Communiqué de presse
Communiqué de presse

200.000 elektrische Renaults verkocht in Europa!

  • Renault rondt de kaap van 200.000 verkochte elektrische voertuigen in Europa sinds de lancering van zijn elektrische gamma in 2011

  • 100.000 elektrische voertuigen ingeschreven in Frankrijk, wereldwijd de 4de grootste elektrische markt

  • Renault is voor het 4de opeenvolgende jaar de leider op de markt van de elektrische voertuigen in Europa

  • ZOE en Kangoo Z.E. blijven de belangrijkste modellen in het elektrische offensief van Groupe Renault in Europa

Le 26 Februari 2019

 

26 februari 2019 - Renault rondde de kaap van 200.000 verkochte elektrische voertuigen in Europa. Tegelijk bereikt Renault in Frankrijk de symbolische mijlpaal van 100.000 ingeschreven voertuigen. De double onderstreept het leiderschap van Renault op de elektrische markt in Europa en de continue groei van zijn verkoop in dit segment.

 

Bijna een op de drie elektrische voertuigen in Europa is een Renault

 

Als voortrekker met een gamma elektrische voertuigen dat de fabrikant al in 2011 lanceerde, is Renault nu voor het 4 de opeenvolgende jaar de leider op de markt van de elektrische voertuigen in Europa. Bijna een op de drie elektrische voertuigen op de Europese wegen is een Renault . In 2018 steeg de verkoop van elektrische voertuigen van Renault in Europa met 36%. In het tweede semester was er een sterke versnelling van +62%. In Frankrijk vertegenwoordigt het merk 56,8% van de markt van elektrische personenwagens en bedrijfsvoertuigen.

 

" Meer dan 200.000 klanten in Europa hebben vandaag voor Renault gekozen om elke dag elektrisch te rijden, en daar zijn we trots op! Die kaap is uiteraard nog maar een eerste fase. Zoals we al 10 jaar laten zien, willen we elektrische mobiliteit voor iedereen toegankelijk maken. Tegen 2022 wil Groupe Renault 10% van zijn verkoop realiseren in het elektrische segment, dankzij de 8 elektrische voertuigen die het tegen dan zal aanbieden, " aldus Gilles Normand, Directeur Elektrische Voertuigen van Groupe Renault.

 

Een volledig en polyvalent gamma

 

De redenen voor dat succes? Het meest volledige en polyvalente elektrische gamma op de markt bestaande uit ZOE, Kangoo Z.E., Master Z.E. en de vierwieler Twizy.

Met continue technologische verbeteringen als een groter rijbereik, krachtigere motoren en mogelijkheden om sneller op te laden steunt het gamma op twee bestsellers: de stadswagen ZOE en de bestelwagen Kangoo Z.E. ZOE blijft de onweerlegbare referentie op de markt met vorig jaar in totaal 40.000 inschrijvingen, waarvan 18.000 in Frankrijk. Na zes jaar succes verleidt hij nog altijd met zijn design en zijn reële rijbereik van 300 kilometer*.

Kangoo Z.E. is de onbetwiste leider op de markt van de elektrische bedrijfsvoertuigen in Europa met in 2018 een marktaandeel van 51,5%.

 

In Frankrijk geproduceerde elektrische voertuigen

 

Groupe Renault kondigde in juni 2018 een investering aan van meer dan een miljard euro in Frankrijk, dat inmiddels geldt als centre of excellence voor elektrische voertuigen binnen de Alliantie. Groupe Renault plant het volgende tegen 2022:

  • de introductie van een nieuw elektrisch platform van de Alliantie in Douai om een tweede Renault-productievestiging te creëren voor elektrische voertuigen
  • de verdubbeling van de productiecapaciteit voor ZOE en de lancering van nieuwe ZOE in de vestiging van Flins, wereldwijd de enige productievestiging voor ZOE
  • de verdrievoudiging van de productiecapaciteit voor elektromotoren in Cléon en de introductie vanaf 2021 van de elektromotor van de nieuwe generatie
  • investeringen in Maubeuge voor de productie van de volgende generatie van de Kangoo-familie, waaronder het elektrische bedrijfsvoertuig Kangoo Z.E.

 

Verkoop van ZOE en Kangoo Z.E. in 2018

 

 

Europa

Frankrijk

ZOE

 

39.448 stuks

(18,2% van de markt van elektrische personenwagens)

18.011 stuks

(54,9% van de markt van elektrische personenwagens)

KANGOO Z.E.

 

8.747 stuks

(40,9% van de markt van elektrische bedrijfsvoertuigen)

4 .176 stuks

(51,5% van de markt van elektrische bedrijfsvoertuigen)

 

Meer informatie over de elektrische strategie van Groupe Renault vindt u op: easyelectriclife.groupe.renault.com

 

* volgens de WLTP-homologatiecyclus

Documenten

200.000 elektrische Renaults verkocht in Europa!

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

200.000 elektrische Renaults verkocht in Europa!
200.000 elektrische Renaults verkocht in Europa!