Communiqué de presse
Communiqué de presse

3 miljoen Dacia's verkocht sinds 2004 !

Le 15 Oktober 2014

Op de Dacia-stand van de Mondial de l’Automobile te Parijs overhandigde Nicolas Wertans, Internationaal Verkoopdirecteur bij de Groep Renault, op dinsdag 14 oktober de sleutels van een Dacia Sandero Stepway aan Andres Palomo Paz. Deze sleutels passen op de 3 miljoenste Dacia die sinds 2004 werd verkocht.

“Met 3 miljoen verkochte wagens voor een merk dat minder dan 10 jaar bestaat, is Dacia een unicum in de autowereld!” vertelt Nicolas Wertans, Internationaal Verkoopdirecteur bij de Groep Renault. Het merk Dacia ontwikkelde een sterke vertrouwens- en nabijheidsband met zijn klanten dankzij een eenvoudige en duidelijke boodschap die perfect tegemoet komt aan de verwachtingen van een cliënteel dat op zoek is naar betrouwbare en veilige wagens, met een moderne uitrusting en prestaties aan betaalbare prijzen.”

Dacia: een succesverhaal

2014 is opnieuw een uitstekend jaar voor Dacia. In het eerste semester nam de verkoop toe met 24,4%.

Met het jongste gamma van de markt ziet Dacia zijn resultaten in alle landen van Europa toenemen. In deze geografische zone bedraagt de omzetgroei voor dit eerste semester 36,2%.

In het Middellandse Zeegebied dringt Dacia in alle landen door, en dit ondanks een weinig gunstige marktcontext.

Dacia blijft zich verder ontwikkelen en zal vóór het einde van het jaar verkrijgbaar zijn in Israël, na een succesvolle lancering in 2013 in 6 landen (Verenigd Koninkrijk, Ierland, Denemarken, Noorwegen, Cyprus en Malta).

Meer dan een merk, een groeiende gemeenschap

Naast het commerciële succes wist Dacia talrijke klanten warm te maken voor de “slimme aankoop”.

In verschillende landen komen klanten samen om gemeenschappelijke waarden uit te wisselen en te delen: vrijheid van geest, eenvoud en royaliteit.

Deze gemeenschappelijke evenementen nemen elk jaar toe in omvang. De overheersende sfeer van gezelligheid schept een sterke band tussen de klanten en het merk.

Via de sociale netwerken heeft Dacia op Facebook in nauwelijks 4 jaar al meer dan 2 miljoen fans verzameld.

Documenten

3 miljoen Dacia's verkocht sinds 2004 !

Voir le document
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

3 miljoen Dacia's verkocht sinds 2004 !
3 miljoen Dacia's verkocht sinds 2004 !