget wegen zoals energie, isolatie, hoogrendementsglas, condensatieketel of zonnepanelen. Eerder organiseerde de coöperatieve ook groepsaankopen elektrische fietsen.

Documenten

48 Renault Zoé verkocht dankzij groepsaankoop "SamenSterker"

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

48 Renault Zoé verkocht dankzij groepsaankoop "SamenSterker"
48 Renault Zoé verkocht dankzij groepsaankoop "SamenSterker"