Communiqué de presse
Communiqué de presse

11de belgische editie van World Series by Renault op 30 en 31 mei te Francorchamps

Le 12 Mei 2015

MET HEEL DE FAMILIE GENIETEN VAN DE RACES EN SPEKTAKEL MET MAX VERSTAPPEN EN RED BULL F1

Renault en de autosport zijn al decennia lang een vaste waarde, ook buiten de F1 hebben we tal van wereldtitals behaald.

Maar voor het merk met de ruit zijn familie, gezelligheid en samenzijn ook heilige waarden.  Op deze solide basis onstond in 2005 het innovatieve concept van de World Series by Renault met races die volledig aan het merk gewijd zijn, maar ook aan de piloten, teams, preparateurs, klanten en fans die dezelfde passie delen.

Zo kan men in een ontspannen sfeer de niet zo ontoegankelijke wereld van de autosport en F1 ontdekken, bekijken en fotograferen.

De WSR die op zaterdag 30 en zondag 31 mei reeds voor de negende keer plaatsvindt in de Ardennen, kan in drie letters worden samengevat voor al wie de toverformule nog niet kent : Fast, Free, Fun.

Een weekend lang is het mooiste circuit ter wereld gratis toegankelijk voor diverse autoraces (Formula Renault 3.5, Eurocup Formula Renault 2.0, Renault Clio Cup France & Benelux, maar ook de nieuwe Renault Trophy met de ongelooflijke RS 01), adembenemede demonstraties van de Red Bull-Renault F1 (RB8), bestuurd door de Belgisch-Nederlandse jonge F1-belofte Max Verstappen (17 jaar), naast diverse andere activiteiten en shows.

Het helse ritme van de acht races die op het programma staan, wordt gemixt met dat van bekende dj’s die voor de ambiance in de paddock zorgen: Crazy Sir-G, Princess Duvalli, Robert Abigail, REGI of DJ Dady K lossen elkaar af en zullen de allerkleinsten rondjes laten draaien… op de dansvloer.

Tussen twee races door met brullende FR3.5-bolides of prachtige Renault R.S.01-bolides zullen de proto-silhouettes, die beduidend sneller zijn dan de GT3, hun allereerste race rijden. Ondertussen kunnen de kleinsten zich laten schminken, langs het circuit lopen, zich de ogen uitkijken en het nut van een autogordel uitproberen in de tuimelwagen of de indrukwekkende demonstraties van de Red Bull Bikers bekijken. Ook voor de dames is er wat wils: zij kunnen zich volledig gratis laten opmaken of coifferen in samenwerking met Loréal en Victor. Vaders kunnen tot slot hun vaardigheden en reflexen testen op het slipparcours van ProMove.

Dit alles terwijl de jonge wolven in hun eenzitters het tegen elkaar opnemen in verbeten duels. Zal Luikenaar Max Defourny (16 jaar) de overwinning behalen in de Eurocup Formula Renault 2.0, net zoals Bertrand Baguette (2008) en Stoffel Vandoorne (2010 en 2013) voor hem, tijdens de Belgische manche van de World Series ? Zal jonge belofte Régis Gosselin, die zich vorig jaar liet opmerken in de door Renault georganiseerde Clio Cup Young Driver Challenge , op het hoogste schavotje geraken, gezien de sterke Nederlandse tegenstand tijdens de Clio-races?

Om daarachter te komen moet u op 30 en 31 mei in Francorchamps zijn voor een sportieve, feestelijke, populaire en volledig gratis meeting die al door 450.000 toeschouwers werd bijgewoond.

Documenten

11de belgische editie van World Series by Renault op 30 en 31 mei te Francorchamps

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

11de belgische editie van World Series by Renault op 30 en 31 mei te Francorchamps
11de belgische editie van World Series by Renault op 30 en 31 mei te Francorchamps