Communiqué de presse
Communiqué de presse

200 RENAULT ZOE EN KANGOO Z.E. VOOR GREENMOBILITY IN ANTWERPEN EN GENT

GreenMobility, het Free Floating Car Sharing bedrijf uit Denemarken, strijkt nu ook neer in Antwerpen en in Gent, en zal daarvoor een vloot van 200 elektrische wagens inzetten, bestaande uit Renault ZOE (190) en Renault KANGOO Z.E (10).

Le 02 Oktober 2020

GreenMobility, het Free Floating Car Sharing bedrijf uit Denemarken, strijkt nu ook neer in Antwerpen en in Gent, en zal daarvoor een vloot van 200 elektrische wagens inzetten, bestaande uit Renault ZOE (190) en Renault KANGOO Z.E (10).

GreenMobility is al sinds 2016 actief in thuisstad Kopenhagen en koos ook daar voor Renault ZOE, de compacte 100% elektrische stadsauto.

De keuze voor Renault ZOE voor het Antwerps-Gentse project is echter niet alleen gebaseerd op goede ervaringen in Denemarken. Renault ZOE beschikt namelijk over een aantal troeven die van deze auto een ideale oplossing voor autodelen maken.

Renault ZOE is een moderne stadswagen die 5 volwaardige plaatsen biedt en tegelijkertijd compact is, wat parkeren in de stad vergemakkelijkt. De tweede generatie van Renault ZOE beschikt over de laatste technologieën op het vlak van connectiviteit en over een brede waaier aan oplaadmogelijkheden. Renault ZOE is eenvoudig in gebruik, ook voor mensen die niet gewend zijn om met een elektrische auto te rijden. Renault ZOE beschikt over een autonomie van 395 km autonomie (WLTP gemengde cyclus), één van de beste ratio’s prijs/autonomie op de markt.

Daarnaast kan GreenMobility van bij het begin investeren in een grote vloot dankzij een aantrekkelijk aanbod van financiële leasing uitgewerkt door RCI/AlphaCredit.

GreenMobility en Free Floating

In tegenstelling tot de traditionele Car Sharers zet GreenMobility in op free floating waarbij vaste stations voor het ophalen en terugbrengen van deelauto’s niet langer aan de orde zijn. Dankzij de medewerking van de Stad Antwerpen en de Stad Gent kunnen de auto’s vrij geparkeerd worden in de straat. Met de GreenMobility App kunnen gebruikers gemakkelijk de dichtstbijzijnde deelauto vinden en reserveren.

Groupe Renault en Car Sharing

Verwacht wordt dat het auto delen zich de volgende jaren sterk zal ontwikkelen in Europa. Onder druk van steden en gemeenten zal dit voornamelijk met elektrische auto’s gebeuren, die een uitstekende en duurzame aanvulling zijn op het bestaande openbaar vervoer.

Groupe Renault speelt in op deze nieuwe evoluties en is met dit project dus niet aan haar proefstuk toe. Samen met partners zoals Zity (Frankrijk, Spanje), GreenMobility (Scandinavië), Fetch (Nederland) maar ook in vele andere Europese landen, bouwt de Groep aan een duurzame mobiliteit in stedelijke regio’s. Onder het label Renault Mobility, dat nu al in Frankrijk en Italië werd gelanceerd, wil Renault binnenkort eveneens in heel Europa een oplossing voor autodelen aanbieden.

Zo is Renault vandaag al leider op het gebied van elektrisch car sharing in Europa, met 9.000 elektrische auto’s in omloop, goed voor een marktaandeel van 60%.

Documenten

Renault en GreenMobility

Voir le document Voir la médiathèque

Documenten

Renault en GreenMobility
Renault en GreenMobility