Communiqué de presse
Communiqué de presse

2022 PARIJS MOTORSHOW: OMDAT RENAULT VAN AUTOSALONS HOUDT 

  • Renault is verheugd te kunnen deelnemen aan het 89e autosalon van Parijs om er zijn concept-cars, show-cars en nieuwe productiemodellen voor te stellen. Samen geven ze vorm aan de Nieuwe Golf (Nouvelle Vague) van het merk, die enkele maanden geleden op gang werd getrokken met het strategische plan Renaulution.
  • Op zijn stand (in hal 6) verenigt het merk voor het eerst drie wereldpremières: 4EVER Trophy, R5 TURBO 3E en gloednieuwe Kangoo E-Tech Electric.
  • Ook de nagelnieuwe Austral, Renaults jongste compacte SUV, zal voor het eerst aan het publiek worden voorgesteld.
  • Renault pakt tevens uit met zijn Reno avatar, Hippie Caviar Motel, Scénic Vision, R5 Prototype en Mégane E-Tech Electric.

Le 17 Oktober 2022

Renault engageert zich voor het saloncircuit en zal van 17 tot 23 oktober 2022 aanwezig zijn op het 89e autosalon van Parijs – Revolution Is On – in Porte de Versailles (Hal 6).

"Bij Renault houden we van auto’s. Dat is altijd al zo geweest. Daarom staan we op het autosalon van Parijs. Ik geloof dat we vandaag alle troeven in handen hebben om deze liefde voor de auto en de toekomst van de auto opnieuw uit te vinden door middel van innovatie. Dat doen we wanneer we een mythe laten herrijzen. En de 4L is zo’n mythe. Hij is een van de meest emblematische auto’s uit de geschiedenis van Renault. 4EVER Trophy is dan ook een moderne herinterpretatie van de Renault 4. Hij brengt ons een elektrische toekomst."  Luca de Meo, CEO van Renault

4EVER Trophy, een icoon herrijst in de vorm van een SUV voor het B-segment

Dertig jaar nadat zijn productie werd stopgezet, onthult Renault op het autosalon van Parijs een hypermoderne elektrische versie van zijn iconische Renault 4: 4EVER Trophy. Deze show-car is een lichte avonturier en viert de 25ste verjaardag van de humanitaire 4L Trophy-rally.  Hij blikt vooruit op een zuiver elektrische SUV voor het B-segment, die in 2025 op de markt komt en in de fabriek van Maubeuge (Frankrijk) zal worden gebouwd.

R5 TURBO 3E, geboren om te driften

R5 TURBO 3E is een spectaculaire, volledig elektrische show-car, ontworpen om te driften. Om de vijftigste verjaardag van Renault 5 in de kijker te zetten, brengt hij hulde aan de meest legendarische sportversies van het model: Renault 5 TURBO en TURBO 2. Deze ‘reboot’ is bewust uitbundig, met prestaties die aan de top van dit segment staan. Alles draait om plezier en gaming, terwijl NFT’s hem het digitale tijdperk inloodsen.

Het heroveren van het C-segment is een van de kernpijlers in Renaults merkstrategie.

De concept-cars, show-cars en nieuwe productiemodellen op de stand belichamen dat doel en tonen aan dat het merk meer dan ooit gefocust is op innovatie, terwijl het trouw blijft aan zijn DNA en zijn expertise in elektrische voertuigen benut.

Kangoo E-Tech Electric

25 jaar geleden vond Renault Kangoo het segment van de bestelbreaks (vrijetijdsvoertuigen) uit, met zijn unieke, praktische design, dat voor het eerst was voorzien van een zijdelingse schuifdeur. En tot op de dag van vandaag blijft hij toonaangevend en trouw aan zijn baanbrekende DNA.

Kangoo is ook een uniek succesverhaal: Wereldwijd wist Renault al 4 miljoen exemplaren van het model te verkopen in vijftig landen.  Hij verenigt dan ook het beste van twee werelden: een elegante en ruime auto voor gezinnen, en een auto met een royale laadruimte en robuuste constructie voor professionals.

Nadat hij door de jaren heen non-stop werd bijgewerkt en opgewaardeerd, is Renault Kangoo nu voor het eerst in zijn geschiedenis beschikbaar in een E-Tech Electric-versie.

Gloednieuwe Austral, de hoogtechnologische SUV, voor het eerst onthuld in het openbaar

De nagelnieuwe Austral is de volgende mijlpaal in Renaults offensief in het C-segment, dat op gang werd getrokken door Arkana en Mégane E-Tech Electric. Zijn atletische koetswerk is doordrenkt van SUV-kenmerken. Bovendien wordt nieuwe Austral ook verkrijgbaar in een Esprit Alpine-uitvoering voor een sportievere look.

Hij is hoogtechnologisch en slank vanbinnen. Het kroonjuweel van het royale en gastvrije interieur is het OpenR-scherm, dat zowel het instrumentenbord als de navigatie- en multimediasystemen weergeeft en tegelijk de beste Google-diensten en -toepassingen omvat. De volledig nieuwe Austral is het toppunt van moderniteit met 32 rijhulpsystemen, Multi-Sense-instellingen en 4Control Advanced, Renaults vierwielbesturing van de derde generatie. Al deze nuttige, proactieve en intelligente technologische voorzieningen verbeteren het comfort, het plezier en de veiligheid van de passagiers.

Hij werpt zich op als de eerste Renault op het CMF-CD-platform van de derde generatie, dat werd ontwikkeld in het kader van de Alliantie. Ook is hij uitgerust met de nieuwste, krachtigere en efficiëntere versie van het Full Hybrid E-Tech-systeem en twee mild-hybridversies met een benzinemotor en een 48V- of 12V-batterij. Het gamma omvat diverse elektromotoren zodat zowel particuliere eigenaars als wagenparken een oplossing op maat vinden.

Officiële avatar RENO: Renault gaat partnerschap met Cerence aan

Renault en Cerence werken samen om de volgende generatie, gehumaniseerde digitale copiloot te creëren voor een eenvoudigere en verbeterde ervaring met elektrische voertuigen.

Cerence en Renault hebben de handen in elkaar geslagen om de ervaring in de auto aanzienlijk te verbeteren door middel van een menselijkere interactie met het voertuig, die de klant proactief door hoogtechnologische, EV-auto’s leidt door hem bij te staan, uitleg te geven en functies te vereenvoudigen.

Enkele voorbeelden:

  • Voorstelling van de nieuwe voertuigfuncties (rondleiding en initiële configuratie)
  • Benut de verschillende oplaadmogelijkheden voor elektrische voertuigen optimaal
  • Stel nuttige, intelligente functies voor, zoals het aanpassen van de temperatuur of de juiste rijmodus op het juiste moment

De nieuwe gehumaniseerde copiloot wordt ondersteund door Cerence Assistant en zal te zien zijn op het intelligente, geconnecteerde systeem OpenR Link, te beginnen met de volgende generatie Renault-voertuigen.

Op de stand van Renault, tijdens het autosalon van Parijs van 17 tot 23 oktober 2022, zal een preview van de volledige multikanaalservaring te zien zijn.

Scénic Vision

Renault onthulde zijn concept-car Scénic Vision op de ChangeNOW-top in Parijs in mei vorig jaar als een stap op Renaults weg naar koolstofneutraliteit in Europa tegen 2040 en wereldwijd tegen 2050. Scénic Vision belichaamt Renaults engagement voor duurzame ontwikkeling en weerspiegelt het plan van het merk om zijn hele levenscyclus koolstofvrij te maken. Het is de eerste met een nieuwe parelwitte verf, die wordt gedroogd met ultraviolette lampen in plaats van de veel meer energie-intensieve infraroodverwarming, waardoor het energieverbruik tijdens de productie met 75 procent daalt. 

Kangoo Hippie Caviar Motel, de elektrische show-car gebouwd voor de lol

Renault onthult op het autosalon van Parijs deel 2 van zijn productstrategie voor vrijetijdsvoertuigen: Kangoo Hippie Caviar Motel. Deze omgebouwde bestelwagen, gebaseerd op de gloednieuwe Kangoo L2 E-Tech Electric, is een mobiel, veelzijdig en levendig onderkomen voor avonturiers en sportliefhebbers die verlangen naar de wijde natuur en sterke sensaties.

R5 Prototype: het verleden ontmoet de elektrische toekomst.

De ziel van een merk komt voort uit zijn wortels. Renault 5 Prototype wordt Renaults manier om elektrische voertuigen in Europa te democratiseren met een avant-gardistische versie van zijn populaire, essentiële en spaarzame voorganger.  Renault 5 Prototype is een leuk en erg compact stadswagentje, dat een van Renaults tijdloze hits naar de toekomst katapulteert, met een moderne, zuiver elektrische twist.

Mégane E-Tech Electric, nieuwe generatie elektrische wagens

De volledig nieuwe Mégane E-Tech Electric is het eerste model in Renaults ‘2.0-generatie’ van elektrische voertuigen, en een nieuw hoofdstuk in de elektrische voertuigrevolutie die meer dan tien jaar geleden van start ging. Renaults eerste stap om het C-segment te heroveren is geconnecteerd en geïntegreerd in het EV-ecosysteem en de digitale ecosystemen van gebruikers.

Foto's van de verschillende modellen aanwezig op de Mondial de l'Auto vindt u op deze mediasite

 

 

Documenten

2022 PARIJS MOTORSHOW: OMDAT RENAULT VAN AUTOSALONS HOUDT (WORD)

2022 PARIJS MOTORSHOW: OMDAT RENAULT VAN AUTOSALONS HOUDT (PDF)

Voir les documents Voir la médiathèque

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. enault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2021 eindigde Renault op de vijfde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats.

Documenten

2022 PARIJS MOTORSHOW: OMDAT RENAULT VAN AUTOSALONS HOUDT (WORD)
2022 PARIJS MOTORSHOW: OMDAT RENAULT VAN AUTOSALONS HOUDT (PDF)
2022 PARIJS MOTORSHOW: OMDAT RENAULT VAN AUTOSALONS HOUDT (WORD)
2022 PARIJS MOTORSHOW: OMDAT RENAULT VAN AUTOSALONS HOUDT (PDF)

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. enault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2021 eindigde Renault op de vijfde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats.